Skocz do zawartości

Okonie 2019

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Logika administracji...pstrykanie fotek nagrywanie filmików układanie przynęt koło rybki złowionej w dłużej nieznanym okresie czasu. Wycieranie o maty, pokłady, kładzenie na piankach, szmatach, gdziekolwiek w celu pokazania miarki obok... to wszystko mieści się w ich etyce wędkarskiej.

Przetrzymanie ryb w siatce czy podbieraku obraża ich uczucia...

Dodam na koniec, hak wbity w rybę nie przeszkadza bo ładna fotka z lokowaniem produktu, siatka jest solą w oku.

Nie znam się ale wydaje mi się że to hipokryzja.

Edytowane przez Pinciu
  • Like 19

Moje pierwsze spotkanie z Zalewem Szczecińskim muszę uznać za udane. Wypływałem bardzo sceptycznie nastawiony, pełno sieci dookoła, miejscowi coś tam przy marinie łowili, napotkani wędkarze na łódkach potwierdzali - jest okoń ale mały. Pierwszy przystanek i ilość brań przeszła moje najśmielsze oczekiwania, praktycznie co rzut ryba, aczkolwiek rozmiarówka delikatne mówiąc średnia +/-20cm.

Jednak zmiana na gumy czterocalowe i większe poskutkowała. Co prawda ilość brań diametralnie spadła ale wyjechało kilka naprawdę zacnych okoni. Bardzo dobrze sprowadziło się twichingowanie kilkunastocentymetrowym woblerem w toni. Co mnie zaskoczyło duże sztuki trafiły się także też przy powierzchni wody - mega fajne brania :D . Największe sztuki: 40, 37, 36 i sporo ryb 30+,może nie rekordowe ale naprawdę klasowe i waleczne garbusy :)

post-50112-0-05680200-1568056009_thumb.jpg post-50112-0-15005800-1568056017_thumb.jpg post-50112-0-63830500-1568056023_thumb.jpg post-50112-0-09097500-1568056030_thumb.jpg post-50112-0-72261600-1568056036_thumb.jpg post-50112-0-73878900-1568056657_thumb.jpg

Coś czego nie zapomnę to okonie żerujące do spółki z mewami na ławicach drobnicy... piękna sprawa! Następnym razem muszę to nagrać :)

Edytowane przez robbertzam
  • Like 35

Okoń ze śródleśnego jeziora na pograniczu województw lubuskiego i zachodniopomorskiego.

Matagi Super Shore LL od Skalka, Shimano Vanquish '12 C3000, YGK Egi Metal PE 0.5, 2-calowy Keitech Little Spider w kolorze perłowym.

Mega okoń wymiarowo i kolorystycznie! z ciekowaści ile cm?

• Like 1

Mega okoń wymiarowo i kolorystycznie! z ciekowaści ile cm?

Dzięki. Niestety nie wiem, bo nie mierzyłem go. Nie miałem ze sobą miarki, a pod nogami miałem piasek - nie chciałem go kłaść i kombinować z przykładaniem dolnika wędki. Ale na oko miał jakieś 35 cm i był dość gruby.

• Like 7

Grube morskie 48 cm na raka savage gear.

Fakt ryba piękna, gratulacje! :clappinghands:

Nie wepchnąłeś nim soczewek z obiektywu do środka aparatu? ;)  :D

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1