zander3 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Przede wszystkim nie ta wielkość pod tego typu przynęty. Lepiej wziąć 4000 o standardowym przełożeniu, bo i tak jest bardzo lekki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Przede wszystkim nie ta wielkość pod tego typu przynęty. Lepiej wziąć 4000 o standardowym przełożeniu, bo i tak jest bardzo lekki...Ty no bez przesady 4000 do okoniowki. Na pajki używam C3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 ... Lepiej wziąć 4000 o standardowym przełożeniu, bo i tak jest bardzo lekki...Chyba od poprzedniej generacji w rozmiarze 4000 brak tzw.standardowego przełożenia i zwijają te maszynki , chcąc nie chcąc , około metra na obrót . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Ma ktos w domu Shimano Vanquish FB 4000 MHG ?albo chocby taka szpulke ?Nie moge znalezc w necie informacji, ile taka szpulka wazy. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Kurde ważyłem szpule. Teraz mam z linka, ale jeżeli mnie pamięć nie myli ta od Vanka jest lżejsza od twin powerowej 2020 4000o 4g...Od Vanka 4000mhg z linka 1.5 200m waży 47g. Edytowane 23 Października 2020 przez Krzysztof Jeżyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Kurde ważyłem szpule. Teraz mam z linka, ale jeżeli mnie pamięć nie myli to od Vanka jest lżejsza od twin powerowej 2020 o 4g... A ile wazy ta od Twin Powera, i ktora od TP to byla ? Jak masz z plecionka, to podaj prosze wage 4000 mhg z nawinieta linka Pustej szpuli raczej nie uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Masz odpowiedź w poprzednim poście. 47 g z pe 1.5. Twin powerowa chyba 40g bez linki....dobra zważymy też tp z linka linką ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Masz odpowiedź w poprzednim poście. 47 g z pe 1.5. Twin powerowa chyba 40g bez linki....dobra zważymy też tp z linka linką Juz widze po edycji. DZIEKUJE To jesli masz Vanquish 4000 MHG to zwaz prosze w wolnej chwilki korbke z oryginalnym knobem DZIEKUJE x 2 Edytowane 23 Października 2020 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Chyba coś pomieszałem bo tp z podkładem i plecionka 1.2 waży 58 g ????????♂️. To jest głęboka ????Mam twin powera. Szpule tylko od vanka dokupiłem i wiem kto jeszcze mzoe mieć na jerku taka sama ???? Edytowane 23 Października 2020 przez Krzysztof Jeżyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Już kiedyś podawałem ale mogę jeszcze raz Vanquish 4000MHG korba 19,8gszpula 47g z plećką PPro10LBnakrętka 7,5g TP 5000XDkorba z gałą 37,6gszpula 69,8 z plec PPro15LBnakrętka 10,3g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Już kiedyś podawałem ale mogę jeszcze raz Vanquish 4000MHG korba 19,8gszpula 47g z plećką PPro10LBnakrętka 7,5g TP 5000XDkorba z gałą 37,6gszpula 69,8 z plec PPro15LBnakrętka 10,3gDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 A ja jestem ciekawy czy ktoś może potwierdzić że zajechał vańka? A jeśli tak to co nim robił. Narazie to tylko duzo opinii że delikatnyChoć moje doświadczenia z kołowrotkami, wykazują, że ogólnie, mocniejsze są daiwy... To aby w pełni wykorzystać potencjał mojej najnowszej metody łowienia boleni, kupiłem V16 3000MHG. Kołowrotek w tym sezonie miał okazję, zdrowo powalczyć z rybami, muszę przyznać, że pracuje cały czas tak samo jak po wyjęciu z pudełka. Jestem bardzo zadowolony z kołowrotka i chętnie kupię kolejny wypust, jeśli trafi mi się okazja na 3000MHG, okazja kupić w normalnej cenie modelu czyli ok 1.7tys. Zalety lekkiego kołowrotka w połączeniu z lekką wędką są nieocenione w przypadku rapowania, polecam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Choć moje doświadczenia z kołowrotkami, wykazują, że ogólnie, mocniejsze są daiwy... To aby w pełni wykorzystać potencjał mojej najnowszej metody łowienia boleni, kupiłem V16 3000MHG. Kołowrotek w tym sezonie miał okazję, zdrowo powalczyć z rybami, muszę przyznać, że pracuje cały czas tak samo jak po wyjęciu z pudełka. Jestem bardzo zadowolony z kołowrotka i chętnie kupię kolejny wypust, jeśli trafi mi się okazja na 3000MHG, okazja kupić w normalnej cenie modelu czyli ok 1.7tys. Zalety lekkiego kołowrotka w połączeniu z lekką wędką są nieocenione w przypadku rapowania, polecam. Zalety lekkiego kolowrotka w polaczeniu z lekka wedka sa zawsze NA PLUS, przy probach z kazdym gatunkiem ryb.Z uniwersalnie obowiazujacym zastrzezeniem, ze ta "lekkosc" sprzetu nie moze wyplywac negatywnie na skutecznosc / komfort / mozliwosci wedkowania tudziez trwalosc tegoz sprzetu Dygresja :W 2005 roku, gdy bylem pierwszy raz w Szwecji wzialem ze soba 2 Daiwa Emblem 3000 i dwa kije 260 cm. Stc i Batsona.Na wedkowanie za szczupakiem z lodzi.Teraz, gdy mam lowic wykonujac rzuty przyneta do wody, staram sie brac ze soba wedki 1 czesciowe w granicach 210, max 230 cm i kolowrotki kilkadziesiat gram lzejsze od wspomnianych Emblemow. Moge tylko sobie wyobrazic swoja mine, gdybym wtedy, w 2005, dostal swoj aktualny zestaw do 50-60 gramowych wabikow szczupakowych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dokładnie to mam na myśli, mało tego... Zwykle używam wędek o mocy 12lb a w tym sezonie testowałem wędkę o mocy 20lb, która jest dużo lżejsza od dotychczas używanych 12stek, w połączeniu ze wspomnianym vańkiem, zestaw nie dość, że jest lżejszy, poręczniejszy to łowiło mi się zwyczajnie przyjemniej, nawet zdecydowałem się na zbudowanie piankowej rękojeści... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dokładnie to mam na myśli, mało tego... Zwykle używam wędek o mocy 12lb a w tym sezonie testowałem wędkę o mocy 20lb, która jest dużo lżejsza od dotychczas używanych 12stek, w połączeniu ze wspomnianym vańkiem, zestaw nie dość, że jest lżejszy, poręczniejszy to łowiło mi się zwyczajnie przyjemniej, nawet zdecydowałem się na zbudowanie piankowej rękojeści..."NAWET..." Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Raczej nigdy nie byłem fanem, tudzież fun-em owego materiału, zweryfikowałem poglądy i teraz jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Raczej nigdy nie byłem fanem, tudzież fun-em owego materiału, zweryfikowałem poglądy i teraz jestem Pokażesz rekojesc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Daiwa style... I vanquish dokręcony Równowaga w przyrodzie musi być ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Jaka Daiwa, przecia to Dialuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Był robiony z myślą o mortadeli ale jednak ze względu na to, że łowiąc z belly, ręce są cały czas ugięte i na wysokości klatki piersiowej to nie ukrywam Vaniusza... jest uzasadniony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Nie posiadam Dialuny a kij to Matagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dialuna style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Oczywiście mam też jeden kij od Shimano Takowy: Też bardzo lekki i nowoczesny, choć 12 funtowy, dla mnie za szybki i za mocny, chętnie go odsprzedam. Uchwyt Ci4 mega wygodny, chętnie bym takie widział w swoich customach. Edytowane 29 Października 2020 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dialuna styleWzorowałem się na modelach Daiwa morethan expert ags 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi