Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Coś kawałów dawno nie widziałem to wrzucę jeden

Nauczycielka poleciła dzieciom skonstruować pułapkę na myszy.

Na drugi dzień sprawdza prace.

Podchodzi do Jasia.

Jaś przyniósł deseczkę, w nią wbity gwóźdź i na tym gwoździu serek.

Pani pyta jak to działa, no to on na to, że myszka podchodzi, je serek, aż nagle jej gardziołko nabija się na gwóźdź.

- Ale to makabryczne! Wymyśl coś innego.

Na drugi dzień Jasio przynosi inną deseczkę i na niej w dwóch miejscach przymocowany serek, a między tymi serkami żyletka.

- Jak to działa? - pyta nauczycielka.

- Myszka podchodzi i zaczyna się zastanawiać, który serek zjeść, patrząc to raz na jeden serek, to na drugi. No i tak długo zastanawia się, i kręci główką, aż szyjka przerżnie się na tej żyletce.

- Ale makabryczne! - krzywi się nauczycielka. - Wymyśl coś innego.

Na trzeci dzień przynosi Jasio swój wynalazek.

Pani ogląda pułapkę i pyta:

- Jasiu, dlaczego Twój projekt to tylko mała deseczka?

- To jest moja pułapka na myszy.

- Więc powiedz, jak działa.

- Myszka podchodzi do deseczki, chwyta ją w łapki, wali się nią po głowie i krzyczy: Nie ma serka, nie ma serka!!!

Nie wiem czy śmieszne ale prawdziwe:

,, Nad wodą spotkałem gościa, typowy mięsiarz z echosonda totalnie nie znający się na obsłudze sprzętu. Stał zakotwiczony do zalanej główce i obławiał warkocz ( spinning + 2 gruntówki żywcówki). Stałem nie daleko w korycie i nawiązała się rozmowa. Pytam się czy coś widać pod główka ? a ona przez 2 godziny co chwila mówił do mnie: Oooo teraz sandacz 78cm , oooo a teraz 76cm, Ku#@a a teraz 79 cm. Co jest co jest !? takie klocki a nie chcą brać. Okazało się ze temu panu ktoś nagadał że liczby pokazujące się nad rybą to nie głębokość a długość ryby :mellow: normalnie ubaw po pachy :mellow: