zandermafija Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Dzisiaj, niestety znowu szybki wypad 2 godziny oraz testy Tsuri Emotion. Okonie są bardzo wybredne i bardzo często wymuszają zmianę przynęt. Jeden lub dwa okonie i przestają. Zmiana przynęty i meldują się kolejne. Dzisiaj największy 35cm i 31cm reszta drobna. Edytowane 24 Listopada 2019 przez zandermafija 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Ino dwa 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Kanibal na canibala [emoji3] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) U mnie ostatnio okonie sa tak trudne , że masakiera , bywa połowione dużo ale średnia 20+ , bywa wcale i jeszcze ciężej o takie lepciejsze grooobe w karkach Edytowane 24 Listopada 2019 przez FRS1985 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Rzadko łowię na gumki. Na boczny trok jeszcze rzadziej. Ale na próbę kupiłem kilka nowych gumek FishArrow (imitacji tobiaszy) Łowią: 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Okoniom pewnie kojarzą się z piskorzem, lub kozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Kolejny czterdziestak 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 ... i kolejny 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Bużański amator Cannibal Shad 10 cm w kolorze White and Black. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Dzisiaj się działo. Mały fragment z dnia[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Wczorajszy wypad na 2h zaowocował kilkunastoma okoniami Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Listopada 2019 przez K-Pon 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Dzisiaj było naprawdę ciężko , 7 godzin dłubania. W sumie troszkę drobnicy i dwie wisienki 36 i temu nastroszonemu jak zwykle zbrakło jedynki do 40[emoji23] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Ino jeden 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Kilka okonków z lubelskich rzeczek. Ostatnie foto to okonek z Żerania 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Pogoda w weekend nie rozpieszczała, w sobotę sypało śniegiem z deszczem, dzisiaj zmroziło i przez dwa dni dobrze wiało ale łowisko "tajna woda" darzyło. Tradycyjnie nastawiałem się na okonie - ilościowo bez szału (złapałem dosłownie z 5 sztuk) ale trafił się pięknie wybarwiony rodzynek 33 cm. Za to szczupaki w rozmiarach 30-40 cm dopisały w ilościach "hurtowych". W porównaniu z wodami pod "zarządem" PZW to jakbym łowił w innej galaktyce. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Jest woda PZW, gdzie trudno złowić okonia mniejszego niż 30 cm, ale ta woda ma od kilku lat status "no kill". Wyjątek potwierdzający regułę. To co oddasz wodzie, ona da tobie. Edytowane 9 Grudnia 2019 przez bartsiedlce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Trzy trzy i trzy siedem po walce z lodem i zimnym wiatrem , jak się zrobiło ciepłej lipa[emoji3526]Zmarzłem niemiłosiernie [emoji20] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Grudnia 2019 przez jacekp29 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Dzisiaj tylko jedno fajne branie a 5 godzin na czysto. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Narazie większych nie umieju złowić [emoji846] Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 1 z 10 wymeczonych dziś. Brania bardzo delikatne. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 32 najmniejszy i po dwa 34, 35 , 37 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 C&R zaowocował.Okoń złowiony dziś po południu a poniżej zdjęcia link do jego poprzedniej sesji zdjęciowej w wątku (nawet miejsce to samo i przynęta) http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2651565 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wiało padało ale 3 (27, 30, 32cm) udało się skusić do brania plus 1 spięty. 5 gr. Czeburaszka I gumka jak na foto. Pozdrawiam z nad Drwęcy. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Już niemal zapomniałem , jak wygląda okoń na końcu zestawu . Tylko w tym pasiastym wątku podziwiać mogę i ciamkać , i zazdrościć po cichu ... Tym bardziej ucieszyła ryba z początku tygodnia . Twardy i płytki sandaczowy blacik . Woda ma około 1,3 st.C . Szczupaki i sandacze biorą w ten specyficzny dla tych warunków sposób , uwieszając się po prostu na przynęcie i pojawiając się walczącym ciężarem na haku . Jest całkiem miło , choć zdjęciowych ryb brak . Tym razem branie całkiem inne . Wyraźne pyknięcie tuż przed wylądowaniem gumy na dnie . Niezbyt mocne , ale na tyle zdecydowane , żeby kopnąć nieco prądem na zimnym wietrze . Tuż po zacięciu od razu wiadomo , kto telegrafuje na drugim końcu linki . Fajna rybka i bardzo waleczna . Miło było znowu powalczyć z pasiakiem , który mimo całkiem "poważnej", dziesięciofuntowej M1-ki podoginał ją całkiem żwawo . Czterocalowy ES w sandaczowym zdecydowanie kolorze cały zniknął w paszczęce . Dalsze obławianie rejonu w poszukiwaniu pasiastych towarzyszy nie przyniosło już żadnych efektów . 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi