Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne. Kiedyś też tak miałem  :D .

Ale smutne, że teraz prawie nikt nie śpiewa, a gitara to już w ogóle nieobecna na spotkaniach. Telefony rządzą. A pamietam kiedyś Mazury. Ciemno sie robiło. Parkowało się żaglówkę do brzegu. Zapalały się ogniska, potem odzywały gitary i ludzie. Piękne to były czasy. Kiedyś, akurat na Niesłyszu, poszliśmy popływać w nocy, woda ciepła, dopłynęliśmy na środek jeziora zakręciliśmy się trochę bo glony po nogach … i było kurczę tyle ognisk na brzegu, że nie wiedzieliśmy do którego płynąć. Na szczęście nasz obóz zaczął jak zwykle hiszpańskie dziewczyny i to nas uratowało. Choć myśle, że każde z ognisk by nas ciepło przyjęło  ;)

Ale takich Mazur, nawet Bieszczad, już nie ma. A Niesłysz to już w ogóle pokrojony i zajęty przez Januszy sukcesu … śmieszne jest, że oni nie wiedza ile tracą.

Edytowane przez Qh_
  • Like 3

Piękne. Kiedyś też tak miałem  :D .

Ale smutne, że teraz prawie nikt nie śpiewa, a gitara to już w ogóle nieobecna na spotkaniach. Telefony rządzą. A pamietam kiedyś Mazury. Ciemno sie robiło. Parkowało się żaglówkę do brzegu. Zapalały się ogniska, potem odzywały gitary i ludzie. Piękne to były czasy. Kiedyś, akurat na Niesłyszu, poszliśmy popływać w nocy, woda ciepła, dopłynęliśmy na środek jeziora zakręciliśmy się trochę bo glony po nogach … i było kurczę tyle ognisk na brzegu, że nie wiedzieliśmy do którego płynąć. Na szczęście nasz obóz zaczął jak zwykle hiszpańskie dziewczyny i to nas uratowało. Choć myśle, że każde z ognisk by nas ciepło przyjęło  ;)

Ale takich Mazur, nawet Bieszczad, już nie ma. A Niesłysz to już w ogóle pokrojony i zajęty przez Januszy sukcesu … śmieszne jest, że oni nie wiedza ile tracą.

Obecnie, to raczej smutne, że właśnie  ktoś próbuje śpiewać, a natura temu przeczy, mimo że konto bankowe wskazuje, iż natura się myli.

Tak, przestaliśmy ze sobą rozmawiać, młodzież woli do siebie pisać niż dzwonić.

Pytanie do młodzieży i reszty: Jakie książki ostatnio lub w ogóle przeczytałeś w większości przypadków można sobie darować.

Pozwolę sobie zacytować (wkleić ) pewne poglądy: Już Arystoteles mówił: „kiedy widzę młodzież, to wątpię w przyszłość cywilizacji”. Sokrates twierdził, że młodzi „kochają luksus, denerwują nauczycieli i cały czas się obijają”, zaś na odnalezionej tabliczce sprzed 4000 lat widnieje zapis „Młodzież się stoczyła na dno i bliski jest koniec świata”.

Obecnie wracanie do historii w wielu aspektach jest piętnowane, i mało modne, więc z mojej stron, to koniec przynudzania w temacie "kiedyś".

Ps. jeszcze ktoś  wpadnie na pomysł założenia tematu, Melancholia i narzekanie, a jakoś dziwnie melancholia kojarzy mi się z lobotomią i stanem po, czyli "luzem".

Pozdrawiam

Edytowane przez SID
  • Like 5

Racji sporo masz. Tez kiedyś nad tym myślałem. I wyszło mi, że natura jest tak mądra, ze kasuje grupy nieprzystosowane do przetrwania. Stąd sinusoidy rozwojów i degradacji społeczeństw.

Bo myśle, ze sporo było prokreacji poogniskoweych, i to jeszcze kiedy spotykają się obcy sobie ludzie, poprawia się genom. A jakoś jeszcze nie słyszałem o zapłodnieniu przez SMS  :D

• Like 1

I widać z niej jak te napoje ryją ludziom berety bo wystarczyło podskoczyć ...  :D

Co do konkurencji tych dwóch, lubię ryć i swój beret ale:

z butelki szklanej tylko CCola

z puszki tylko pepsi

z plastiku niechętne ale jak już nie ma wyjścia to CC

A ta reklama jest popularna na wszystkich zajęciach z marketingu na studiach itd

Generalnie jej genezą była odpowiedź Pepsi na wyniki sprzedaży, gdzie CC pokazał 2x lepszy wynik jak Pepsi.

I w oryginale zaczynała się właśnie od tych ststystyk sprzedaży z info skąd taki wynik CC

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Like 1