rafalsky Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 wielkie dzieki za odp. teraz przynajmniej wiem na co sie przygotować w razie czego. Myślałem że koszt bedzie dużo wyższy , ale nie jest tak źle z tego co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Hej!Pragnę podzielić się moim szczęściem, dziś odebrałem paczkę od Kolegi Werem (mega miły kontakt), z uzupełnieniem zestawu pstrągowego ps76mlf2, czyli Vanquish’em c3000. Wiedziałem, że chcę coś z górnej półki, celowałem początkowo w TP, ale po rozmowach z Kolegami (dzięki Wiktor L. ????) zacząłem myśleć o Vańku, im więcej czytałem i oglądałem tym bardziej się przekonywałem. Dziś po pracy szybka kawa i nad rzeczkę na testy. Kopara mi opadła - to jest tak precyzyjne, tak przyjemne…Jestem zachwycony. Oczywiście do większych przynęt, obrotówek, większych wobków na większej rzece będę podpinał Stelkę fj 4000, ale to już inny kaliber i inne łowienie. Do dłubania robalami, wobkami po 6cm - poezja. Rozmawiałem też z kolegą, który łowi dużo i dużych boleni na Wiśle wersją 4000 - z przymróżeniem oka kazał brać opinie, że to papierowy kołowrotek itp, określił, że na pstrągach nie do za…nia. (Oczywiście dbać trzeba). Podsumowując: na ciurki Vaniek, na większe rzeki i trotki stella 4000 . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Trochę odkopie. Zaraziłem się pstragowaniem w tym roku. Zaczynałem łowić moim Stradic CI4+ C3000, jednak wymaga on już przeglądu. Postanowiłem kupić Vanquisha C3000. Kolega ma go pare dobrych lat i na odrze uzywa do dropa 20g. Dalej mu służy i ma się dobrze. Jedyne czego bylem ciekaw to praca pod przynęta i obciążeniem. Ta jest idealna. Wobkj 6cm pod prąd praca idealna. Jedyne co czuje to napór prądu na plecionkę co jeat dosc dziwne i pod burta wrazenie dość dziwne jak by mlynek byl "suchy" ale tol plecionka szoruje i przecina napór rzeki. Przepaść jest w pracy vanquisha i kołowrotków z wyższej półki . Szczególnje czuć to pod obciazeniem i praca przynety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi