kryst Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ależ śmiejmy się z agitek i agitatorów . Szczucie i plucie poprawne polityczne , to sprawdzona technologia sprawowania władzy . Dla mnie to nie jest polityka Kryst , to kwestia smaku , może i kultury .. http://www.youtube.com/watch?v=PrafvP1QwQ0 Jesteś w swojej ocenie więcej niż wysublimowanym komentatorem, ja tam wolę nazywać rzeczy po imieniu. Może, za kilka lat będę w bardzo pilnie zwalczanej grupie twardogłowych, lecz dzisiaj .... I tu przypomina mi się stary dowcip: Przychodzi syn do ojca i mówi: Tato, jestem gay'em. Ojciec frasobliwie zamyślił się i po chwili zapytał: synku, czy ty masz dobrze płatną pracę? - Nie, odpowiedział syn. Czy ty masz mieszkanie? - Nie, zwów odpowiedział syn. Czy ty masz samochód? - Nie, ponownie odpowiedział syn. TO TY JESTEŚ ZWYKŁY PEDAŁ! - rzekł ojciec. To było na temat kultury. Smak zachowań pozostawię bez odpowiedzi, bo sam nie jestem doskonały.Generalizując: niech sobie będą jacy chcą, tylko ja nie chcę o tym wiedzieć, i wara im od mojego podwórka. A Sztautyngera polecę im następnym razem, nie tylko do czytania. Także dla wysublimowanego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czyli wybierasz Matrixa? Też sposób. Jak człowiek nie słyszy, ze bierzemy udział w napaści na obcy kraj w imię „ratowania pokoju”, a wymachiwanie genitaliami przed kościołem jest formą walki o tolerancję, to unikamy dysonansu poznawczego. Mnie osobiście bawią te róże zabiegi socjotechniczne rodem z Monty Pythona. Najnowsza niekoniecznie plotka mów, że nasze śmigłowce w Afganistanie nie mogły ruszyć błyskawicznie na odsiecz żołnierzom bo były wyładowane po dach opium Stare PRL-owskie trepy wiedzą, że wojna to najlepszy interes. Ruscy ich nie dopuścili do interesów w czasie inwazji to tera się chłopaki odkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece. Wpadła mi niedawno w ręce książka wydana przez/dla Świadków Jehowy.Całkowity upadek ludzkości to kwestia kilku chwil. Poszerzcie kąt widzenia chłopaki. Ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Można sobie jeszcze poszerzyć oglądać np. w TVN wywiad z Owsiakiem, który ni mniej ni więcej powiedział, że kto będzie głosił prawdy niezatwierdzone to mu on, Jerzy Owsiak, „przyładuje z bańki” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece. Poczatkiem konca bylo wprowadzenie w zachodnim swiecie tak kretynskich wynalazkow jak poprawnosc polityczna, stosowanie wobec innych nacji i kultur takich samych standardow jak wobec europejczykow i na koncu pozwolenie wszelkiej masci lewakom na prowadzenie dzialalnosci politycznej. To z srodowisk europejskiej lewicy wychodzily najgorsze i najglubsze projekty polityczne i gospodarcze w Europie. Kazdy taki eksperyment kosztuje sporo. Jest nas coraz mniej. Jestesmy coraz starsi i coraz slabsi ekonomicznie... koniec OT ... JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jerzy, tu nie rozdzielisz co jest OT a co nie. Jedni na wieść o tym, ze jakaś Azjatka we Francji zażądała usunięcia choinki ze szkoły bo godzi to w jej, ble ble ble, to jedni się martwią inni śmieją a jeszcze inni cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czyli, Koledzy, koniec naszego świata - rozpierducha nieunikniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Iskierka nadziei jest po tym jak trybunał konstytucyjny Niemiec orzekł, że Traktat Lizboński owszem tak ale prawa unijne nie będą nadrzędne nad prawem niemieckim. I tak się zakończył skok na suwerenność krajów unii Ironia losu, Niemcy nam uratowali dupę pokazując jak ważna jest suwerenność. Jak w świetle tego wyglądają ci nasi politycy co na wyścigi podpisywali się pod jak najszybsza ratyfikacją? No i ta cisza w temacie w polskojęzycznych mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Robert, milczą bojąc się dostać z bańki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Chwile mnie nie było a najczęściej odwiedzany wątek już zamknięty?Jeśli coś przegapiłem to sorry za zaśmiecanie i proszę o usunięcie mojego posta. A tymczasem, borem, lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Złów i wypuść.Dla większości Polskich wędkarzy znane lepiej jako komedia z HBOhttp://www.hbo.pl/TitleDetail.aspx?TitleId=-61157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Widziałem ten film z rok temu, niezły ubawszczególnie scena z lekcją muchowania młodego chłopaka i jak prawidłowo z szacunkiem podebrac rybę. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A teraz troche poezji: Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernierozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokiezadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzmi szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, możedać tylko otaczająca go przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żabyjest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugerujewczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puentaliryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonaleszybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotąludzką. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowychkorzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moimrozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, wktórym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie munależytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju. A oto i sam wiersz: ................................ Słońce w górze zapierdala, Żaba w wodzie dupę moczy, Kurwa, co za dzień uroczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A teraz troche poezji: Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernierozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokiezadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzmi szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, możedać tylko otaczająca go przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żabyjest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugerujewczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puentaliryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonaleszybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotąludzką. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowychkorzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moimrozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, wktórym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie munależytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju. A oto i sam wiersz: ................................ Słońce w górze zapierdala, Żaba w wodzie dupę moczy, Kurwa, co za dzień uroczy... Pozwolę sobie dodać coś od siebie, aczkolwiek poznałem wersję tego pięknego wiersza w wersji czterowersowej: Ptaszek sobie frunie z dala, Słońce w górze zapierdala, Żaba w wodzie dupę moczy, Kurwa, co za dzień uroczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Pięknie nam się rozwija kącik poetycki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Konkretna interpretacja tego wiersza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Ja znam jeszcze dwa wiersze tego autora Lekki wietrzyk i Wiosna ale ze wględu na wulgaryzmy nie bede ich pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 ale ze wględu na wulgaryzmy nie bede ich pisał. Ufff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A prosimy, prosimy. Tylko z oceną, co autor chciał powiedzieć! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Lublin.XV wiek.Po krużganku swojego pałacu niecierpliwie krąży książę. Oczekuje listu od ukochanej. Czeka już trzy dni i trzy noce. Nagle na horyzoncie zauważa pocztowego gołębia. Wyczerpany podróżą gołąb ląduje niedaleko księcia. Ten cały szczęśliwy chwyta list, który dostarczył gołąb, drżącymi z emocji dłońmi otwiera kopertę i czyta:Kuję miecze. Niedrogo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Spotykają się dwaj księża proboszczowie. Każdy wysiada ze swojego czarnego mercedesa. Witają się po przyjacielsku. Jeden pyta: -O! Widzę nowe buty! Zamszowe??-Nie...Za swoje... <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Hahaha....kto to wrzucił ?? http://demotywatory.pl/247989/Wladza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Może takie trochę niesmaczne, ale ... http://demotywatory.pl/56086/Sa-tylko-dwie-rzeczy-ktore-pach na-ryba PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 widze ze moja osoba robi sie baaaaardzo medialna.... dzięki Pitt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Nowe przynęty: http://www.joemonster.org/art/12548/Czy_te_wabiki_wabia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi