Mariano Italiano Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Nie spodziewałem się,że będzie mi dane otworzyć tak zacny wątek Ryba na otwarcie nowego sezonu '19Zagryzł delikatnie Shadteeza 12cm na 5g główce.Przy okazji przetestowałem nowy kijek, powinien być fartowny Hol krótki, ale dynamiczny.Ryba po krótkiej sesji wróciła i dalej rośnie w siłę i masę C&RZłowiona poza granicami Polski, gdzie okres ochronny zaczyna się od 1.04 Miarka wskazała 71cm PozdrawiamMariusz 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Można wiedzieć co to za kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Paweł, oczywiście. To Ryobi Ecusima 210cm dwuskład, c.w 10-35g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaro76 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 W UK przymrozilo I coś tam się dłubie Sent from my iPhone using Tapatalk 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DelTor0 Opublikowano 27 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Sezon zamknięty wystartował w jukejowie, więc takie rybki z zimy 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Ja na zakończenie takie cosie dorwałem ... i z łapki 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 W NL od jutra też sezon zamknięty. Na zakończenie udało się przechytrzyć kilka zedów, ten najładniejszy. Łyknął "płotkę 12cm" od kolegi @tomasxt. Dobry finał 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Jeszcze trzy "lepsiejsze" z początku roku. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Ale fajnie jest sobie popatrzeć z mostu, jak ryby 70+ krążą wokół gniazda. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Rzadko mi się to zdarza,ale zazdroszczę ci takiego nie codziennego widoku tym bardziej że patrzysz na rybę nieprzewidywalną i tajemniczą choć obserwacja każdego tarła jest satysfakcjonująca, gdyż niesie ze sobą nadzieje na lepsze jutro Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) To jeszcze nic. Jest sporo wędkarzy, którzy czując powiew zachodniej cywilizacji i naoglądawszy się youtube'a, łowią zarówno tuż przed jak i tuż po tarle. Są nawet tacy co wyznaczają przyszłe trendy i łowią na gniazdach. Nie wspomnę już o nowym gatunku o którym ostatnio się dowiedziałem od klienta - okoń srebrzysty. Bliźniaczo podobny do sandacza, ale nie przekracza 50cm. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez psulek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udało mi się podpatrzeć troskliwego tatusia 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czy ktoś wie przy jakiej temperaturze wody sandacz przystępuje do tarła? I czy głębokość ma znaczenie. Obawiam się, że na "mojej" wodzie warunki są lipne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czy ktoś wie przy jakiej temperaturze wody sandacz przystępuje do tarła? I czy głębokość ma znaczenie. Obawiam się, że na "mojej" wodzie warunki są lipne.W zależności od zbiornika to między 10 a 16 C. Tarło odbywa się na głębokości od 0.5 do 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jeżeli chodzi o głębokość do dużo razy widziałem pilnujących gniazd sandaczy na wodzie około 1-1,3 m podczas brodzenia za szczupakiem początkiem maja. Nie wiem ile stopni miała wtedy woda. Niektóre totalnie się nie bały tego że jestem obok. Odsuwałem sie od nich żeby nie stresować w inne miejsce.Trochę strach pomyśleć że jakiś mięsojad mógłby je wtedy łatwo złapać w jakąś siatke czy inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Jeszcze chwilka...Na fotce ryba z 2017 po prawej i po lewej z 2018 - ostatni pomiar 85. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Już niedługo rozpoczęcie sezonu na tą według mnie najbardziej interesującą tajemniczą rybę.. Prawdopodobnie może być lipa u mnie ( gdzieś się rozwieją i będą nieuchwytne) bo już są chyba długo po tarle i kręcą się po płyciznach ( trafiły mi się 3 niechciane podczas połowu szczupaków ), ale cóż trzeba będzie próbować przechytrzyć lisa.. Z łodzi w nocy nie można i jak przejdą na żerowanie w nocy , rozejdą się w toń , to raczej dopiero jesienią uda się coś złowić..Nie udało mi się namierzyć jak na razie ani jednego zeda w okresie letnim ( mówię tu o jeziorach naturalnych ), a próbowałem już wszystkiego ...Dziwna , tajemnicza ryba i niewidzialna na echo ..Niby jest w jeziorze , a tak jak by jej nie było i to mnie kręci w tej rybie ... Nie jest taka prosta do złowienia i o ile rybak jej nie rusza to jest i będzie bo dla pseudo wędkarzy jest po za zasięgiem :)Tak więc czekam na 1 czerwiec z nadzieją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 No ryba szalona, mam taką wodę gdzie regularnie łowi się w okresie letnim sandacze 70-80+, a przychodzi październik i nie ma po nich śladu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slammer Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Na moim łowisku , w maju trafiają się przy łowieniu szczupaków ,a w lecie biorą z gruntu na kukurydzę , i tak jest co rok , o złowieniu na spina zapomnij do późnej jesieni.Każdy zbiornik rządzi się swoimi prawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Na dzień dziecka takie 80cm mi się trafiło ????. Krajowy jeziorowy ????. Zdjęcia sam se robię telefonem tak że szału nie ma ????. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saw Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 branie mocne ale ryba głęboko na 8m 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Greg1407 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Po dwóch domniemaniach i jednym spóźnionym zacięciem wreszcie siadł porządnie.. 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Finezza i steez... Idealny zestaw do sandacza na lekko ???? 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Finezza ST limited do 10g ? Jakie przynęty ogarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 GNFPS-752L-T ta dokładnie czyli do 10g.Ja łowię na 4 calowe kajtki z główkami chyba Maks co używam to 10 albo 12g.Myślę, że to wędka na słusznych rozmiarów okonie lub jak widać nieduże sandacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi