Skocz do zawartości

Okonie 2019

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 3 dni z przymrozkami I w końcu okonie na mojej wodzie ruszyły na konkretne żarcie. Od 15.30 do 17. ok 40 okoni w rozmiarze od 23 do 30cm + mnóstwo puknięć I spadów . Na drop shota. Jaskółki 7cm bez różnicy jaki kolor. Po długiej posuszy w końcu to co uwielbiam czyli te mocne i upragnione puknięcia na kiju.;) jutro z rana powtórka:)

• Like 1

Dziś wyskoczyła po 6 rano. Do 8.30 nie liczyłem dokładniej Ale ok 40 szt w różnych wymiarach. Największy 31cm. Popołudniu to samo miejsce I już nie tak kolorowo. Brania sporadycznie I wymeczone pewnie przez spadek ciśnienia i wyższa temperaturę.

post-56429-0-23866600-1572722779_thumb.jpg

• Like 16

Po tym jak dźwigneli mi łajbę, ostatnio wiecej dymam brzegiem i na pomorskiej rzece z wielemnóstwa króciaków jeden do zdjęcia się trafił. Dziś żarły jak głupie i na niemałe 6-7cm przynęty non stop wieszały się takie 18-20cm i od święta jakiś większy w tym jeden z foto(32cm).5c7b73738f968b656e96dceed69771c9.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 16

Okonie kapryśne jak pogoda , raz z dna raz w toni , raz tu a raz wcale :) przez ostatni czas łowienie tej ryby dało mi wiele przemysleń ... i radości i zawodów . Jedno jest pewne tej pięknej ryby jest coraz mniej , przewaliłem mnustwo ryb w różnych rozmiarach wiele 40taków 30takow 20takow i tych mniejszych , niestety tych pierwszych z roku na rok nie będzie więcej , bo albo zostaną zjedzone albo nie dorosną. ahhhh 

post-49888-0-01779700-1572804767_thumb.jpg

• Like 17