Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Średnio pasuje do działu bo nie wywołuje typowego śmiechu. Ale radość i dumę budzącą uśmiech na twarzy owszem. Polak zareagował właściwie:

https://www.youtube.com/watch?v=MFaYU87AgAE

W necie już o tym piszą :)

Duma rozpiera teraz Polaków :)

http://niezalezna.pl/76376-przepros-ja-tylko-mlody-polak-stanowczo-stanal-w-obronie-kobiety-zobacz-eksperyment-w-szwecji-

• Like 2

Powraca co pewien czas, chwilami w rozmowach wyłącznie prywatnych, a chwilami bardziej publicznie, pytanie "co wolno" w "jerkbait się śmieje".

Żarty pikantne. Warto przeprowadzić sobie prosty test - czy opowiedziałbyś ten żart na urodzinach swojej dziesięcioletniej córki? Albo - swojej mamie? Jeśli nie, daruj sobie i go tu nie wklejaj. Może przeczytać go czyjaś dziesięcioletnia córka, lub mama... I mam wrażenie, że nie chciałbyś, by była to Twoja krewna.

Żarty polityczne i religijne. Bywają bardzo zabawne, jednak faktem jest głęboki podział społeczeństwa, często nadwrażliwość przy wytykaniu błędów popieranych opcji, lub nadgorliwość przy wytykaniu błędów "drugiej strony". Jeśli pojawiają się, nawet całkiem niewinne żarciki z podtekstem politycznym, po chwili pojawia się reakcja "drugiej" lub "kolejnej" opcji. I testowanie - jak daleko można się posunąć? Dokładnie te same zasady dotyczą żartów religijnych. W efekcie, zamiast radości, pojawiają się personalne ataki i jest chryja na całego. Podział, kłótnia, niesnaski. To forum ma łączyć wspólną pasją i na tym łączeniu, pozytywnej energii ma się opierać. Czyli na pytanie: "Jakie żarty polityczne lub religijne można zamieszczać?" - właściwa odpowiedź - żadne. 

Czyli co wolno w "jerkbait się śmieje"? Wolno się śmiać do łez, wolno opowiadać śmieszne opowieści, żarty, kawały, ba, nawet dowcipy ;) I czasem warto postawić na jakość. Nie musi przybywać po kilkadziesiąt wpisów dziennie. Wystarczy jeden, za to taki, który poprawi humor na kilka dni :rolleyes:

Czego Wam wszystkim, szczerze życzę :)

A ci co nie mają dzieci ? , to co mają oglądać ? ,kobiety z zasłoniętymi twarzami ? :ph34r: Nie długo pewnie tak będzie.

Już wiem ,mają szukać na innych forach. ;)

Jeśli chodzi o żarty z polityki ,hmmm, a czy ktoś jeszcze pamięta " Polskie ZOO"?  B)

• Like 3

A A A A

Dwaj wędkarze łowią ryby i popijają piwko.

Nagle przepływa chłopak na windsurfingu i straszy im ryby.

Pierwszy wędkarz mówi do drugiego:

- Jeśli jeszcze raz tędy przepłynie, to rzucę go tą butelką.

Nie mija pięć minut i chłopak przepływa po raz kolejny.

Wkurzony wędkarz rzuca butelką w jego stronę, trafia go w głowę i chłopak wpada do wody.

Przestraszeni wędkarze wskakują do wody i szukają chłopaka.

Wyciągają go z wody, zaczynają go reanimować.

Nagle jeden wędkarz do drugiego:

- Ty, Andrzej to nie ten.

- Skąd wiesz?

- Bo ten ma łyżwy na nogach.

• Like 1

podchodzi policjant do żula siedzącego koło śmietnika i pyta się.

- Co tu tak siedzicie?

- A, sprzedaję pestki mądrości z jabłek. Jedna pestka 15zł

- Jak pestki mądrości?!???

- Zjesz Pan jedną pestkę i po dwóch minutach jesteś mądrzejszy.

Chwila zastanowienia policjanta.

- Daj pan jedną, spróbuję.

- Proszę, 15zł się należy

Policjant zjadł pestkę i tak sobie myśli, nic z mądrości do głowy nie przyszło.

Ale po chwili mówi do żula.

- Słuchaj żulu ja tu od Ciebie kupiłem pestkę za 15zł a tu nic, za 15 zł kupie 5kg jabłek i pestek będę miał od groma. Oszukałeś mnie!

- Jak nie działa, widzisz już stałeś się mądrzejszy bo planujesz kupić jabłka by mieć więcej pestek.

- Wooww. Faktycznie działają, masz tu 30zł i daj mi jeszcze dwie pestki.

• Like 3

Tak mini politycznie panowie ale bez podziału na opcje

Pewnego gorącego dnia, facet stał w korku na A4.

Gorąc, brak ruchu, dobrze chociaż, że klima jest. Nagle w szybę ktoś puka.

- O co chodzi? - pyta się kierowca uchylając szybę.

- Porwali nam polityków z sejmowych obrad!

- Kto?

- ISIS! Powiedzieli, że jak nie dostaną 400 mln złotych okupu, to ich poleją benzyną i spalą, więc chodzimy od auta do auta zbierając na nich...

- No i ile ludzie wam dają, tak przeciętnie?

- Jakieś 2-3 litry.

• Like 5

Stoi facet na parapecie jedenastego piętra z zamiarem skoku, ale stwierdził, że jest za wysoko, chciał się wycofać i niechcący wypadł. Leci i krzyczy:

- Boże spraw żebym przeżył, nie będę pił, palił, przeklinał i kłamał.

Spadł, podniósł się otrzepał i powiedział:

- Człowiek w szoku to takie głupoty gada...

Syn wraca do swojej wsi z Londynu. Ojciec na przywitanie mówi:

- O dobrze żeś jest, idź wynieś łajno.

A syn na to:

- Łot?

A ojciec na to:

- Łot krowy i świni

Edytowane przez antoni
  • Like 3