Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież tu się nic nie stanie. Nastąpi najzwyklejsze w świecie zwarcie. Gdyby zamiast tej baterii użył mocnego akumulatora, to chociaż kolczyk zaświeci ;)

Polecam sprawdzić, mnie wyszło dla baterii 6F22 1,5A prądu zwarciowego..dużo czy mało? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 1

Przecież tu się nic nie stanie. Nastąpi najzwyklejsze w świecie zwarcie. Gdyby zamiast tej baterii użył mocnego akumulatora, to chociaż kolczyk zaświeci ;)

Przytknij sobie 9V do języka. Zobaczysz, co poczujesz. Stare zabawy z lat 70-siątych. Parę miesięcy temu zrobiłem tak córce kawał. Prawie się obraziła. ( ma 27 lat)

• Like 3

Cokolwiek się stanie lub nie, pobudka gwarantowana, ze śmiechu zaplułem ekran, cel osiągnięty.

Litości, dalsze komentowanie i obliczanie prądów zwarciowych nie ma sensu, nie ten temat.

Edytowane przez drChlubicz

@Novis- Piotrusiu ,moja prawie 15latka walnęła takiego focha że szok po podobnym żarcie jaki jej zrobiłem ???? co by nie było, naładowany w gniazdku kondensator (4-6 mikroFarad) robił lepiej robotę bo walił nawet przez skórę ????

• Like 3

@Novis- Piotrusiu ,moja prawie 15latka walnęła takiego focha że szok po podobnym żarcie jaki jej zrobiłem [emoji23] co by nie było, naładowany w gniazdku kondensator (4-6 mikroFarad) robił lepiej robotę bo walił nawet przez skórę [emoji2960]

Z czasów dzieciaka: zasilacz z kasprzaka, 1,5V płaska lub 9V jak kasa była, pudełko po maśle i czas na zmywanie garów siostry[emoji23]+do rurki z wodą a - do metalowego zlewu. Zakończyłem zabawy gdy ojciec ręce chciał umyc[emoji23][emoji23]

Lecz nic nie „przebiło” kopki z ETZ 350 i fajki z kineskopu w unitrze, czuję do teraz[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

• Like 4

Z czasów dzieciaka: zasilacz z kasprzaka, 1,5V płaska lub 9V jak kasa była, pudełko po maśle i czas na zmywanie garów siostry[emoji23]+do rurki z wodą a - do metalowego zlewu. Zakończyłem zabawy gdy ojciec ręce chciał umyc[emoji23][emoji23]

Lecz nic nie „przebiło” kopki z ETZ 350 i fajki z kineskopu w unitrze, czuję do teraz[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Płaska miała 4,5V

przychodzi gruba kobita do dietetyka

- proszę pana, chcę schudnąć

- ile pani teraz waży? przy jakim wzroście?

- 112 kg, wzrost 165 cm

- a ile pani chciałaby ważyć?

- coś około 70-75 kg

dietetyk klika coś w laptopie, myśli, drapie się po głowie i mówi:

- proszę pani, nie da się

- no ale jako to?

- no... chyba, żeby jedną nogę upierd...ić

;-)

• Like 2