Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

To nie różnice kulturowe, to jest po prostu niesmaczne. Co innego powspominać wujka jajcarza, a co innego robić sobie jaja z czyjeś śmierci.

Dziwne, że moderatorzy tak bardzo uczuleni na sprawy religijne i pseudoreligijne, jeszcze nie dostrzegli, że ten wyjątkowo mizerny mem jest zdecydowanie bardziej nie na miejscu niż niewinne dowcipy o zakonnicach i księżach, które nie mają niczego wspólnego z religią, są natychmiast kasowane.

Ateista.

To co Ty traktujesz jako robienie sobie jaj, może dla kogoś innego oznaczać wyrażenie najwyższego szacunku. Nie chciałem komentować tych wypocin, ale widzę że nie odpuszczasz już drugi dzień... Jeśli coś Cię nie śmieszy to się nie śmiej. Mem pochodzi z USA, tam jest czymś normalnym wspominanie zmarłej osoby z dobrej, wesołej strony. Nie zawsze trzeba zalewać mordę na umór ze spuszczonymi głowami jak to co niektórzy mają w obyczaju. 

Bez odbioru. Nie wiem po ch..j tego ateistę dodałeś.

• Like 15

To nie różnice kulturowe, to jest po prostu niesmaczne. Co innego powspominać wujka jajcarza, a co innego robić sobie jaja z czyjeś śmierci.

Dziwne, że moderatorzy tak bardzo uczuleni na sprawy religijne i pseudoreligijne, jeszcze nie dostrzegli, że ten wyjątkowo mizerny mem jest zdecydowanie bardziej nie na miejscu niż niewinne dowcipy o zakonnicach i księżach, które nie mają niczego wspólnego z religią, są natychmiast kasowane.

Ateista.

Strasznie się napinasz...

W tm rysunku nie widzę nic złego ani niewłaściwego. A na pewno nie widzę tam wyśmiewania się z czyjejś śmierci.

Jadzyne co mni się w oczy rzuciło, to że ręka Kobiego jakaś jasna taka... ????

• Like 4

Ateista.

różnice kulturowe - tak, tak...

wyobraźmy sobie, że masz firmę z branży oświetleniowej

nazwiesz żarówki OSRAM?

wyobraźmy sobie, że masz firmę motoryzacyjną

nazwiesz auto KONA?

;-)

• Like 1

Spotykają się dwie przyjaciółki.
- Czego jesteś taka zła? Myślałam, że dziś rano byliście z mężem na relaksującym wypadzie na ryby... - mówi pierwsza.
- Tak, ale wszystko poszło źle. Najpierw powiedział, że mówię tak głośno, że wystraszę ryby, później, że wybieram złą przynętę, na koniec, że za szybko kręcę kołowrotkiem - odpowiada druga.
- A najgorsze było to, że złowiłam największą rybę!

• Like 9

Mnie też przeraża, ale... język się zmienia. To naturalny proces.

Gdyby Kochanowski dziś do nas przemówił też byłoby to... przerażające?, śmieszne może?

NA LIPĘ

Gościu, siądź pod mym liściem, a odpoczni sobie!
Nie dójdzie cię tu słońce, przyrzekam ja tobie,
Choć się nawysszej wzbije, a proste promienie
Ściągną pod swoje drzewa rozstrzelane cienie.
Tu zawżdy chłodne wiatry z pola zawiewają,
Tu słowicy, tu szpacy wdzięcznie narzekają.
Z mego wonnego kwiatu pracowite pszczoły
Biorą miód, który potym szlachci pańskie stoły.
A ja swym cichym szeptem sprawić umiem snadnie,
Że człowiekowi łacno słodki sen przypadnie.
Jabłek wprawdzie nie rodzę, lecz mię pan tak kładzie
Jako szczep napłodniejszy w hesperyskim sadzie.
  • Like 1