Skalaar Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Krzysiek P 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Edytowane 4 Grudnia 2018 przez cyprys19 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Coś dla miłośników humoru Monty Pythona Sanktuarium Papieża. Wchodzi Michał Anioł.MICHAŁ ANIOŁ : Dobry wieczór, Wasza Świętobliwość.PAPIEŻ : Dobry wieczór, Michale Aniele. Chciałbym z tobą pogadać o tymtwoim nowym obrazie "Ostatnia Wieczerza". Nie jestem nim zachwycony.MICHAŁ ANIOŁ : O rany, kosztował mnie tyle pracy.PAPIEŻ : Wcale nie jestem nim zachwycony.MICHAŁ ANIOŁ : Nie podoba ci się galaretka. Dodaje trochę koloru. Aha,chodzi o kangura?PAPIEŻ : Jakiego kangura?MICHAŁ ANIOŁ : Żaden problem, zamaluję go.PAPIEŻ : Nie widziałem tam żadnego kangura.MICHAŁ ANIOŁ : Jest z tyłu. Nie ma sprawy, zamaluję go, zrobię z niegoapostoła. Zgoda?PAPIEŻ : Właśnie w tym problem.MICHAŁ ANIOŁ : Jaki?PAPIEŻ : Apostołowie.MICHAŁ ANIOŁ : Są za bardzo żydowscy? Judasza zrobiłem najbardziejżydowskiego.PAPIEŻ : Nie o to chodzi. Jest ich tam dwudziestu ośmiu.MICHAŁ ANIOŁ : No to jeszcze jeden nie zaszkodzi, zrobię go z kangura.PAPIEŻ : Nie w tym rzecz.MICHAŁ ANIOŁ : No to zamaluję kangura. Mówiąc szczerze, nie byłem z niegozadowolony.PAPIEŻ : Nie o to chodzi. Tam jest dwudziestu ośmiu apostołów!MICHAŁ ANIOŁ : Za wielu?PAPIEŻ : No jasne, że zbyt wielu!MICHAŁ ANIOŁ : Chciałem oddać nastrój prawdziwej ostatniej wieczerzy, niejakiejś tam ostatniej kolacyjki, ostatniego posiłku czy finałowejprzekąski. Chciałem, żeby to było, kurcze, z wykopem...PAPIEŻ : Tylko dwunastu apostołów uczestniczyło w ostatniej wieczerzy.MICHAŁ ANIOŁ : Może niektórzy przyszli z...PAPIEŻ : Tylko dwunastu w sumie.MICHAŁ ANIOŁ : Może wpadli ich przyjaciele?PAPIEŻ : Posłuchaj. Tylko dwunastu apostołów i Pan uczestniczyło wOstatniej Wieczerzy. W Biblii wyraźnie jest to napisane.MICHAŁ ANIOŁ : Żadnych przyjaciół?PAPIEŻ : Żadnych.MICHAŁ ANIOŁ : Kelnerzy?PAPIEŻ : Nie.MICHAŁ ANIOŁ : Kabaret!PAPIEŻ : Nie!MICHAŁ ANIOŁ : Lubię sceny z dużym rozmachem. Mogę kilku zamalować,ale...PAPIEŻ : Było tylko dwunastu apostołów.MICHAŁ ANIOŁ : Mam! Mam. Nazwiemy obraz Przedostatnia Wieczerza.PAPIEŻ : Co?MICHAŁ ANIOŁ : Musiała być i taka. Skoro była ostatnia, musiała być iprzedostatnia. Tak wiec to będzie ta przednajwiększa wieczerza. Bibliachyba nic nie mówi, ilu ludzi tam było, prawda?PAPIEŻ : Nie, ale...MICHAŁ ANIOŁ : Właśnie!PAPIEŻ : Słuchaj, Ostatnia Wieczerza to ważne wydarzenie w historiinaszego Pana, a przednajwiększa taka nie była. Nawet jeśli był na niejzaklinacz węży i zespół rockandrollowy. Zamówiłem u ciebie OstatniąWieczerzę. Z dwunastoma apostołami i jednym Chrystusem.MICHAŁ ANIOŁ : Jednym???PAPIEŻ : Tak. Jednym. Co cię opętało, że namalowałeś tam aż trzechChrystusów?MICHAŁ ANIOŁ : To robi wrażenie, koleś.PAPIEŻ : Wrażenie?MICHAŁ ANIOŁ : Jasne! Wspaniale wygląda! Jeden gruby idealnie rownoważydwóch szczupłych.PAPIEŻ : Był tylko jeden Odkupiciel!MICHAŁ ANIOŁ : Wiem o tym. Wszyscy wiemy, ale co z moją licencją artysty?PAPIEŻ : Chcę jednego Mesjasza!MICHAŁ ANIOŁ : Powiem ci, czego ty chcesz, koleś. Chcesz jakiegoścholernego fotografa, ot co! Ja jestem artystą, do ciężkiej cholery!PAPIEŻ : Zaraz ci powiem, czego chcę. Chcę Ostatniej Wieczerzy z jednymChrystusem, dwunastoma apostołami, bez kangurów, bez numerów natrampolinie, do południa w czwartek, albo ci nie zapłacę!MICHAŁ ANIOŁ : Cholerny faszysta!PAPIEŻ : Jestem cholernym Papieżem. I może nie znam się na sztuce, alewiem co lubię! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Też tego nie rozumiem, konto było założone z innego niż mój komputera , na inny niż mój adres imei . Jedyne co go ze mną łączyło to wspólny ruter i węzeł małżeński. Uff w sobotę byłem o włos od tragedii - młody chciał założyć konto, ale powiedziałem mu że, do przeglądania forum może używać mojego "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"(dr M. Mirowski), ale "na władzę nie poradzę" (Vabank)… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 , 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Franz ma racje 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Takie tam z dawnych czasówWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 I ta wspaniała Citroneta we woreczku???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) I kolor języka w zależności od tego jaką wypiliśmy Edytowane 5 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 I ta wspaniała Citroneta we woreczku I kolor języka w zależności od tego jaką wypiliśmy i sraczka, która mogła przyjść znienacka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 - Pierwszy raz od 20 lat ucieszyłam się na widok męża.- Z jakiego powodu?- Wezwali mnie na identyfikację. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Uwaga!!!!! Na Śląsku uruchomiono pierwszy wiatrak na węgiel 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Węglowy to może być, bo te zwykłe mają przecież demontować???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Węglowy to może być, bo te zwykłe mają przecież demontowaćSą podobno tacy co lubią jak dym z komina leci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Podobno, ja się do nich nie zaliczam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nie powiedziała to bardzo znana osoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Mariusz, spoko, ale znaczenie mojej wypowiedzi jest całkiem inne jak bierze się pod uwagę przecinek, który tam wstawiłem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212865709900272&set=gm.1624460137686244&type=3&theater&ifg=1 komentrze też do poczytania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Igracie z ogniem ;-) Kolego sacha...oj,igracie... ;-)) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi