Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Kowalski złota rączka, ale pijak, umarł był.

Św. Piotr ma go wpuścić do nieba ale jednak to pijak. Dzwoni do Lucyfera żeby go wziął na dół na tydzień za karę.

Po miesiącu jorgnął się że Kowalskiego nie ma. Dzwoni do Lucka i mówi oddawaj Polaka, zasłużył na niebo!

L: nie ma szans on zostaje u nas

P: ale tak nie wolno, niebo mu pisane, oddawaj Kowalskiego

L: odwal się, on nam tu zrobił automat do ładowania węgla i jakieś coś, mamy teraz klimę, w baniakach bimberek bulgoce, my sobie tu popijamy, dziewczynki najlepsze nas zabawiają, no nie ma szans, Kowalski zostaje.

P: Taaak?! To ja was do sądu podam!

L: Taaaa??? A ciekawym skąd ty weźmiesz adwokata …

Edytowane przez Qh_
  • Like 8

Ojtam. Gra słów. ;) Zależy co kto uważa za duże i za poświeci…

Mam jeszcze starą aluminiową na cztery R20 i uwierz, można nią tak komuś przyświecić że tonfa niepotrzebna  :D 

P.S. Stoi ona gdzieś przy drzwiach wejściowych i w razie W, w sądzie, zawsze lepiej się tlumaczyć z latarki niż baseballa  ;) 

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

Ojtam. Gra słów. ;) Zależy co kto uważa za duże i za poświeci…

Mam jeszcze starą aluminiową na cztery R20 i uwierz, można nią tak komuś przyświecić że tonfa niepotrzebna  :D

P.S. Stoi ona gdzieś przy drzwiach wejściowych i w razie W, w sądzie, zawsze lepiej się tlumaczyć z latarki niż baseballa  ;)

Hehe już to widzę. Wysoki sądzie ja mu tylko dałem latarką po gałach. Aż się baterie wysypały  ;)

• Like 4

Hehe już to widzę. Wysoki sądzie ja mu tylko dałem latarką po gałach. Aż się baterie wysypały  ;)

Trochę żartowałem a trochę nie. W Polsce obrona konieczna jest zawsze trudna do udowodnienia. Oprócz adekwatności i natychmiastowego zaprzestania, sądy niestety biorą pod uwagę narzędzie. Nie wiem, czy nie biorą pod uwagę zamiaru ewentualnego (skoro jesteś uzbrojony), dodatkowo napastnik na pewno wykorzysta to, że miałeś baseballa, nóż czy kastet. Dlatego zawsze lepiej użyć przedmiotu przypadkowego czyli np latarki. Co powie napastnik? Zaatakowałem go … bo miał … latarkę?  :D To samo dotyczy noża. Chcesz gościa ciąć, no to nóż, chcesz mu zrobić parę dziurek i spuścić ciśnienie? Użyj kluczy.

Kolega kiedyś wysiadł z auta i zrobił „trochę” boruty … młotkiem. Sąd go uniewinnił, ale uwierz, gdyby wysiadł z pałą, maczetą czy nunchaku nie byłoby tak prosto. Czuł się zagrożony bo mu okopali auto i wysiadł się bronić z tym co mial przypadkowo w aucie …  :D akurat jechał powiesić mamie obrazek.

Edytowane przez Qh_
  • Like 4

Kolega kiedyś wysiadł z auta i zrobił „trochę” boruty … młotkiem. Sąd go uniewinnił, ale uwierz, gdyby wysiadł z pałą, maczetą czy nunchaku nie byłoby tak prosto. Czuł się zagrożony bo mu okopali auto i wysiadł się bronić z tym co mial przypadkowo w aucie …  :D akurat jechał powiesić mamie obrazek.

Bez młota to nie robota.

Dobrze że nie jechał mamie drewna narąbać.

• Like 3

Trochę żartowałem a trochę nie. W Polsce obrona konieczna jest zawsze trudna do udowodnienia. Oprócz adekwatności i natychmiastowego zaprzestania, sądy niestety biorą pod uwagę narzędzie. Nie wiem, czy nie biorą pod uwagę zamiaru ewentualnego (skoro jesteś uzbrojony), dodatkowo napastnik na pewno wykorzysta to, że miałeś baseballa, nóż czy kastet. Dlatego zawsze lepiej użyć przedmiotu przypadkowego czyli np latarki. Co powie napastnik? Zaatakowałem go … bo miał … latarkę? :D To samo dotyczy noża. Chcesz gościa ciąć, no to nóż, chcesz mu zrobić parę dziurek i spuścić ciśnienie? Użyj kluczy.

Kolega kiedyś wysiadł z auta i zrobił „trochę” boruty … młotkiem. Sąd go uniewinnił, ale uwierz, gdyby wysiadł z pałą, maczetą czy nunchaku nie byłoby tak prosto. Czuł się zagrożony bo mu okopali auto i wysiadł się bronić z tym co mial przypadkowo w aucie … :D akurat jechał powiesić mamie obrazek.

"akumulator na kablu" [emoji16]

dla kajakarzy ;-)

W sumie biedni ci kajakarze - Biebrza i okolice -  komarów od licha i trochę (w czasach gdy tam bywałem - nie jako kajakarz ;) ) Mogą nieźle z przeproszeniem w czasie seksu gołą d...pokłuć albo i co innego :o . Swoja drogą tytuł pracy brzmi jak doktoratu z kulturoznawstwa czy socjologii. Od razu mi się Bronisław Malinowski ze swoim "Życiem seksualnym dzikich" przypominał. :)

• Like 4

W sumie biedni ci kajakarze - Biebrza i okolice -  komarów od licha i trochę (w czasach gdy tam bywałem - nie jako kajakarz ;) ) Mogą nieźle z przeproszeniem w czasie seksu gołą d...pokłuć albo i co innego :o . Swoja drogą tytuł pracy brzmi jak doktoratu z kulturoznawstwa czy socjologii. Od razu mi się Bronisław Malinowski ze swoim "Życiem seksualnym dzikich" przypominał. :)

Biebrza to Biebrza...

komary to nic... ale gzy/muchy końskie to dopiero przygoda

;-)