scOOtt Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Przy zakupie droższych spodziewasz się liniowego wzrostu jakości odczuć i kręcenia do wydanych PLN czy raczej wykładniczo ?Co rozumiesz mówiąc wykładniczo?Mój zakup podyktowany był czystą ciekawością. Zawsze przy zakupach staram się oceniać produkt pod kątem prezentowanej przez niego ogólnej jakości do ceny. Moją ciekawość tym bardziej pobudziły opinie osób tutaj wypowiadających się. Patrzę na to obiektywnie. Przed otrzymaniem ich mam dużą dozę przekonania, że nie będą one prezentowały takiego stosunku jak ich bracia z półki niżej - zweryfikuję to jednak w najbliższym czasie. W mojej opinii materiał i koszty produkcji odgrywają tu dużą rolę i w znacznym stopniu wpływają na cenę. Technologicznie są bardzo zbliżone. Przed zakupem szukałem opinii osób użytkujących ten sprzęt. Nie otrzymałem żadnej podkreślam żadnej konstruktywnej opinii. Jak ktoś mówi mi, że jest między tymi modelami "przepaść" nie argumentując tego w żaden sensowny sposób, to dla mnie nie jest miarodajna opinia. Stąd też postanowiłem sprawdzić to sam. Nie należę do osób, które wydają 2 tyś zł na młynek i obgryzają paznokcie w oczekiwaniu na niego, po czym kręcą w fotelu, nie nad wodą- bo się pobrudzi Edytowane 4 Marca 2022 przez scOOtt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Przy zakupie droższych spodziewasz się liniowego wzrostu jakości odczuć i kręcenia do wydanych PLN czy raczej wykładniczo ?[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]Wesołek[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]Wesołek[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu TapatalkaA Ciebie co tak rozbawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Co rozumiesz mówiąc wykładniczo?Mój zakup podyktowany był czystą ciekawością. Zawsze przy zakupach staram się oceniać produkt pod kątem prezentowanej przez niego ogólnej jakości do ceny. Moją ciekawość tym bardziej pobudziły opinie osób tutaj wypowiadających się. Patrzę na to obiektywnie. Przed otrzymaniem ich mam dużą dozę przekonania, że nie będą one prezentowały takiego stosunku jak ich bracia z półki niżej - zweryfikuję to jednak w najbliższym czasie. W mojej opinii materiał i koszty produkcji odgrywają tu dużą rolę i w znacznym stopniu wpływają na cenę. Technologicznie są bardzo zbliżone. Przed zakupem szukałem opinii osób użytkujących ten sprzęt. Nie otrzymałem żadnej podkreślam żadnej konstruktywnej opinii. Jak ktoś mówi mi, że jest między tymi modelami "przepaść" nie argumentując tego w żaden sensowny sposób, to dla mnie nie jest miarodajna opinia. Stąd też postanowiłem sprawdzić to sam. Nie należę do osób, które wydają 2 tyś zł na młynek i obgryzają paznokcie w oczekiwaniu na niego, po czym kręcą w fotelu, nie nad wodą- bo się pobrudzi Na pewno nie będzie to taka zmiana jakościowa, jaka będzie cenowa. Stąd wolałem dopytac, bo subiektywny odbiór w dużej mierze zależy od subiektywnego nastawiania. Dobrze że masz tego świadomość, jak sam piszesz powyżej. Miłego kręcenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Na pewno nie będzie to taka zmiana jakościowa, jaka będzie cenowa. Stąd wolałem dopytac, bo subiektywny odbiór w dużej mierze zależy od subiektywnego nastawiania. Dobrze że masz tego świadomość, jak sam piszesz powyżej. Miłego kręceniaDziękuję.Przykro, że większość osób patrzy na produkt pod kątem wydanych pieniążków i w ich ocenie produkt jest super hiper bo... kosztował ile kosztował a mało w tym wszystkim realnej oceny.Kolega "śmieszek" wyżej odpowie co go tak rozbawiło ? Bo jak dobrze pamiętam również miał rozterki pod tytułem Stella czy Vanquish... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Rozbawiło mnie rozbijanie g..a na atomy, dalej mnie bawi.To tak prawie jak pytania typu "Czy wróci się karta i pieniądze zainwestowane w sprzęt".Taniej leszczyna z krzaków, przelotki z drutu(tylko miedzianego by nie rdzewiały) i 2 wbite gwoździe.Można łowić?Można. P. s. Rozterka dotyczyła długości ramienia korby, vaniek miał dłuższą dlatego wygrał. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Marca 2022 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Rozbawiło mnie rozbijanie g..a na atomy, dalej mnie bawi.To tak prawie jak pytania typu "Czy wróci się karta i pieniądze zainwestowane w sprzęt".Taniej leszczyna z krzaków, przelotki z drutu(tylko miedzianego by nie rdzewiały) i 2 wbite gwoździe.Można łowić?Można. P. s. Rozterka dotyczyła długości ramienia korby, vaniek miał dłuższą dlatego wygrał. