Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mi się przypomniało sadznie i zbieranie ziemniaków u Dziadka. My, 3 Wnuków '84, '85 i '86 zawsze dostawaliśmy własne grządki! Zawsze! Dziadek kazał sądzić w maju i zbierać z pażdzierniku... a po tym jak już odrobiliśmy swoją pańszczyznę to mogliśmy iść nad staw złapać Karpia na obiad/kolację. Babcia smażyła :) bez smartfonów się żyło!

• Like 7

Właśnie mi się przypomniało sadznie i zbieranie ziemniaków u Dziadka. My, 3 Wnuków '84, '85 i '86 zawsze dostawaliśmy własne grządki! Zawsze! Dziadek kazał sądzić w maju i zbierać z pażdzierniku... a po tym jak już odrobiliśmy swoją pańszczyznę to mogliśmy iść nad staw złapać Karpia na obiad/kolację. Babcia smażyła :) bez smartfonów się żyło!

Wsopminki, u mnie też cała rodzina zjeżdżała się na wykopki, a robocie na grzyby do lasu :)

• Like 1

Spróbuj teraz dzieci do lasu na grzyby wygonić to masz kuratora na głowie  :D 

Kiedyś jedno gospodarstwo po zbiorze buraków czekało na deszcz. Podstawiało dwie przyczepy, dzieci z podstawówki zbierały resztkę buraków z pola. Kasa za te przyczepy była dla szkoły na piłki i wycieczki. Potem przyszło nowe, zakazano wykorzystywać dzieci. I te nie miały ani piłek, ani wycieczek a buraki paliły planetę gnijąc w polu.  :D

• Like 4

Rosyjscy naukowcy odkryli, że gdyby całą wodę ze wszystkich oceanów, mórz, jezior i rzek na świecie,  wtłoczyć do rurki o średnicy 1cm to byłaby tak długa, że pierdole....

a ja gdzieś czytałem że to byli naukowcy amerykańscy . 

• Like 3