Skocz do zawartości

Okonie 2019

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

No to i ja cosiko napiszę , Też Drwęca i odwiedzane stare miejsca w okolicach Golubia - Dobrzynia . Wszystkich okoni , no może okonków jakieś dwadzieścia sztuk z tym że jeden na 28 cm , reszta granice 20 cm . Mam nadzieję spotkać się z nimi w przyszłości w przyzwoitych rozmiarach .  

post-67721-0-72721800-1548005144_thumb.jpg

Wędka to Jaxon  Grey Stream 265  4-17 

Plecionka Mikado Octa Braid Nihonto  0,08 

Kołowrotek Drago Vaiper 835 i 

Przynęta to kajtki 2 na główce 4 gr

Edytowane przez Sławomir
  • Like 7

W jakich miejscach szukacie Panowie tych okoni? Zastoiska? Spokojna woda? Ja łowie bliżej Brodnicy ale ciężko o okonie.

Spokojna woda I głębsze dołki do tego kombinacja z kolorem, kształtem przynęty.

Dokładnie ale i nie koniecznie , przebywają na głębokiej wodzie jak i na płytszej wodzie i można by powiedzieć że podchodziły pod same nogi . Bootleg na wysokości Niewierza masz fajne miejscówki , bardzo głębokie zakola ze zwaliskami drzew , to znaczy były bo nie wiem jak tam teraz wygląda . To samo masz na Tamie Brodzkiej z tym że na Tamie B. jeździ tam sporo ludzi (jeździło) i tam zaglądałem rzadko bo nie lubię tłoku 

Sezon trwa w najlepsze okonie zaczynają brać i to już co raz piękniejsze. Grubość lodu sięga miejscami 22cm ale są też miejsca gdzie 7cm to max.
Oto kilka ryb z zeszłego tygodnia.... Wiadomo trafiają się też przylowy

Fajnie że się podzieliłes wynikami, jednak na jerkbait.pl nie publikujemy zdjęć ryb martwych, a mrożone okonie raczej takimi są

post-68970-0-19466700-1548749341_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 10