Skocz do zawartości

Shimano Vanquish 2019

jedin

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Hej!

Pragnę podzielić się moim szczęściem, dziś odebrałem paczkę od Kolegi Werem (mega miły kontakt), z uzupełnieniem zestawu pstrągowego ps76mlf2, czyli Vanquish’em c3000. Wiedziałem, że chcę coś z górnej półki, celowałem początkowo

w TP, ale po rozmowach z Kolegami (dzięki Wiktor L. ????) zacząłem myśleć o Vańku, im więcej czytałem i oglądałem tym bardziej się przekonywałem. Dziś po pracy szybka kawa i nad rzeczkę na testy. Kopara mi opadła - to jest tak precyzyjne, tak przyjemne…

Jestem zachwycony. Oczywiście do większych przynęt, obrotówek, większych wobków na większej rzece będę podpinał Stelkę fj 4000, ale to już inny kaliber i inne łowienie. Do dłubania robalami, wobkami po 6cm - poezja. Rozmawiałem też z kolegą, który łowi dużo i dużych boleni na Wiśle wersją 4000 - z przymróżeniem oka kazał brać opinie, że to papierowy kołowrotek itp, określił, że na pstrągach nie do za…nia. (Oczywiście dbać trzeba). Podsumowując: na ciurki Vaniek, na większe rzeki i trotki stella 4000

.post-48357-0-57737300-1684438172_thumb.jpeg

• Like 6

• 10 miesięcy temu...

Trochę odkopie.

Zaraziłem się pstragowaniem w tym roku. Zaczynałem łowić moim Stradic CI4+ C3000, jednak wymaga on już przeglądu. Postanowiłem kupić Vanquisha C3000. Kolega ma go pare dobrych lat i na odrze uzywa do dropa 20g. Dalej mu służy i ma się dobrze. Jedyne czego bylem ciekaw to praca pod przynęta i obciążeniem. Ta jest idealna. Wobkj 6cm pod prąd praca idealna. Jedyne co czuje to napór prądu na plecionkę co jeat dosc dziwne i pod burta wrazenie dość dziwne jak by mlynek byl "suchy" ale tol plecionka szoruje i przecina napór rzeki.

Przepaść jest w pracy vanquisha i kołowrotków z wyższej półki . Szczególnje czuć to pod obciazeniem i praca przynety.

• Like 1