welpa1809 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Pomału się rozkręcamy ???? wielkościowo od 32 do 36 cm cztery pory roku dzisiaj.Woda się schłodziła w dwa dni o 2 stopnie. Edytowane 3 Maja 2019 przez Paweł J 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Fajowe akwarium ????????????. Graty. Zdjecie z ninja kladzie na kolana ????✌???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Fajowe akwarium ????????????. Graty. Zdjecie z ninja kladzie na kolana ????✌????A o tym mówisz "Idzie Zło" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 @Paweł J w ręce te okonki to maluchy, ale w sadzyku to już piękne rybska. Magia wody jednak robi swoje, gratulacje : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dziś takiego dorwałem około 35 cm nie za duży nie za mały [emoji6] przynęta kolegi Thoffiego kiełbik + węda kolegi jbk + ygk egi metal 1.0 pe Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Przyłów przy próbach złowienia szczupaka na wczorajszym, spóźnionym rozpoczęciu sezonu. Przynętą był DRAGON Fatty 12,5 cm, ryba zapięta na dozbrojce. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Zapowiadało się słabo, ale finalnie nie było źle 36 i 37 czy jakoś tak. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Dzisiaj z rana dużo drobnicy i ledwo wymiarowe szczupaczki się naprzykrzały,ale coś tam wydłubałem . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Wisła poszła w górę, okonie zaczęły podchodzić pod brzeg 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Hej Nigdy nie wklejam zdjęć, jakoś tak, ale tu 3 ciekawostki: pierwszy raz okoń na 30 gramowego spinnerbait-a, próbowałem na szczupłego, trafiłem w narożnik jeziora, gdzie nawrzucano gałęzi itp. by zrobić tarlisko (zbiornik pożwirowy z dnem i brzegami jak blat). Miotam ww. przynętą i ze zdziwieniem zobaczyłem stado pasiaków, jeden uderzył i został uwieczniony. Natychmiast pobiegłem do auta po okoniówkę i się pobawiłem - w sumie dołowiłem 7 sztuk (35 - 42 cm) na cyprysowego jagodowego raczka 5 cm :-), Dwa dni później, to samo miejsce, nic się nie dzieje, jedno wyjście do pomarańczowego kopytka 2'. I nic... Ale, wziąłem szczupakówkę ze spinnerbait-em - przejechałem 2 razy obok krzaków i... woda się, może nie zagotowała, ale ożyła - obudziłem stadko pasiaków o wymiarach jak wyżej, okoniówka z raczkiem pracowała pięknie 12 razy (2 spady ze względu na "druciany" haczyk - rozgiął się :-( ). Wszystko 32 - 40 cm. I teraz taka refleksja/obserwacja po latach: za gówniarza łowiłem na tych jeziorach piękne okonie w dużych naprawdę ilościach, potem ówczesny zarząd (taka ich mać) zaczął myśleć "perspektywicznie" i sportowo i zaczął skupiać się na sporcie wędkarskim - wtedy te wody obfitowały w spore ilości pięknej płoci - i wiadomo - zawody, z zawodów kasa, a kasę można szybko wymienić na %%%. Szybko doszło do stwierdzenia, że okoń to szkodnik i zjada płotkę i jej ikrę więc zaczęto niemiłosiernie tępić okonia. Organizowano specjalne zawody łowienia okoni, po których owe w całości, żywe lądowały w rowie... I tak okoniowe łowisko zakończyło swą egzystencję, podobnie z czasem stało się z płotką itd... Na szczęście "dziadki" wymarły, a dalej przyszedł nowy zarząd i teraz jest OK, są zarybienia, są kontrole, i.... zaczęło się coraz modniejsze wędkarstwo karpiowe (Cześć i Chwała!!!). Zarząd zaczął chronić karpie i inne ryby bardzo mądrze i skutecznie, zarybienia nie jak kiedyś kroczkiem, ale karpiem konsumpcyjnym i co? I Super bo ci co zawsze brali rybę skupiają się teraz na karpiu, który jest i możną go złowić i zabrać, rasowi karpiarze łowią i wypuszczają i przez to wszystko jakby większość zapomniała o biednym Pasiaku - i teraz jest efekt - okoń się odrodził, nikt się nim nie interesuje bo to chwast i teraz można iść i połowic sztuki ponad 30 i 40 cm (nie za każdym razem, ale są), a drobniejszego okonia też jest sporo.Podsumowując, jako prawie 100%-owy muszkarz, czasowo zawiesiwszy muchówki na kołku, wielce, ale to wielce chwalę sobie modę i rozwój wędkarstwa karpiowego :-) pozdrawiamTomek NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 9 Maja 2019 przez bartsiedlce 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Taki garbusik, nie za duży nie za mały [emoji846] gumka Cyprysa około 5-6 cm + badyl od jbk + biomek + ygk egi metal 0.6 pe. Strasznie pazerny bo po wyjęciu wyleciały z niego trzy rybki około 10-15 cm. Zdjęcie coś lipne, podmieniłem fotkę ale i tak jakoś niewyraźne nadal ;/ Edytowane 9 Maja 2019 przez bartosz311287 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Dzisiejsze okonki. Wszystkie 31-32cm. Jak na moją rzeczkę to już nie najgorsze????. Może na zdjęciach słabo widać, ale pięknie wybarwione.Trafione przy szukaniu kleni.Woblerek własnej produkcji. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) Okonie z tego tygodnia z Motławy Największy 35 cm Edytowane 10 Maja 2019 przez Bartas93 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 u mnie coś dziubnąc idzie , ale jako , że nie łowię ostatnio w ogole na jeziorach okonie jako takie jakies trzydziestaki trafiaja sie ale to nie to. Chyba pora odłozyć na pływadło jakieś . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Taki się w ten piękny dzień przyplątał 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Trzydziestaczek, przyjemniaczek. Grass Pig 12,5 cm. Edytowane 16 Maja 2019 przez Mateusz95s 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) W tym tygodniu odwiedziłem Motławę dwukrotnie Największego zapomniałem przed wypuszczeniem zmierzyć, ale coś pod 40 cm mógł mieć Sprzętowo: Suzuki RFX 6LB 702Shimano Vanquish 2500S Edytowane 16 Maja 2019 przez Bartas93 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Okuń zawsze ucieszy.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Dawno tak mało czasu na łowienie nie miałem. Widać że wypoczęty to ja nie jestem. Szybki wypad i pierwszy okoń sezonu. Xzoga, TPPG, PE1.5 8x i moja guma 17cm na offsecieTaki trochę twiching'owy styl pozwolił na złowienie kilku ryb przed zachodem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Wczorajsze łowy moich dzieciaków Szymek został królem polowania . Edytowane 17 Maja 2019 przez woblery z Bielska 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Wymiętolony łokoń z wspólnego wypadu z Pawłem. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Łokoń z Gwdy. Taki już przyjemny jak na tą rzekę. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Niestety wody w rzekach nie nadają się do łowienia wiec trzeba było odwiedzić jeziorka 42cm pięknego garba na robala od kolegi Cyprys! Edytowane 17 Maja 2019 przez patzaw26 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Z okoniami w Gwdzie i zaporówkach pewnie nie jest jeszcze tak źle. W ostatni weekend odbyłem taką podróż sentymentalną nad rzeki dorzecza, połączoną ze spotkaniem z wędkarzami z tamtych okolic głównie i łowieniem pstrągów. To co zobaczyłem po 25 latach i od nich usłyszałem osłabiło mnie. Jak się nie domyślasz jaki ma to wszystko związek z hodowlą i łowiskiem w Tarnowie, to zapytaj kolegów. Jeśli słyszę, że MMO są rozgrywane na odcinku specjalnym na Połączonym i ludzie potrafiący łowić łowią jednego lipienia i jelce, to się zastanawiam jak to możliwe, żeby jedne z najlepszych kiedyś w kraju rzeki doprowadzić do takiego stanu? Pozdrawiam. Edytowane 28 Maja 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 A to fakt jeżeli chodzi o pstrągi nie jest ciekawie. Ta. Gdzie w zeszłym roku szło połowić teraz nagle ryb nie ma. O zawodach słyszałem, patola straszna bo niby wszystko w łep. Rozumiem zabraliby sobie jedną rybkę,ale ponoć ten co wygrał miał 4-5 sztuk takich już fajnych. Chciałbym w przyszłym roku trochę za pstrągiem pochodzić, ale to faktycznie lepiej trzymać w tajemnicy nazwy tych rzeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi