GrzesM Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) Kafka wizjoner? : "Cały węgiel zużyty; kubeł pusty; łopata bez sensu, piec tchnący zimnem; pokój nabrzmiały mrozem; przed oknem drzewa zdrętwiałe od szronu; niebo, srebrny puklerz przeciwko temu, kto chce od niego pomocy. Muszę mieć węgiel, nie mogę przecież zamarznąć; za mną bezlitosny piec, przede mną takie same niebo, toteż muszę pomiędzy nimi cwałować i pośrodku drogi szukać pomocy u handlarza węglem. Ale on już zobojętniał na moje zwykłe prośby; muszę mu najskrupulatniej dowieść, że nie mam ani pyłku węgla i dlatego właśnie jest dla mnie słońcem na firmamencie. Musze go nachodzić jak żebrak, który rzężąc z głodu, dogorywa u drzwi, aż pańska kucharka zdecyduje się nalać mu fusów od kawy; tak samo handlarz, wściekły, lecz opromieniony przykazaniem: "Nie zabijaj!", sypnie do kubła łopatę pełną węgla. [...]" Franz Kafka, Jazda na kuble P.S. Polecam całe opowiadanie... Edytowane 15 Października 2022 przez MaleX 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Kobieta w potrzebiehttps://www.facebook.com/Rtoip.Onoreg/videos/640579697582824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Właściwie winno być w zapomnianym wątku dla tetryków 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Ciekawe czy Maciuś będzie miał tupolew z ojca. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Mem zabawnyKomentarz zbędny Edytowane 19 Października 2022 przez Artech 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Byłoby śmieszne gdyby nie Twój komentarz...Właściwie użyłem słów wypowiedzianych kiedyś przez Maciusia, do niego skieruj swoje pretensje.Karma wraca do „komika”. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Właściwie użyłem słów wypowiedzianych kiedyś przez Maciusia, do niego skieruj swoje pretensje.Karma wraca do „komika”.Dokładnie, rodzina "S" często komicznie wypowiadsła się w poważnych sprawach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zaczynam się czuć w tym kraju jak w Iranie, już nawet posty prześmiewcze będziecie poprawnie komentować? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zaczynam się czuć w tym kraju jak w Iranie, już nawet posty prześmiewcze będziecie poprawnie komentować?Uwierz mi, za wiele tam nie da się komentować. Niejednokrotnie nawet nie trzeba komentować, wystarczy niewłaściwy ubiór... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Może czas na zmianę tematu ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zatrudniłbym te panie u siebie w warsztacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Podrzuć namiar warsztatu, jak nie na ogólnym to chociaż na pw. Edytowane 19 Października 2022 przez witeg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zatrudniłbym te panie u siebie w warsztacie. Doszła by zapewne kolejna pozycja w cenniku: klient ,który chce oglądać wymianę opon z bliska dopłata 50% 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Może czas na zmianę tematu niezła spółdzielnia mleczarskai to chyba zza zachodniej granicybrrr.... ;-(wolę rozmiar sportowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Konstanty, to jest tak jak w tym dowcipie:Przychodzi facet do lekarza i mówi:- Panie doktorze, wiecznie mi stoi- bierze Pan jakieś leki?- nie- proszę się rozebrać.- wie Pan co, on zawsze będzie stał, bo jest tak mały, że nie ma co opaść. Newton do swojej asystentki:Proszę na zakończenie w liście do potomnych zapisać: lubię duże dupska.- ależ Panie Newton, nie mogę tak napisać.- to proszę zapisać w ten sposób: im większa masa tym większe przyciąganie. Edytowane 19 Października 2022 przez Matteoo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Konstanty, to jest tak jak w tym dowcipie:Przychodzi facet do lekarza i mówi:- Panie doktorze, wiecznie mi stoi- bierze Pan jakieś leki?- nie- proszę się rozebrać.- wie Pan co, on zawsze będzie stał, bo jest tak mały, że nie ma co opaść. Newton do swojej asystentki:Proszę na zakończenie w liście do potomnych zapisać: lubię duże dupska.- ależ Panie Newton, nie mogę tak napisać.- to proszę zapisać w ten sposób: im większa masa tym większe przyciąganie.no tak ;-)wiesz... zawsze jest jeszcze inna opcja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 historia z życia wzięta.....https://twitter.com/i/status/1582780404569804802 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) <...>taaaak, normalnie to bym Ci nawet dał punkt,no ale skoro "popłakałeś się za śmiechu" to... naprawdę nie mam sumienia, gratuluję poczucia humoru Zaraz to pewnie poleci ale popłakałem się że śmiechu Edytowane 21 Października 2022 przez Jano 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi