Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazła babka lampę Aladyna. Pociera, tradycyjnie wyskoczył dżin.
- Czego pragniesz, o pani?
- Bardzo kocham swojego męża. Chcę być dla niego najważniejsza. Chcę, by zawsze spał obok mnie. Chcę, żeby każdy dzień zaczynał kierując na mnie swój wzrok. By bez przerwy mnie dotykał i zabierał wszędzie ze sobą.
No i dżin zamienił ją w smartphona.

Nie wiem czy jest to do śmiechu :

odcinków "matura to bzdura" jest dużo więcej i kilka właśnie obejrzałem.

I tak z nadzieją pomyślałem że to ustawione ale dorosła córka twierdzi nie, że tak wygląda wiedza młodzieży :rolleyes: .

Czy możliwe żeby funkcjonowały takie osobniki ?

Niestety, dzisiejszy program nauczania ma za zadanie przygotować ucznia do rozwiązywania testów, a nie logicznego myślenia. Uczeń ma trafić odpowiedzią w klucz z karty odpowiedzi, a nie posiedzieć nad kartką i pogłówkować. Druga strona medalu jest taka, że przy obecnym dostępie do wiedzy, młodzi z reguły wolą czas poświęcić zupełnie czemuś innemu. Ale to też po części bierze się z braku zaszczepienia w uczniach "żyłki" poszukiwacza informacji, zaciekawienia pewnymi tematami, pomocy w odnalezieniu swoich rzeczywistych zainteresowań i pokierowaniu w ich rozwoju. Koło się zamyka.

• Like 2

Jak się poczyta komentarze to nie da się ukryć ,że debilizm naszej młodzieży jest straszny - qrwa czego oni teraz uczą w szkołach ,że takie matoły rosną  :o

http://www.geekweek.pl/aktualnosci/22087/matematyka---co-z-nami

Dostosowali program do wymogów Unii Europejskiej, przecież Polak nie może być mądrzejszy od Greka, a tym bardziej Niemca.
  • Like 3