michal7709 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nowy rok ,nowe gumki ,nowe miejscówki ,no i oczywiście okonie !!! 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dziś brały na twisterki i na avaruny także ,tylko jedno zdjęcie bo łapki marzły ... głowki 2gr jak założyłem 3gr to brania sporadyczne ,łowisko mała rzeczka w łódzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dziś brały na twisterki i na avaruny także ,tylko jedno zdjęcie bo łapki marzły ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Foto sprzed tygodnia. Cały dzień był słaby, postanowiłem pomachać jeszcze trochę po zmroku, mając nadzieję, że sandacze się uaktywnią. A tu niespodzianka Pozdrawiam. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kuba (50cm+Perch Tracker) 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 pierwszy fajny w tym roku 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Dziś troszkę lepiej gryzły ,rozmiarami nie powalają ale w godz ze 40 przerzuciłem... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Dziś garbusy chętnie żerowały na mikro jigu.Kilkanaście się przewinęło powyżej 20cm przez XUL-a.Dwa największe kabany ponad 30cm na foto.Brania bardzo delikatne ale na gołym blanku wszystko czuć. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libery Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 sebek7575A co to kijaszek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 sebek7575 A co to kijaszek? blank matagi TR74 SuperMebaru-M 7'4'' 0,4-4g cw ubrany na zamówienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) spinningmaniacs.pl Edytowane 21 Stycznia 2019 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Drugi rzut dnia i piękne branie z opadu:) okoń czterdziestak jaxon grey stream do 7 gr, passion 720, żyłka 0,14 na końcu Lucky John Tioga na czeburaszce, oprócz tego jeden 35 cm i dwa małe brania skoczyly się około 12 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dzisiejszy 32cm z Drwęcy na boczny trok. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dziś również Drwęca i 3 okonie 28.31 i 35cm na perłowego twisterka na bocznym troku. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) No to i ja cosiko napiszę , Też Drwęca i odwiedzane stare miejsca w okolicach Golubia - Dobrzynia . Wszystkich okoni , no może okonków jakieś dwadzieścia sztuk z tym że jeden na 28 cm , reszta granice 20 cm . Mam nadzieję spotkać się z nimi w przyszłości w przyzwoitych rozmiarach . Wędka to Jaxon Grey Stream 265 4-17 Plecionka Mikado Octa Braid Nihonto 0,08 Kołowrotek Drago Vaiper 835 i Przynęta to kajtki 2 na główce 4 gr Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Sławomir 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 W jakich miejscach szukacie Panowie tych okoni? Zastoiska? Spokojna woda? Ja łowie bliżej Brodnicy ale ciężko o okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Spokojna woda I głębsze dołki do tego kombinacja z kolorem, kształtem przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Woda u mnie nie zamarza, coś fajnego się udało złowić w weekend 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 W jakich miejscach szukacie Panowie tych okoni? Zastoiska? Spokojna woda? Ja łowie bliżej Brodnicy ale ciężko o okonie. Spokojna woda I głębsze dołki do tego kombinacja z kolorem, kształtem przynęty. Dokładnie ale i nie koniecznie , przebywają na głębokiej wodzie jak i na płytszej wodzie i można by powiedzieć że podchodziły pod same nogi . Bootleg na wysokości Niewierza masz fajne miejscówki , bardzo głębokie zakola ze zwaliskami drzew , to znaczy były bo nie wiem jak tam teraz wygląda . To samo masz na Tamie Brodzkiej z tym że na Tamie B. jeździ tam sporo ludzi (jeździło) i tam zaglądałem rzadko bo nie lubię tłoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Podlodowy ale już fajny Drugi podobny spadł koledze po krótkim holu. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Tomek.M 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Coś łowię, to jest plus, bo sprzęt pajęczynami nie obrasta ;-) 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Nie mam szczęścia do ilości, same pojedyncze sztuk mi się trafiają, ten dziś 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Norbert 78 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Wyjazd na duże okonie z lodu chodził za mną od kilku sezonów. Wiedziałem gdzie ich szukać, lecz z lodem bywało różnie. W końcu lód się pojawił i napłynęły dobre informacje, bierze duży okoń, kolega kolegi w zeszłym tygodniu trafił 47 cm. Szybka decyzja i ekipa wyjazdowa zebrana. Jedziemy we czterech, dwóch Grześków to zupełnie inna liga, ja i Adrian jesteśmy początkującymi podlodowcami. Na miejscu czeka na nas Łukasz, telefon od niego powoduje u mnie cieżkość prawej stopy i auto przyspiesza. Łukasz w ciągu pół godziny od wywiercenia pierwszego otworu ma już 6 okoni 30+, jednego 40 i 45 cm. Docieramy na miejsce, witamy się z Łukaszem i wiercimy pierwsze otwory, po chwili Grześki łowią pierwsze ryby. Na wyjazd wziąłem dwie wędki, jedną przygotowałem na blaszkę, drugą do żuczków. Zaczynam od blaszki w kolorze starego złota, w drugim przeręblu kiwok delikatnie się przygina i po chwili w otworze pokazuje się pierwszy okoń, nie jest duży ma około 25 cm. Szybko wypuszczam rybę i łowię dalej, dłuższą chwilę nic się nie dzieje. Zmieniam kolor przynęty na srebrną i po chwili kiwok ugina się wyraźnie. Po zacieciu czuję, że na końcu zestawu jest ładny okoń, ryba robi odjazdy lecz po chwili kapituluje i pojawia się w przeręblu. Jest nowa życiówka 35 cm. Cieszę się jak dziecko, jest dobrze. Łowimy dalej, każdy co chwilę coś holuje, przeważnie są to ryby okolicach 30 cm. Wypuszczając kolejnego okonia, kątem oka widzę zacinajacego Adriana, wędka ugina się, hamulec pieknie gra. Włączam kamerę w telefonie i nagrywam hol, po chwili w przeręblu pokazuje się piękny okoń, szybkie mierzenie i od teraz życiówka Adiego to 44 cm. Jest grubo, zostajemy do wieczora choć brania po południu są słabsze każdy coś tam jeszcze łowi. Podsumowując sobotnie łowienie, decydujemy się przyjechać w niedzielę skoro świt. Sobota obdarzyła nas pięknymi okoniami. Największego złowił Lukasz 45 cm, Adrian 44 cm, Grzesiek pierwszy 38 cm, Grzesiek drugi 36 cm i ja 35 cm. W niedzielę zaczynamy od świtu, łowimy bez jednego z Grześków. W nocy spadło ciśnienie i brań jest zdecydowanie mniej. Łowię pierwszego okonia, rybka powyżej 20-stu cm wraca do przerebla, kolejne wypuszczenie blaszki i po poderwaniu z dna kiwok mocno ugina się, zacinam i już wiem, że ryba jest ładna. Kolejna życiówka, tym razem 37 cm. Później łowię jeszcze cztery trzydziestki z plusem i brania ustają. Zmieniam miejsca lecz duże okonie nie biorą, trafiają się same maluchy. Kończymy wcześniej łowienie. To był cudowny podlodowy weekend, oby więcej takich ;-) poniżej kilka fotek ;-) NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 28 Stycznia 2019 przez bartsiedlce 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO1207 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Sezon trwa w najlepsze okonie zaczynają brać i to już co raz piękniejsze. Grubość lodu sięga miejscami 22cm ale są też miejsca gdzie 7cm to max.Oto kilka ryb z zeszłego tygodnia.... Wiadomo trafiają się też przylowyFajnie że się podzieliłes wynikami, jednak na jerkbait.pl nie publikujemy zdjęć ryb martwych, a mrożone okonie raczej takimi są Edytowane 30 Stycznia 2019 przez woblery z Bielska 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Znowu pojedyncza ryba, reszta bez szału ;P Mam wrażenie że za późno wychodzę 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Krótkie video podsumowanie ostatniego weekendu 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi