Skocz do zawartości

Sandacze 2019

Mariano Italiano

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku nieudanych wypadach, ja również doczekałem się fajnego dnia nad woda[emoji846]

Siadło 10 sztuk, 8 krótkich i dwaj fajne grubasy na fotach[emoji41]

Sprzętowo dość delikatnie, także było sporo frajdy z holów[emoji41] foty słabe, niestety sam nad woda...daf109b69710ffb19153b16f3337ce11.jpgdeb458a68f310cb4a59b9c4379509c89.jpga890c7b6e2c6fb053e06b1af40d4b0e7.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 36

Dziś kolejny „dzień konia”, lecz tylko dwa spełniające forumowe wymogi[emoji846]

W tym sezonie mam nadzieje przekroczyć 80+

Sprzętowo bez zmian, sp69l, stelcia2500fi, sunline 0.8 ce88602a8ea90fa41bf274bb425a1341.jpgecc822bad81a1e968bb05a8a99697e29.jpg

Edytowane przez kornetes
  • Like 35

Księżyc, fajny ciepły wieczór i ......fajnie połowione :D .

Stara trochę już zapomniana prze zemnie opaska do której mam jednak wielki sentyment.

Rybki praktycznie z tego samego miejsca, po braniu pierwszego chcąc dać odpocząć miejscówce przesunąłem się około 20 metrów w górę opaski i przy pierwszym rzucie siadł drugi, był jeszcze kolejne dwa ale małe. Przynęta to komercyjny ogólnie dostępny wobler trochę stuningowany (przemalowany). Pzdr.

post-64635-0-79973300-1570916693_thumb.jpg

post-64635-0-83547800-1570916774_thumb.jpg

• Like 29

Podmuchało, pokołysało i coś w końcu ruszyło, niemrawie ale jednak ;) po kilkunastu wizytach nad "moimi" bajorami i kilkunastoma oskubanymi gumami nareszcie coś więcej niż puste brania :rolleyes: rozmiarowo nie powala, ale jakże wyczekane z utęsknieniem rybki cieszą w każdym rozmiarze. A i na "wielkiej" wodzie coś zechciało się łaskawie uwiesić :D jedną cechą która łączy obie ryby to - gramatura główek która nie przekroczyła 7g.

post-64950-0-16732200-1570963199_thumb.jpg

post-64950-0-50007700-1570963400_thumb.jpg

• Like 18

Piękne rybki Panowie łowicie, widać zaczęło się konkretne żerowanie.. :)

U mnie dziś w zasadzie wczoraj też siadł już fajny gruby i w swietnej kondycji..

Zaczynając łowić postawiłem na woblery typu DeepRunner wiatr wskazywał na to że drobnica będzie raczej w toni a nawet przy dnie.. Jednak bez oddzwięku, spróbowałem więc na przypowierzchniowy raczej nie wieżąc w to że sądzie.. Aż tu nagle petarda i potężny rozbryzg wody.. Szybko w dragu przełączylem na luz i pozwoliłem nieco odjechać po czym już normalnie kontynuacja holu na "betonie" targał łbem i silnie szarpał do dna, w końcu kapitulacja i podebranie.

post-50800-0-28208000-1571005074_thumb.jpg

Łowilem na Garbolino Feeling 15 g, Aero GTM z żyłką 0,18

• Like 40

Greg co Ty chłopie wyprawiasz ?!?! Toc te ryby to prehistoria jakaś .

Bo dobrze pamietam , ze Twój zander pozamiatał wątek jakiś czas temu ?

Powtórzę jak i w tamtym przypadku - nie wyobrażam sobie złowić takiej ryby a tym bardziej nie jestem w stanie ogarnąć jak przy 0,18 on się nie zerwał . Gratuluje umiejętności i tego coś co sprawia ze te ryby to u Ciebie nie przypadek !

Zdradź ile cm bo moja wyobraźnia podaje jakieś dziwne cyfry ...

Tapatalkniete z iPhone 7

• Like 1

Powtórzę jak i w tamtym przypadku - nie wyobrażam sobie złowić takiej ryby a tym bardziej nie jestem w stanie ogarnąć jak przy 0,18 on się nie zerwał . Gratuluje umiejętności i tego coś co sprawia ze te ryby to u Ciebie nie przypadek !

Tapatalkniete z iPhone 7

Heh dzięki za słowa uznania.. :) ciężko będzie mi przynajmniej przybliżyć się do wyniku z czerwca, ale każdy sandacz nawet nie duży cieszy mnie.. Ten z wczoraj miał 85 cm..

Pozdrawiam

• Like 1

Tapatalkniete z iPhone 7

Dla mnie jest dziwne i nie pojęte wręcz, że wcześniejsze truchło okazu przyprawia o takie zdumienie i szacunek dla ,,łofcy''

Tu też wątpliwe by zed odpłynął z bijącym sercem.

Ukamienujcie jeśli obie ryby nie wzbudzają w Was mieszanych uczuć patrząc na zdjęcia.

• Like 7

Z całym szacunkiem dla moderatorów.

To Oni tu decydują i ustalają granice C&R?

Forum silnie krzewi te zasady, tylu wyznawców i nikt nie chce poruszać tematu wątpliwych ryb- tylko dlatego by się nie narazić moderatorom?

Ludzie, jak ma być w takim razie dobrze w tym kraju z rybostanem jak na anonimowym forum każdy chowa się za miotłe...

Brawo, tak trzymajta!

Jeśli nikt nie widział Grzegorza beretującego owe sandacze, a on twierdzi że zostały wypuszczone, to po ludzku wypada zaufać. W przeciwnym razie wszyscy pozagryzamy sie tu w wyniku podejrzeń. Z życiem ujdą tylko ci, którzy nic nie złowili. Chociaż nic nie wiadomo. Może złowili i nie chwalą się, bo zżarli swoją zdobycz. 

• Like 5