Pescador_de_caña Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Moje ulubione łowisko. Po 6,5h łowienia 35 i 40 + 6 sztuk do 30cm. Takża brania były bardzo słabe. Oba skusiły się na Mega Teez w kolorze orange snow 5cm Nie pzw. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Nie wrzucam zdjęć ryb, nawet tych rekordowych, ale takie wybarwienie i nietuzinkowość jakie przedstawiają okonie jest dla mnie czymś cudnym...Oba wyciągnięte z tego samego miejsca w odstępie czasu rzędu 30/40 minut. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie "smoluchy". Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Dzisiejsze okonki na 2cm woblerek własnej produkcji.Nie dość, że nie chciały współpracować przy zdjęciach, to jeszcze padł mi aparat w telefonie???? Nie łapie ostrości. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Pstrągowy przyłów 45cm 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Jeziorowe okonie 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Półtorafunciak z lokalnego kanału. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Ostatnie dwa weekendy dały kilka fajnych rybek. ( Podziękowania dla G i P G).W poprzednią sobotę 45cm i 41cm, w niedzielę 44cm i w tę sobotę 48cm. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez yakoto 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Wędkarz zaprosił na ryby nie wędkującego kolegę. Wziął go na łódkę, dał wędkę, założył robaka, zarzucił, podał wędkę i kazał trzymać. Jak spławik pójdzie pod wodę to tnij i ciągnij do siebie. I jak to prawie zawsze bywa Świeżak zacina rybę jakiej wędkarz nigdy nawet nie widział. Tak się rodzi mistrz. Tu też tak było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Nie za duże, ale było ponad 20 sztuk. Wszystkie w jednym rozmiarze. I wszystkie na wobler Instinct A. Lipińskiego w barwie okonia. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Trochę się udało dzisiaj połowic. Największa ryba dzisiaj 39cm 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Niespełna 40stak - toniowy-woblerowy 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Dwa miesiące zajęło mi upolowanie następnej sztuki 40+. Niby dużo ale okonie ,,rozjechały sie " po całym jeziorze i nie dość że kapryśne okrutnie to jeszcze z lokalizacją duże problemy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Jeden ze stada 30+. Kanał Odry, przynęta wobler Instinct A. Lipińskiego. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez kanu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj trochę zaszalałem. Ryb było więcej, wrzucam zdjęcia największych. 3 okonie Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Lysy... 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Z Westina to na najlepsze są mini teezy. Z tych cierników ze zdjęcia to mam jednego w pudełku i słabo pracuje. Może w odpowiednich warunkach byłby to atut, jednak do takiej pracy nie mogę się przekonać. Za to w ten weekend po raz pierwszy łowiłem na gumy Matusiaka. Muszę przyznać że dają radę. Edytowane 1 Września 2019 przez Pescador de caña 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Rzadko bywam w tym wątku, bo o okonie na moich Polskich łowiskach ciężko...trochę trzeba było czekać w tym roku na wyjazd do Szwedów - ale warto było.Chociaż akurat, na okonie się specjalnie nie nastawiałem i specjalnie nie liczyłem na to, że uda się ładnie połowić takie grubaski. Tym bardziej, że informacje docierające do mnie odnośnie łowiska raczej nie sugerowały, że rybą wyjazdu będą oksy...Ryby nurtowe, piekielnie silnie, wygarbione i pięknie ubarwione. Brały pewnie, przede wszystkim na woblery, a w głębszych dołach standardowo na gumaki z 30gramami ołowiu.Poniżej kilka fotek z rybami 37/38/39cm + dwa pasiaste karpiki 42 i 44 - czyli wyrównane PB.Kompani trafili ryby: 40,40,40,41,44,44,45,47,49...oraz mnóstwo ryb tylko trochę mniejszych... Pozdrawiam,malcz 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Dyskusję o "lokowaniu produktu" przeniosłem do wydzielonego wątku - http://jerkbait.pl/topic/130700-lokowanie-produktu-wydzielone-z-w%C4%85tku-okonie-2019/page-3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 U mnie morskie się uaktywniły Od tego zdjęcia rozpoczęła się przeniesiona dyskusja. Autorem jest @TomSuw.Zainteresowanych proszę o wyrażanie opinii w wydzielonym wątku. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Właśnie odnośnie ciśnienia, dwa dni temu spadek i ani brania od wczoraj juz idzie w góre i sie ruszyły, jeden do fotki się skusił i ponad 10 mniejszych było... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (...)Jerkbait pl propaguje zasadę C&R.W tym niezwłoczne wypuszczanie ryb. O ile zrobienie pamiątkowego zdjęcia jest zrozumiałe, to przetrzymywania w sadzu stada (bo biorą, a tak to mogłyby odpłynąć), takie postępowanie zasady C&R narusza, w związku z tym zdjęcie zostało usunięte. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Zapodziało się ze 2 tyg temu a teraz odnalazło.(mowa o zdjeciu) Szybki spontaniczny 100 kilometrowy wypad z nastawieniem na mega lowienie. Rzeczywistosc wywalila w ryja. 3h lowienia. 3 brania, 1 ryba. 31cm. Honor uratował 3calowy mannsik. Na zdjeciu jeszcze wesoly(oksik zlowiony po 10min), nieswiadomy nadciagajacej porazki;)) Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Dzisiejsze odrzańskie 37cm na sendalka. Było też kilka mniejszych. Edytowane 6 Września 2019 przez kanu 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Temat "Okonie" to chyba najbardziej kontrowersyjny temat na całym portalu Łatwo tu złapać "punkta" a i posty znikają jakby częściej niż w innych tematach.Szkoda, bo wielu łowców pokazuje tu piękne ryby i pięknie sfotografowane ale...nie wszyscy i to jest punkt zapalny miedzy userami a moderacją.Chyba pora na pewne zmiany w regulaminie? Może jednak przycisk "nie lubię"? Edytowane 6 Września 2019 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Może pora na zdrowy rozsądek . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Ja nie wyobrażam sobie pływać za okoniem bez pływajacej gumowanej siatki. Po prostu nie ma to najmniejszego sensu. Nie zdarzyło mi się żeby jakaś ryba nie odpłyneła. Dodam że jak zmieniam miejscówke złowione ryby wypuszczam. Nie pływam z uwiazaną siatką. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi