Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Policjant do poszkodowanej:
- Nie podejrzewała pani, że złodzieje włamali się do domu, choć szafy zostały splądrowane, alkohol wypity, a wszystko leżało wywrócone do góry nogami?
- Nie. Byłam przekonana, że to mąż szukał czystej koszuli...

Coś mi przypomniałeś z tym Chińczykiem.  :)

Sytuacja sprzed wielu lat, zaczynaliśmy razem z kolegą pracę w dużej firmie, obaj młodzi, ciężko przejęci rolą, dość szybko wyczailiśmy, że koledzy z biurowca pomykają na każdej przerwie na tak zwanego "Chinola" (nie było jeszcze wtedy sodexo na parterze).

Chodziliśmy tam miesiącami, właściciel zawsze się szeroko do nas uśmiechał, zamawialiśmy, wracaliśmy kolejnego dnia, i tak czas płynął...

Kolega miał w zwyczaju chodzić wszędzie z organizerem, papierowym (tak, tak, były takie), oprawionym w skórę.

Któregoś razu zostawił go przy kasie u uprzejmego Chińczyka, połapał się co zrobił jakoś w połowie drogi do firmy, a że czasu było jeszcze sporo, postanowiliśmy wrócić po zgubę.

Wchodzimy, witamy się jeszcze raz, właściciel szeroko uśmiechnięty (jak zwykle) odpowiada na pozdrowienie.

Kolega zagaduje, że zostawił organizer przy kasie, że chętnie odbierze.

Właściciel wyjmuję spod lady zgubę, ale zamiast oddać, pyta, cały czas uśmiechnięty - skąd mam wiedzieć, że to pana książka?

Tomek (kolega) skonsternowany, jak to skąd?? Jadamy tutaj od przeszło pół roku! Przecież byliśmy tu przed chwilą...

Wszyscy wyglądacie podobnie - odpowiada "restaurator", nie przestając się uśmiechać. :)

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

1382989708_by_Anonimowski_600.jpg

Tak na marginesie. O ile się nie mylę, to oryginalnie Halloween jest dziś wg kalendarza czyli 31 października.Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dano-G