Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Nauczycielka od J.polskiego wchodzi do klasy i mówi:zadam wam teraz do napisania wypracowanie w którym musi występować

-wątek religijny,

-Wątek historyczny,

-wątek miłosny,

-wątek tragiczny.

No to zaczynajcie pisać.Wszyscy zaczęli pisać, a Jasiu siedzi i huśta się na krześle.Nauczycielka podchodzi do niego i pyta się go:

- A ty Jasiu już napisałeś?

- Tak

- A mógłbyś nam przeczytać co napisałeś?

No i Jasiu zaczął czytać:

O mój Boże - wątek religijny

Westchnęła Hrabina - wątek historyczny

Zaszłam w ciążę - wątek miłosny

Ale nie wiem z kim - Wątek tragiczny.

Umiera teściowa. Spogląda w okno i szepta:

- Ale zachód.

Zięć:

- Niech się mama nie rozprasza...

Przy barze siedzi facet i wpatruje się tępo w szklankę z drinkiem. Widać, że jest w totalnej depresji. Nagle podchodzi do niego lokalny zabijaka, chłop wielki na dwa metry, chwyta szklankę i wypija jego drinka jednym haustem. Wtedy facet zaczyna płakać. Zabijaka, w gruncie rzeczy człek o dobrym sercu, zawstydził się i próbuje go pocieszyć:

- No co ty, stary, ja tylko żartowałem. Przestań płakać, zaraz postawię ci drinka, albo dwa...

- Nie, nie o to chodzi. Wiesz, dzisiaj mam najgorszy dzień w życiu. Spóźniłem się do biura i szef wyrzucił mnie z pracy. Kiedy wyszedłem na parking, okazało się, ze ktoś ukradł mi samochód. Do domu pojechałem wiec taksówką, w której zapomniałem portfela z dokumentami i kartami kredytowymi. Wchodzę do domu, a tam - żona w łóżku z ogrodnikiem. Postanowiłem wiec pójść do knajpy i po drugim piwie doszedłem do wniosku, ze życie nie ma sensu. Wtedy przyszedłeś ty i wypiłeś moją truciznę...

• 3 tygodnie później...

Mały Jasiu przeczytał w gazecie, że w mieście otwarto agencję towarzyską.

Po chwili pyta ojca:

- Tato, a co właściwie robi się w takiej agencji?

Zakłopotany ojciec odpowiada:

- No, ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć, że robi się tam człowiekowi dobrze.

Nazajutrz Jasiu dostał od ojca pieniądze na kino, ale zamiast na film, biegnie do agencji towarzyskiej. Dzwoni do drzwi i otwiera mu nieco zdziwiona panienka.

- Co tu chłopczyku chciałeś?

- No chciałem, żeby mi zrobić dobrze. Mam nawet pieniądze!

Panienka zaprosiła Jasia do środka, zaprowadziła go do kuchni, ukroiła trzy duże pajdy chlebka, posmarowała je masłem oraz miodem i podała Jasiowi.

Po godzinie Jasi wpada do domu i krzyczy:

- Mamo, tato! Byłem w agencji towarzyskiej!

Ojciec o mało nie spadł z krzesła, mamie oczy na wierzch wyszły.

- I co? - pytają Jasia po chwili.

- Dwie zmogłem, ale trzecią już tylko wylizałem.

Mecz jak mecz, osobiście nie trawię piłki nożnej, a to właśnie między innymi za sprawą takich komentatorów i ogólnego zadęcia wokół tej dyscypliny, która szczególnie w naszym wydaniu jest marnych lotów, a jest tyle innych dyscyplin w których odnosimy faktyczne sukcesym, ale nie w TV 90% czasu poświęconego na sport to piłka. No mniejsz z tym, a najlepsze w tym całym komentarzu to ciągłe gadanie o Duńczykach, może ja się nie znam. ale ten mecz to był chyba ze Szwedami, sądząc po barwach zespołu i kibiców. :lol: :blush::huh: :huh:

A to macie link do pioseneczki, która oddaje mój stosunek do piłki nożnej. Wrażliwym radzę nie otwierać.

Ja też się piłką nożną nie fascynuje ale dlatego, że dane mi było oglądać naszych kiedy odnosili historyczne zwycięstwa. Teraz inne czasy, nna piłka, bardziej przewidywalna (dzięki Fryzjerowi :D ) Ale jeśli musiałbym wybierać to wolę takie mecze od takich piosenek :mellow:

Drogi Robercie, moje odczucia są całkiem podobne, i też wolałbym już takie mecze niż piosenki. Natomiast jedno jest pewne, że dostępność w mediach obu rodzajów rozrywki plasuje się na podobnym poziomie. Czy coś z tego wynika ..., pewnie nic

choć kto wie ? ;)

PS. zbyt dosłowne odbieranie tego co napisałem w poście z linkiem do piosenki też nie jest wskazane.

Drogi Januszu. Z mediami jest tak, że każdy sobie wybiera jakieś. Te które ja preferuję nie puszczają takich piosenek :D Są za to mecze najlepszych drużyn Europejskich. Niestety już do nich nie należymy, dlatego wolę wsiąść na rower i zażyć sportu live.

No mniejsz z tym, a najlepsze w tym całym komentarzu to ciągłe gadanie o Duńczykach, może ja się nie znam. ale ten mecz to był chyba ze Szwedami, sądząc po barwach zespołu i kibiców. :lol: :blush::huh: :huh:

No niestety wlasnie sie nie znasz bo to mecz w Dani, mianowicie Brøndby Kopenhaga z Widzewem Lódź

Drogi Robercie niewątpliwie masz rację, ale jeśli chodzi o media publiczne to przesycenie ich piłką nożną jest ogromne, ja to przynajmniej tak odbieram. Chcąc obejżeć np. żuzel trzeba siedzieć po nocach, a wyniki które osiągamy w tej dyscyplinie są bez wątpienia wyższe niż te w piłce nożnej. Poziom natomiast naszej piłki, a właściwie układów panujących w PZPN bezpośrednio koresponduje z owym filmikiem, niestety. :wacko:

Tomku, masz rację, nie znam się, sądziłem, że jak drużyna i kibice występują w barwach Szwecji to muszą być Szwedami :lol: :lol: :lol: