zakrza74 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Jakaś konkretna markę możesz polecić ? Witaj, zerknij na to: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Piszę z własnego doświadczenia, łowiąc na obroty Meppsa Nr 5 ,co pięć -osiem obrotów kładłem go na dnie , zawsze strzał następował po poderwaniu blachy.Na naszych jeziorach sprawdzało się.W ubiegłym tygodniu fajnie połowiłem pasiaków na obrotówkę nr 2 (miedziana w czerwone kropki) Lukris prowadzoną nad samym dnem, jeden ze złowionych oksów miał w przełyku sporego raka więc myślę, że obrotówka zaimitowała właśnie raka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Ostatnio stosuję mikado fish fry 5,5cm i saira 8cm. Krzyśkowi Rogalskiemu pozazdrościłem tych złotych oksów więc wybrałem się w miejsce sprzed lat żeby właśnie takie połowić. Miejścówka piaszczysta, pełno liści, habazi, ale woda czysta. Do do tego ultra płytka, więc rybki też niezbyt duże, prawie zawsze widać jak na dłoni jak startują do przynęt. Saira bez dociążenia, tylko na haku offsetowym sprawdziła mi się najlepiej tam na okonie. Rewelacyjna praca a szczupaki raczej ją omijają. Na zdjęciu mój ulubiony kolor gumy i okonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 W tym roku dopiero zacząłem łowić.... wróć! zacząłem raczkować w łowieniu okoni. Jak coś zadziała to chętnie o tym już wspomnę. Wcześniej westin teraz mikado... Saira 8cm + offset 4 na bardzo płytką wodę lub okonie żerujące pod powierzchnią to takie moje małe odkrycie. Alexspin kolor 341. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Dosyć mocno się ochłodziło i wiatr zmienił się z zachodniego na...wschodni. Ale cóż, nie mam czasu na marudzenie i wybieranie pogody na ryby. Jeśli mam wolną chwilę, nie trzeba mnie namawiać na spacer z wędką .Mój nowy rekord, 41 cm . Chyba szefował na rewirze i za długo wypoczywał , bo na głowie i karku miał sporo przyklejonych lokatorów. Zdjęcia na szybko i powrót do wody. P.S Mam prośbę do Moderatora, jeśli to możliwe, proszę o przestawienie (odwrócenie) zdjęcia wypuszczanej ryby. Niestety po wrzuceniu na stronę samo odwraca się do góry nogami . Z góry dzięki. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Pod tym zbójem bedzie skromnie wyglądać, rozmiar podbieraka mowi ze załapał się na forumowe minimum: Zjadł kajtka 2” wleczonego po dnie bez podbijania. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Taki tam pasiak Wędka: Effzett Microflex 1-7g 2.10m Kołowrotek: Daiwa Ninja LT 3000 CXH Przynęta: Guma typu Jaskółka. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Mimo niesprzyjającej pogody... Miejsce 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Okoń 41 cm z jeziora na błystkę wahadłową. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Testowałem sobie Qualie 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Moje okonie poszły głębiej za żarciem ,na płytszej wodzie same maluszki. Sensowne ryby poniżej 6 metrów. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Branie przed zmrokiem, myślałem, że to sandacz. Okazało się, że to kolejny ładny garbus z 4 z przodu. Równe 40 cm .Dwa szybkie zdjęcia i powrót do wody. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Jesienne żarcie się zaczyna. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Jesień spowodowała zmianę miejsca przebywania ryb więc ostatnio głównie „patroluje „ wodę szukając miejscówek. Dzisiejsze 44-45cm z opadu na 13m. Myślałem, że to mały szczupak bo dziwnie chodził.Ryba dość styrana, brakowało sporo łusek. Sprzęt: Westin W3 T&C 7-21g 213cmShimano Twin Power XD HG C3000Sufix 131 0.128mmWestin Shadteez 9cm (10g) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 40 cm na Mikado predator fry 6,5 cm Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Taki poranny pasiaczek,kilka rybek wyjętych ,brań mnóstwo ale nie do zacięcia .Skubały za ogonki 4 cm jaskółki,mniejszych przynęt już nie było w pudełku 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Taki poranny pasiaczek,kilka rybek wyjętych ,brań mnóstwo ale nie do zacięcia .Skubały za ogonki 4 cm jaskółki,mniejszych przynęt już nie było w pudełku Jak niemrawo skubią takie małe gumki, spróbuj podać większą, może to je zmobilizuje . Te moje 40-ki, które wrzuciłem wcześniej do wglądu, pierwszy wziął na 4", a drugi na 5" smukłą gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Jak niemrawo skubią takie małe gumki, spróbuj podać większą, może to je zmobilizuje . Te moje 40-ki, które wrzuciłem wcześniej do wglądu, pierwszy wziął na 4", a drugi na 5" smukłą gumę.Żadna nowość ,zawsze zaczynam od tych największych gum,kombinuje z kolorami ,modelami a następnie schodzę w dół z rozmiarówką i tu zaczęły się podszczypywania i ściąganie gumek z haka.W zeszłym roku o tej porze biły w 5-cio calowe gumy aż miło a teraz są jakieś niemrawe i wybredne oraz ciężkie do zlokalizowania.Nie ma co się zastanawiać co i z czym tylko kombinować.Szybki obiadek i z powrotem nad wodę lecę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Coraz lepsze się trafiają, dzisiaj dość zimno, silny wiatr, deszcz i jedno branie, za to ryba fajna 38cm 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Silverado 742ML ochszczone???? 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Piękne "umaszczenie" i rozmiar dobry.Ba rdzo fajne zdjęcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Super ryby ! Aż się juz urlopu doczekać nie mogę, mam nadzieje że będzie co wrzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Dzisiaj byłem na swojej miejscówce i szału nie było, ale dwa pasiaki +30 się uwiesiły, w tym jeden mógł się zbliżać do 40, ale fotek nie ma, bo w pośpiechu telefon został w domu (okazało się, że da się bez niego żyć). Ale nie tym chciałem się podzielić. Zauważyłem, że w ostatnich dniach okoń jest zupełnie nieaktywny w ciągu dnia, późnym wieczorem, gdy się już robi powoli ciemno, wpada na płycizny i żeruje na metrowej wodzie i tam mi się go udaje czasem łowić. Czy u Was jest podobnie? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Października 2019 przez Olo1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Moje 40-ki sprzed kilku dni złowiłem przed zmrokiem, ale na głębszej wodzie. Brania miałem na głębokości mniej więcej 3-4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Mój tuż przed 9:00. Branie z dna na głębokości 3,5m (to taka też średnia głębokość zbiornika). Niestety później popełniłem błąd szukając okoni w miejscach gdzie we wrześniu bytowały. To była strata czasu. Dodam że łowię bez echo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi