Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem ostatnio świadkiem bardzo interesującej dyskusji.
Magister socjologii dyskutował z doktorantem filozofii na temat słuszności założeń funkcjonalno-strukturalistycznej teorii systemów społecznych. Niestety, nie było mi dane wysłuchać jej do końca, gdyż przyszedł kierownik zmiany i powiedział, że płaci im za smażenie frytek, a nie za gadanie.

• Like 11

Byłem ostatnio świadkiem bardzo interesującej dyskusji.

Magister socjologii dyskutował z doktorantem filozofii na temat słuszności założeń funkcjonalno-strukturalistycznej teorii systemów społecznych. Niestety, nie było mi dane wysłuchać jej do końca, gdyż przyszedł kierownik zmiany i powiedział, że płaci im za smażenie frytek, a nie za gadanie.

Tak mi się przypomniał dowcip docenta matematyki z polibudy:

Do domu wariatów dla matematyków przyjeżdża komisja lekarska. Wraz z dyrektorem w towarzystwie pacjentów spacerują po korytarzu .

Nagle wpada jakiś gość w średnim wieku i krzyczy: Dzisiaj całkują!!!

Wszyscy uciekli do pokojów ale jeden został, zupełnie niewzruszony nadal spacerując.

Następnego dnia podobna sytuacja, wpada gość i tym razem krzyczy: Dzisiaj różniczkują!!!

I tym razem wśród pacjentów zapanowała panika, wszyscy się pochowali ale znów jeden i to ten sam co dzień wcześniej zachował spokój.

Komisja zbudowana tą postawą zaprosiła delikwenta na rozmowę.

Główny lekarz komisji zadowolony z kuracji psychiatrycznej pyta pacjenta: Dlaczego Pan nie uciekał jak inni?

Bo ja jestem e^x 

:D

:

• Like 1