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu TapatalkaCzyli moje "rozterki" to rozbijanie gówna na atomy a Twoje dotyczące długości korby to istotna kwestia ?Jak dla mnie nie ma co dalej drążyć tematu. Niech każdy zostanie ze swoimi dylematami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Czyli moje "rozterki" to rozbijanie gówna na atomy a Twoje dotyczące długości korby to istotna kwestia ?Jak dla mnie nie ma co dalej drążyć tematu. Niech każdy zostanie ze swoimi dylematami. Ja nie rozważałem tego w iluś postach, sprzedałem stelkę, vaniek został i po balu.Nie roztrząsam tego na części drobne, że vaniek kręci mniej maślanie od stelki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ja nie rozważałem tego w iluś postach, sprzedałem stelkę, vaniek został i po balu.Nie roztrząsam tego na części drobne, że vaniek kręci mniej maślanie od stelki.Spoko. Ja już tak po prostu mam, że rozwalam wszystko na czynniki pierwsze. Takie zboczenie zawodowe mam.Niemniej jednak - podzielę się wrażeniami - może komuś tam kiedyś będzie to pomocne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Też tak mam, ale czasem nie warto bo nigdy sobie porządnego nie kupisz.Jak moja Pani mówi, pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy[emoji2][emoji2].Już od dawna takie motto stosuje i dobrze mi z tym [emoji1787][emoji1787]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Zacznijcie kupować młynki vanstaal albo zeebaas, tam wydajesz dużo a kręcą tak samo źle albo i gorzej im więcej wydajesz ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 @scOOtt, pewne rzeczy są dla twoich rozmówców tak oczywiste, że nie potrafią już o nich pisać... Normalną koleją rzeczy jest to, że następujące w hierarchii modele różnią się ceną i jakością jest to wiadome od kiedy ktokolwiek z nas miał do czynienia z kołowrotkami marki Shimano. Różnica jest wyraźna i odczuwalna, na odczucia wpływa wiele aspektów, począwszy od materiałów po dokładność obróbki...w końcu pracują nad tym wybitni specjaliści, którzy mierzą się z wieloma wytycznymi. Kiedyś dobry, oznaczał trwały teraz doszło dużo więcej przymiotników... Radzę przyjąć prawidłowość, jest sprawdzona i potwierdzona, nie ma tu pola do mędrkowania. Osoby, których nie rozumiesz, mają/miały takie ilości kołowrotków, że prędzej mogą pogadać o różnicach między poszczególnymi generacjami niż powtarzać na czym polega różnica między alivio a stellą, to jak szukanie dziury pod ogonem, można, tylko po co, skoro każdy wie, że ona tam jest. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 @scOOtt, pewne rzeczy są dla twoich rozmówców tak oczywiste, że nie potrafią już o nich pisać... Normalną koleją rzeczy jest to, że następujące w hierarchii modele różnią się ceną i jakością jest to wiadome od kiedy ktokolwiek z nas miał do czynienia z kołowrotkami marki Shimano. Różnica jest wyraźna i odczuwalna, na odczucia wpływa wiele aspektów, począwszy od materiałów po dokładność obróbki...w końcu pracują nad tym wybitni specjaliści, którzy mierzą się z wieloma wytycznymi. Kiedyś dobry, oznaczał trwały teraz doszło dużo więcej przymiotników... Radzę przyjąć prawidłowość, jest sprawdzona i potwierdzona, nie ma tu pola do mędrkowania. Osoby, których nie rozumiesz, mają/miały takie ilości kołowrotków, że prędzej mogą pogadać o różnicach między poszczególnymi generacjami niż powtarzać na czym polega różnica między alivio a stellą, to jak szukanie dziury pod ogonem, można, tylko po co, skoro każdy wie, że ona tam jest.No i te rozważania techniczne po Twoim poście można zakończyć i iść na ryby albo na wódkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Na sucho po nawinięciu pletki:Praca lekka, lżejsza niż w Vanfordzie. Młynek też ciszej pracuje. Inny dźwięk hamulca. Fajna maszynka. To na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Ja wiedziałem, że te rozważania,to o kant...idę na wódkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Witam, podpowiecie jakie maksymalnie obrotówki czy woblerki używać do vańka c3000? I jakie największe gramatury komfortowo obsłuży ? Nie chciałbym przeciążyć mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Ci co piją wódkę mówią że do 15 gram ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Elegancko. Na zdrówko chłopaki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Ci co piją wódkę mówią że do 15 gram A ci co nie piją mówią, że "do 15 gramów" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Czy ma ktoś możliwość zważyć w miarę dokładnie szpulkę od Vańka 19 C2000S lub HGS (bez pokręcajki, sama szpulka)? Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 23 g. z nawinięta linką (125m PE0.4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Dzięki serdeczne Panowie! A jeszcze pomęczę o zważenie korbki wraz z oryginalnym knobem od C2000 (prośba tylko o dopisanie czy 40mm od C2000S czy 45mm od SHG). Z góry wielkie dzięki Edytowane 20 Maja 2022 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 16g C2000S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Widzę że różne te wagi szpul..Porównywałem ostatnio C2000s: Vańka 21,1g i Vanforda 23,2g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi