mateusz83 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Nieplanowany szybki wyjazd (2 godzinki)3 brania , 2 rybki ???????? (30,34)zakąsiły Cyprysową larwę ???????? 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Pierwszy wypad z nowym (starym) patykiem, i jest, w końcu ???? 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Aaale kaban! 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Hehe, chciałbym, to tylko takie złudzenie,36cm???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Panowie, nie lepiej już odpuścić okoniom i dać im w spokoju się wytrzeć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Panowie, nie lepiej już odpuścić okoniom i dać im w spokoju się wytrzeć?Nadgorliwość nie jest wskazana, zwłaszcza w kwestiach etycznych. Gdybyś napisał "zakończyłem łowienie okoni i odpuszczam do czasu, aż będę miał pewność, że się wytarły" - zyskałbyś moje (i zapewne nie tylko moje) pełne poparcie. Jednak tak w sumie bezczelna próba wywarcia presji na kolegach mojego poparcia nie znajdzie. Tutaj:http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2551411zapowiedziałem, jakie będą konsekwencje podobnych prób. Za niezastosowanie się do poleceń moderatora otrzymujesz punkt. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Na łowisku zameldowałem się o 18-tej. Na pierwszego okonia czekałem 20 minut mierzył 33 cm kolejny zameldował się po 15 minutach już o szarówce - 34 cm. Sprzęt standard jak na załączonym obrazku. Gumy ,,kiszonki" cały czas robią robotę 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Okonie u nas są traktowane po macoszemu jak widać.Wczoraj chodząc za jaziem którego w końcu udało mi się upolować miałem przyłów w postaci okonia.Był tak wypchany ikrą aż mu wylatywała. Potencjalnie trafiłem miejsce że mogłem ich natrzepać do bólu, ewidentnie miejsce do wytarcia dla okonia, mnóstwo gałązek, trzcinowisko zwalone pnie w wodzie.Wiem że tam były! Pisałem już wcześniej odnośnie podejścia czy poprawności ale napiszę w zgodzie z Januszem .Zakończyłem łowienie i dałem spokój z łowieniem z premedytacją tego gatunku do czasu aż będę miał pewność że się wytarł. Sądzę że nie jeden wędkarz by tam orał dalej okonie w myśl "zabawy C&R" ale na szczęście miejscówka trudno dostępna,i mało kto by się spodziewał tam ryby.Nadmienię że nigdy już nie będę wrzucał fotek na forum z połowów, ponieważ nie zgadzam się na przedmiotowe traktowanie innych gatunków ryb w myśl "bo mogę" Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez woblery L.E. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Miałem kilka egzemplarzy grubych jakoś w styczniu/lutym. Dałem sobie spokój z okoniami miesiąc, czy dwa temu na rzecz białorybu .P.S Wczoraj złowiłem b. małego okonka (około 5 cm), który miał wysypkę na całym ciele. Tarlakiem raczej nie był , wiecie skąd u niego mogły pojawić się takie kropki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Ewidentnie rodzice dali plamy i nie zaszczepili malucha, a szkoda bo teraz taki troszke inny będzie. Chyba, że to karzelek a dojrzałość płciową już osiągnął. Teorii może być wiele, ale matka natura jest jedna i nie da się jej oszukać. Przepraszam za swoje przemyślenia w tym temacie, ot tak coś mnie wzięło i silniejsze od mojej woli było ???? no nie nauczę się pisać na telefonie . Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Apisfisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Nadgorliwość nie jest wskazana, zwłaszcza w kwestiach etycznych. Gdybyś napisał "zakończyłem łowienie okoni i odpuszczam do czasu, aż będę miał pewność, że się wytarły" - zyskałbyś moje (i zapewne nie tylko moje) pełne poparcie. Jednak tak w sumie bezczelna próba wywarcia presji na kolegach mojego poparcia nie znajdzie. Tutaj:http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2551411zapowiedziałem, jakie będą konsekwencje podobnych prób. Za niezastosowanie się do poleceń moderatora otrzymujesz punkt.Próba udowodnienia "kto rządzi" na forum wedkarskim wywołuje u mnie żal i litość. Gdzie widzisz bezczelna próbę wywarcia presji na kolegach? To ty w bezczelny sposób starasz się aby wypowiedzi kolegów ukierunkowane były pod ciebie. Pamiętam jak pojawiles się na forum, pisałeś do mnie wiadomości prywatne, brałeś udział w konkursie z przynetami. Pamiętam fajnego faceta z pasją. Teraz trochę przywilejów z racji moderowania zasłaniają zdrowe spojrzenie na relacje między innymi użytkownikami forum. Nie tedy droga Janusz. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Okoń z rzeki San... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Próba udowodnienia "kto rządzi" na forum wedkarskim wywołuje u mnie żal i litość. Gdzie widzisz bezczelna próbę wywarcia presji na kolegach? To ty w bezczelny sposób starasz się aby wypowiedzi kolegów ukierunkowane były pod ciebie. Pamiętam jak pojawiles się na forum, pisałeś do mnie wiadomości prywatne, brałeś udział w konkursie z przynetami. Pamiętam fajnego faceta z pasją. Teraz trochę przywilejów z racji moderowania zasłaniają zdrowe spojrzenie na relacje między innymi użytkownikami forum. Nie tedy droga Janusz.Ostrzegałem lojalnie. Ba wskazywałem, gdzie jest miejsce na dyskusję. http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2551605Z premedytacją zlekceważyłeś moje słowa. Otrzymujesz punkt ostrzeżenia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Skoro emocje opadły, to wracamy do wątku.. Dzisiejsza już wytarta locha z 4 z przodu.. Zrobiła na mnie wrażenie, taka sztuka na moim odcinku Odry raz na kilka dobrych lat się trafia, przynajmniej u mnie.. 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 42cm 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Wędka paladin firewizard i daiwa caldia 2508 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wielki nie był ale 35 jest. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wędka paladin coliber i stradic 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Mimo chwilowej śnieżycy i lodowatego wiatru wyskoczylem sprawdzić czy gryzą okonie, brały słabo ale jeden trzydziestak wyjechał.. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Dwa okonie ze sporych zawodów okoniowych w UK. Nasz zespół wypadł dość przeciętnie, ale udało się przynajmniej złowić jednego z trzech największych garbusów imprezy (wszystkie po 44 cm mierzone do wcięcia płetwy ogonowej, czyli po naszemu jakieś 46 cm) Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez hlehle 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dzisiaj na twista 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Kij to Shimano Catana BX do 10 g kolowrotek Alivio RA 2500okon wytarty Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jakoś nigdy nie było mi po drodze z bocznym trokiem, nie wiem czemu,tak po prostu wolę "klasycznie" ... dziś postanowiłem się przełamać i spróbować, 1 pasiaczek (31) załapał się na fotkę ???? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie wiem czy nie złamie regulaminu ale pozwolę wrzucić fotkę z rybą mojego synka Jasia jego jak narazie największy na dzisiejszym treningu .Jasiek stosuje jakieś dziwne ruchy nadgarstka bo zalał mnie dziś trochę. W środę się odgryzę????. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie wiem czy nie złamie regulaminu ale pozwolę wrzucić fotkę z rybą mojego synka Jasia jego jak narazie największy na dzisiejszym treningu .Jasiek stosuje jakieś dziwne ruchy nadgarstka bo zalał mnie dziś trochę. W środę się odgryzę.Nic nie łamiesz Wrzucajcie zdjęcia swoje, swoich dzieci i wnuków Gratulacje dla syna - i ucz się Dzieci nie wiedząc, jak "trzeba" łowić, mając świeże spojrzenie, są bardzo dobrymi nauczycielami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi