Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego razu gdzieś na zapominanej wsie gdzie psy szczekają dupami, a prąd zawraca na liniach i gdzie słońce nie świeci, żyła sobie rodzinka - ojciec, matka i trzech synów. Żyli oni tylko dzięki swojej jedynej krowie. 

Jednego ranka ojciec szedł jak co dzień do obory wydoić krowę. Wchodzi patrzy - na ścianach krew, flaki a na środku zamiast krowy leży kupa mięsa i kości. Załamany ojciec który stracił sens swojego życia (jak on teraz utrzyma rodzinę bez tej krowy) wziął sznur i powiesił się. Matka martwiła się co ojciec tak długo nie wraca to poszła do obory i po tym co zobaczyła pobiegła nad rzekę i się utopiła.

Następnie pierwszy syn wszedł do obory i zobaczywszy ojca i resztki z krowy zrobił to samo co matka, ale gdy już miał skakać do rzeki pojawiła się syrena i mówi do niego:

- Wyr*chaj mnie 20 razy to wszystko będzie jak dawniej....

Syn był cienias, pomyślał sobie "nie dam rady" i skoczył do wody. Następnie drugi syn poszedł do obory, potem nad rzekę i znowu wypłynęła syrena:

- Słuchaj będziesz się ze mną kochał 20 razy to ożywię Twoją mamę, Twojego tatę i wszystko będzie jak dawniej.

Syn pomyślał "a co tam spróbuje", nie udało mu się zaspokoić syreny i z rozpaczy rzucił się do rzeki.

I trzeci syn poszedł do obory, zobaczył ojca na sznurze, pobiegł nad rzekę i znowu wynurzyła się syrena:

- Słuchaj przelecisz mnie 20 razy to wskrzeszę twoich braci, Twoją matkę i Twojego ojca i wszystko będzie jak dawniej.

Na to trzeci syn:

- A mogę 30 razy?

- No tak

- A 40 razy?

- Pewnie...

- A 50 razy?

- Nom

- A 60 razy?

- Hmmm no tak...

- A nie pękniesz tak jak krówka?

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

• Like 14

Bóg postanowił wybudować nową bramę do Nieba. Ogłosił przetarg.
Zgłasza się Turek- zbuduję bramę za 20 tysięcy, pan Bóg pyta czemu tak drogo, na co Turek-10 tys na materiał i 10 tys na robociznę.
Zgłasza się Niemiec - 40 tysięcy, pan Bóg-czemu tak drogo?- 20 tys na porządne materiały i 20 tys na porządną robociznę
Zgłasza się Polak - 60 tys, pan Bóg robi wielkie oczy, czemu tak drogo? Polak- 20 tys dla mnie, 20 tys dla pana Boga, a za pozostałe 20 tys Turek zrobi bramę.

Siedzą sobie przy piwku Zbigniew Boniek i Jan Tomaszewski. W pewnym momencie Boniek spogląda w niebo:
- Ciekawe, czy tam na górze też grają w piłkę nożną?

Tomaszewski na to:
- Też mnie to nurtuje. To może zróbmy tak. Ten, kto pierwszy z nas pójdzie do nieba, zrobi rozeznanie.

Pierwszy do nieba trafił Boniek. Po pewnym czasie wychyla się zza chmurki i woła Tomaszewskiego:

- Janek ! Mam dwie wiadomości - dobrą i złą. Dobra to ta, że liga piłkarska gra tu cały rok

. A ta zła - wystawili Cię do składu w najbliższą ligową środę

• Like 11

Zafundowała mi z pół godziny zdrowego śmiechu (dorobek jest imponujący :) ).

Cóż za błyskotliwe poczucie humoru, wyczucie estetyki i inteligencja. Celeste, ale Ty mi zaimponowałaś w tej chwili... :)

• Like 4

spotkanie Trump-Putin w Helsinkach A.D. 2018

wśród mniej ważnych ustaleń typu co z Chinami, Koreami, Unią Europejską, handlem, atomem czy innym kosmosem itd. obaj przywódcy ustalili, że wymienią się... sekretarkami

jak ustalili - tak zrobili

po jakimś czasie sekretarki wracają do swoich krajów i zaczyna się zwyczajowe przesłuchanie

- no jak było w Rosji? służby pytają amerykańską sekretarkę; w porządku - tylko kazali mi wydłużyć moją spódniczkę, bo - wiecie - taka mini,,, 

- no jak było w USA? służby pytają rosyjską sekretarkę; w porządku - tylko kazali mi skrócić moją spódniczkę

- i co, skróciłaś?

- tak, tylko jaja było widać i pistolet

;-)

• Like 5

spotkanie Trump-Putin w Helsinkach A.D. 2018

wśród mniej ważnych ustaleń typu co z Chinami, Koreami, Unią Europejską, handlem, atomem czy innym kosmosem itd. obaj przywódcy ustalili, że wymienią się... sekretarkami

jak ustalili - tak zrobili

po jakimś czasie sekretarki wracają do swoich krajów i zaczyna się zwyczajowe przesłuchanie

- no jak było w Rosji? służby pytają amerykańską sekretarkę; w porządku - tylko kazali mi wydłużyć moją spódniczkę, bo - wiecie - taka mini,,, 

- no jak było w USA? służby pytają rosyjską sekretarkę; w porządku - tylko kazali mi skrócić moją spódniczkę

- i co, skróciłaś?

- tak, tylko jaja było widać i pistolet

;-)

A Chińczycy na to niemożliwe :huh: Przecież petrojuan już rządzi  :) Cała reszta być może się zgadza, ale tylko może  ;)

Edytowane przez SlawekNikt