Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

"Zapytana o to, czy przeszkadza jej jeździectwo stwierdziła, że powinno ono zniknąć. - W jeździe konnej, w sporcie, nie ma relacji i więzi. Tu jest eksploatacja. "

Zapewniam, że między mną a europosłanką też nie ma relacji i więzi, a finansując jej wybryki z moich podatków czuję się również eksploatowany. Czy w takim razie pani Sylwia nie powinna zniknąć?

• Like 11

Dokładnie, trudniej będzie ją traktować poważnie, ale zaraz...   ktoś ją traktuje poważnie?

Panowie,

wiem, że to nie to forum

ale dyskusja o zwierzętach istnieje w dyskursie publicznym od dawna, nie tylko na Zachodzie

i czasami skutkuje zmianami nie tylko w systemie prawnym, ale też w naszej mentalności (vide: stosunek do zwierząt w cyrkach, również w PL)

są też różne podejścia, np. niedawna "piątka dla zwierząt"

dla zainteresowanych garść poglądów:

https://www.rp.pl/plus-minus/art519331-kosciol-czlowiek-wyzej-od-zwierzat-z-waznym-ale

• Like 1

Panowie,

wiem, że to nie to forum

ale dyskusja o zwierzętach istnieje w dyskursie publicznym od dawna, nie tylko na Zachodzie

i czasami skutkuje zmianami nie tylko w systemie prawnym, ale też w naszej mentalności (vide: stosunek do zwierząt w cyrkach, również w PL)

są też różne podejścia, np. niedawna "piątka dla zwierząt"

dla zainteresowanych garść poglądów:

https://www.rp.pl/plus-minus/art519331-kosciol-czlowiek-wyzej-od-zwierzat-z-waznym-ale

@Konstanty litości :doh:

Przeczytaj raz jeszcze to co napisałeś, a potem odnieś to do propozycji wspomnianej posłanki, które należy raczej traktować jako sen wariata. Jeśli jednak mimo to podtrzymujesz to co napisałeś, to nie gniewaj się ale pomyliłeś odwagę z odważnikiem.

Zdrowego rozsądku wszystkim życzę.

• Like 2

@Konstanty litości :doh:

Przeczytaj raz jeszcze to co napisałeś, a potem odnieś to do propozycji wspomnianej posłanki, które należy raczej traktować jako sen wariata. Jeśli jednak mimo to podtrzymujesz to co napisałeś, to nie gniewaj się ale pomyliłeś odwagę z odważnikiem.

Zdrowego rozsądku wszystkim życzę.

jeszcze raz: to nie to forum ;-)

było pytanie, czy ktoś takie pomysły traktuje poważnie - więc zainteresowanym podesłałem link

• Like 1

Przychodzi facet do lekarza i mówi:
-Panie doktorze, mam guza na penisie.
-Duży?
-Tak. 23 centymetry. Ale ja w sprawie guza przyszedłem...

Główny Urząd Ceł postanowił przeprowadzić ankietę wśród celników na temat łapówkarstwa. Jedno z pytań zadawanych przez komisję brzmiało: "Ile czasu potrzebujesz aby za łapówki kupić BMW?"
Celnik na polsko- niemieckiej granicy odpowiada:
- Dwa, trzy miesiące.
Celnik na polsko-czeskiej granicy:
- No, z pół roku.
Celnik ze "ściany wschodniej" po dłuższym zastanowieniu:
- Dwa, trzy lata.
Komisja zadziwiona:
- Tak długo?
Celnik ze "ściany wschodniej":
- Chłopaki, nie przesadzajcie, BMW to w końcu duża firma...

Ogłoszenie w gazecie:
Sprzedam encyklopedie Britannica, 40 tomów.
Stan bardzo dobry.
Nie będzie mi już potrzebna. Ożeniłem się tydzień temu.
Żona wszystko wie lepiej.

Prawdziwa kobieta potrafi z niczego zrobić dwie rzeczy:
zupę i awanturę

• Like 6

Nie wiem czy było:

....................

było było.....zabawne, ale mnie ta seria reklam nieco przeraża.....podobnie jak porozrzucane po mieście hulajnogi i auta do wypożyczenia......nie będziesz miał niczego i będziesz szczęśliwy......preludium.....jednak wolę swoje, choćby skromniejsze B)

1637563848_e2gzjk_600.jpg

Edytowane przez cristovo
  • Like 13