Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem świadkiem niemal identycznej w swej wymowie historii. W Firmie ( rzecz działa sie w NL) zepsuł się ekspres do kawy, duży i b. drogi "automat". Wiadomo że jak ktoś w NL umie zadzwonić do serwisu uchodzi już za bardzo zaradnego  ;) Tak więc uczyniono i przyjechał serwisant nawet nieco podobny to tego z powyższego filmu, skądinąd niezwykle sympatyczny. Działał tak, jak przypuszczam, uczono go w szkole. Odłączył urządzenie od prądu. Rozebrał obudowę i  UWAGA, wyjął "próbowkę" i zaczął szukać prądu. Nie znalazł w pierwszym punkcie co zdziwiło go niepomiernie i sroga konfuzja odmalowała sie na jego twarzy. Spojrzał na nas ze zdziwieniem i łysnąwszy białkami oczu zabrał sie do dalszej roboty. Prądu nie było jednak, o zgrozo, w kolejnych punktach a konsternacja naszego serwisanta rosła z minuty na minutę. Wyszedł na korytarz i odbył długą rozmowę telefoniczną, zapewne ze swoim przełożonym. Szybko złożył ekspres, przykazał by go nie używać i odjechał w te pędy. 

P.S.: Wespół z kolegą rozebraliśmy maszynkę, przeczyścili zapchaną rurkę i filtry i było gites. Oczy szefa zrobiły się wielkości talerzyków pod filiżanki do espresso, nie pierwszy i nie ostatni raz zresztą :)

Takie problemy to nie problemy :D Wchodzę kiedyś (konkretnie to jakieś 3 lata temu) w śródmieściu stolicy do biurowca w pewnej sprawie, a tam kolejka do automatu z kawą ... Potem okazało się, że to tzw. gapie, którzy wcześniej kawy napić się nie mogli ... Serwis jest ... niby działa, ale cały czas nic nie leci ...

Pytam się gościa gdzie woda ? Nie ma: ten mi odpowiada. Tak się złożyło, że security też dzielnie wspomagało serwisantów to zagadnąłem ich o tę wodę ... Panowie ochroniarze tak jak i panie sprzątające wiedzą wiedzą wszystko i mówią mi, że leci wszędzie, ale nie w automacie :D Poprosiłem serwisanta o otwarcie automomatu co zdziwienie i dowcipy kosmiczne spowodowało (byłem pod tzw. krawatem), ale otworzyli i co ? Brak wody :lol: Zakręcony albo nie odkręcony był zawór przed automatem  :) 

• Like 6