tomibdg Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Pierwsze próby na cykade:) 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Przynęta cyprysowa jagoda oraz twister na troku. Sprzęt ten sam co ostatnio. Trochę wiało, ale udało się coś złowić. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Jest i pierwszy w 2019 [emoji16] Taptalkniete z Galaxy s8 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Czasami uśmiechnie się do człowieka szczęście Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) Wczoraj bardzo udany dzień szczególnie pod względem jakościowym. Padło kilka okoni 30-36 cm Kluczem do sukcesu był drop shot i dalekie rzuty. Sprzętowo: Phenix TX 712SVanquish 2500SZ przynęt najlepiej działał Keitech Sexy Impact 2,8" Edytowane 2 Marca 2019 przez Bartas93 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Dziś kilka powyżej 30 cm. Największy załapał się na fote ale jak zwykle zapomniałem miarki... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Kto rano wstaje Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Kanałowy Edytowane 6 Marca 2019 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Trzydziestaczek, szkoda że tylko jeden.Zbrokacony ala keitech własnego odlewu dał jeszcze cztery szczupaczki.Okoń nabyty ikrą jak baleron, chyba powoli zbliżają się amorki. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 ... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Może byście przestali tak męczyć te okonie one raczej już do tarła podchodzą... dajcie miesiąc na wstrzymanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Napisz Radku, czy masz teraz closed season, a jak nie to jakie ryby teraz poławiasz? Jak świadomie teraz nic nie łowisz to masz mój pełen szacun! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Napisz Radku, czy masz teraz closed season, a jak nie to jakie ryby teraz poławiasz? Jak świadomie teraz nic nie łowisz to masz mój pełen szacun! Jak by nie patrzeć większość ryb przed tarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) klenie teraz będę kolego próbować łowić choć nie biorą jak na razie za dobrze ale życie. Pod koniec maja przestaje je łowić bo one wówczas podchodzą do tarła:) wystarczy trochę znać ichtiologi tego co łowimy... Edytowane 5 Marca 2019 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Widziałem klenie pływające nawet w centrum miasta Wrocławia w wakacje. Zazdroszczę. Co byś łowił jakbyś miał do wyboru w lutym marcu okonie, bądź okonie? Nie każdy ma raj kleniowy... Łatwo jest pisać jak się ma alternatywy. Napisz, że gdybyś mógł poławiać tylko okonie, to z pełną premedytacją od 1 stycznia do końca tarła np. okoni nie łowiłbyś ryb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Piszę że bym nie łowił z premedytacją.Tak bym zrobił wsiadł bym na rower,lub na basen bym chodził,ewentualnie wyjazdy weekendowe gdzieś w Polskę.Marcin tak jak pisałeś to są przyłowy nie celowe nastawianie się za gatunkiem.Hubert proponuje jak masz tylko okonie w stawie czy w rzece(w co nie wierzę) to odpuść na czas tarła.Wytrzymasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Jak okonie będą już gotowe do amorów każda przynęta będzie ignorowana- wie to każdy,nie tylko ichtiolodzy...Dobre powiem....! skąd się biorą wieści że okonie lejące mleczem a samice wypchane ikrą...Proszę cię może i nie biorą tak jak przed tarłem ale nie ................. głupot że ignorują przynęty.Sam kiedyś złowiłem nieraz samice z której dosłownie firanka wisiała więc nie jest tak różowo. Edytowane 6 Marca 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Przypominam można łowić już pstrągi więc może warto za nim się wybrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Napisałem nieraz bo kiedyś tak łowiłem jak wiele osób, w czasie tarła. Dawne to czasy a człowiek się jednak zmienia i życie go uczy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Panowie przeczytałem waszą dyskusję (kilka postów wyżej) i dodam od siebie, że jakby każdy wszystko wypuszczał i dbał o ryby jak większość to opisuje, mielibyśmy inny rybostan w naszych wodach. Na moim terenie jak rozkładam w styczniu, lutym itd. spina nad jeziorem, to pytają się czy na szczupaki przyjechałem. Jak zdziwiony niewiedzą, albo totalnym olewaniem jakichkolwiek przepisów i norm tłumaczę, że przecież ma okres ochronny, to zadaje pytanie. A jak się trafi to nie weźmiesz? (myślenie jak za PRLu, co można lub nie można, ale nikt nie widzi, to trzeba wynieść, zaje....ć itd.). Liczy się tu i teraz, a nie co będzie jutro, za rok z tą wodą, i co najśmieszniejsze, te osoby najwięcej narzekają na brak ryb i że ciężko cokolwiek złowić.Na "mojej" małej wodzie, na którą uczęszczam nie mam ograniczenia co do wielkości przynęt itd., ale sam dla siebie je robię i od stycznia w 95% przypadków używam przynęt 2-2,5", a i tak złowiłem więcej szczupaków niż okoni..., ale wiem, że jakbym zastosował większy rozmiar przynęt mogłoby być ich więcej...Kilka dni temu na es 2" miałem przyłów w postaci mamuśki szczupaka, która wyprostowała mi hak jigowy i prysnęła . Na szczęście nie odpłynęła z kolczykiem w pysku. Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem i umiarem, a jak się złowi brzuchatego okonia raz na jakiś czas i obejdziemy się z nim delikatnie, to chyba krzywdy nie będzie, ale oczywiście każdy indywidualnie może sobie narzucić rygor i nie łowić ich wcale. Edytowane 6 Marca 2019 przez wilczybilet 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Jest pierwszy w tym roku [emoji123] 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Po zamierzeniu w domu na kiju, okazuje się, że to mój nowy PB - 38.5cm. Coraz bliżej magicznej granicy 40cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Mało rybek godnych ale taki 33cm się trafił ???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 To i ja się pochwalę rybką z poniedziałku. 36 Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) I się człowiek skompromitował na forum. Zamiast sprawdzić i się upewnić to pisze głupoty. Rybka miała 28cm. Chyba dalej zostanę przy starym nawyku i nie dodawaniu niczego To i ja się pochwalę rybką z poniedziałku. 36Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2019 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi