hm62 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Taka najwieksza "franca" 37 cm na trick dartera , wczoraj zrobiły sobie wielkie żarcie,zobaczymy czy dzisiaj będą poprawiny :-) 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Jaki Nick, taki i rozumek... @zuraw16, napisałem, że okoń 1 klasa i mam nadzieję, że Ty zrozumiałeś żart... Dokładnie tak jak napisałeś [emoji4]Dobrze że mamy tak mądrych i etycznych jak ty... Jb. Pl dzięki Tobie jest ocalone. Co do nicku to może być w tym co piszesz odrobina prawdy za to w Twoim nie ma jej za grosz [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Nocny bandziorek 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Od kilku dni po ochłodzeniu przestały brać, drobnica zbija się w place ale drapieżników nie widać, jedno branie jeden oks 30cm.. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Dzisiejszy.Miejsce to samo co w ubiegłym tygodniu, przynęta to tym razem 5 cm stonoga od Thoffiego. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 (edytowane) Nowe PB 42,5cm. Edytowane 22 Września 2019 przez Artek 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 No i jest w końcu oczekiwana czwóreczka z przodu, a dokładnie 42cm???? 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Dzisiaj rzeczny z Noteci 39cm 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szpaczek23 Opublikowano 27 Września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Letko spóźnione foty z soboty.Nowa woda, ale z wielkimi perspektywami(i z człowiekiem który zna ją jak własną kieszeń) zaowocowały sympatycznym wyjazdem w czasie.którego zdecydowanie się nie nudziłem, a przy okazji poprawiłem o centymetr PB.Rozmiarowo(niekoniecznie zdj będą po kolei) 37,38,39,40,44 i 46;))) było też kilka mniejszych i kilka zębatych zbójów i kilka(myśle że z 5-7) spinek megakabanów(okoni). Wszystkie spięte na.samym początku łowienia, bo przyzwyczajony do tych z 3 z przodu za szybko je chciałem wyciągnąc. Jednak te 45 i większe.to inna liga Delikatniejszy hol zaowocował praktycznie zerowym spadaniem. Niestety za późno to ogarnałem a porównujac do tych co wyciągnąlem oobstawiam ze 2-3 z ww spadów były zdecydowanie w ok. 50cm. Notabene nabawiłem się nowej ksywki Arek-"SPINKA". Wracam po te spięte w niedalekiej przyszłości;)) Sprzętowo-łowiłem.4 zestawami, ale idealnie wpasował się Phenix TX 702, Luvias 2506, pletka.0,6 Duel, fluo 0,18.Graphiteader i praktycznie wszystkie na przynete od Westina. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Z naszych wód.Siedzą generalnie 8-12 m. Edytowane 3 Października 2019 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamol84 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Dzisiejsze pasiaczki. Brały albo takie albo maluszki po 10cm. Cykada i awaruna. Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu Tapatalka 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Tytułem wstępu to byłem na nieznanej mi wodzie i większość zasług należy się koledze jeśli chodzi o lokalizację ryb i ich aktualne preferencje. Odpowiem jak to wyglada z mojej perspektywy. Nie chce wyjsc na znawce(bo na codzień nie łowie na takich głebokosciach) czy buca i odpowiadać w poniższy sposób, ale naprawde dzień dniu nierówny i trzeba się dopasować w aktualne widzimisie oksów. W owym dniu łowiem od 6 do 17gr plus guma 3-4 cale i te najcięższe najlepiej działały, choć wstępne założenia(przypuszczenia kolegi co do preferencji oksów) były mylne bo na echo ryby były w więkoszości przyklejone do dna i nie było w okolicy drobnicy i myślałem(w zasadzie myśleliśmy)że ryby będą mało aktywne-okazało się odwrotnie co akurat było moim spostrzeżeniem. Drugą kwestią było dla mnie dość ciekawe, że trzeba było mocno odchudzić fluocarbon i wydłużyć jego długość(z przyzwyczajenia załozylem 0,25, co było zdecydowanie za grubo-przy 0.18 było ok). To akurat spostrzeżenie kumpla;))mi to przypomniało troche stare czasy i pewna analogia gdy byłem, zapalonym wyczynowcem(spławikowcem) i trzeba było czasem założyć najmniejszy haczyk np 24 i baaaardzo cienki przypon 0,06mm żeby łowić grube leszcze. Normalnie nie założyłbym takiego lekkiego zestawu na płotki, a leszcze inaczej nie reagowały. Podsumowując mój przydługi wywód-moim skromnym zdaniem-nie można łowić schematycznie i trzeba reagować na zmienne nastroje ryb. Wiadomo, jak biorą to i na marchewkę weźmie, a jak nie....to inwencja twórcza łowcy;))) Edytowane 3 Października 2019 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Trudno wędkuje się w taki wiatr, ale coś tam się wydłubało???? 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Kilka Wiślanych garbusków ..... smakoszy babek i raczków 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Mały epilog do poprzednich oksów.Tylko jeden do zdjęć z parogodzinnego wyjazdu.Tym razem okonie zachowały się.znowu odwrotnie do przypuszczeń. Napływamy w rewir połowów, kilkanście minut poświęconych na zdiagnozowanie co i jak. Zapowiada się zajefajnie. Okonie ustawione do żarcia, dużo dużych sztuk przy ławicach drobnych ryb. No i to na tyle, bo rzeczywistość okazała się zgoła odmienna. Ryby niewspołpracowały praktycznie w ogóle. Wyciągniete po dwa stykacze forumowe, jedna ucinka dobrego szczupaka i jedna spinka, no i niemal na sam koniec....taadaamm! Nowa życioweczka;))Przyjmijmy, że 48cm.(zbrakło 2mm, ale na matmie uczyli, że zaokrągla się w górę) Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Piękne oksy, jeszcze piękniejsze że jeszcze są takie wody w których tak fajnie można połowić. Też mam stamtąd swoje pb dwa 43 w 5 minut. Na drugi dzień musiałem wracać a kumple złowili 45,47,49. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) Piękne okonie, u mnie póki co skromnie ale liczę, że trafi się jeszcze jakiś grubszy:) Edytowane 30 Września 2019 przez dawca 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) Panowie, Patrzę na Wasze fotki i szczerze Wam zazdroszczę Macie jakieś patenty na okonie ?Wczoraj byłem na jeziorze gdzie są duże sztuki, niektóre podpływały mi prawie do końca za obrotowka ale nie atakowały Może zle prowadzę przynęty, macie jakieś sugestie jak prowadzić przynętę lub jakiego typu przynęt stosować . Kombinuje jak się tylko da ale bywa ciężko Edytowane 30 Września 2019 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jeżeli chodzi o obrotówkę, spróbuj zwijać ją w szybszym tempie. Prawdopodobnie łowiąc obrotówką obławiasz środkową lub nawet podpowierzchniową partię wody a tam, przynajmniej u mnie nic nie dorównuje prowadzonym w toni jaskułkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jeżeli chodzi o obrotówkę, spróbuj zwijać ją w szybszym tempie. Prawdopodobnie łowiąc obrotówką obławiasz środkową lub nawet podpowierzchniową partię wody a tam, przynajmniej u mnie nic nie dorównuje prowadzonym w toni jaskułkom.Jakaś konkretna markę możesz polecić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jeżeli chodzi o obrotówkę, spróbuj zwijać ją w szybszym tempie. Prawdopodobnie łowiąc obrotówką obławiasz środkową lub nawet podpowierzchniową partię wody a tam, przynajmniej u mnie nic nie dorównuje prowadzonym w toni jaskułkom.Przepraszam, oczywiście miało być jaskółkom...Co do marki trzeba kombinować, ja osobiście łowię tylko na własne wytwory Jeden przykład , ta z ogonkiem akurat to nie jaskółka ale tak samo ją prowadzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Tzn jak prowadzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jeśli chodzi o jaskółki to polecam fin-s fish od Lunker city i powerbait minnow od berkleya... warto mieć te i te bo mimo, że wyglądają podobnie, to Lunkery są zrobione z twardej gumy a berkleye z miękkiej i przez to inaczej pracują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolec Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Piszę z własnego doświadczenia, łowiąc na obroty Meppsa Nr 5 ,co pięć -osiem obrotów kładłem go na dnie , zawsze strzał następował po poderwaniu blachy.Na naszych jeziorach sprawdzało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Zarzucasz, czekasz aż opadnie mniej więcej do oczekiwanej głębokości, podrywasz na raz, na dwa na trzy i na napięte lince czekasz aż znów opadnie do podobnej głębokości. Ja tak robię i jakieś tam rybki zawsze złowię. Sposobów na prowadzenie jaskółeczki i przynęt jej podobnych jest pewnie tyle ilu na nie łowiących... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi