Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ śmiejmy się z agitek i agitatorów . Szczucie i plucie poprawne polityczne , to sprawdzona technologia sprawowania władzy . Dla mnie to nie jest polityka Kryst , to kwestia smaku , może i kultury ..

http://www.youtube.com/watch?v=PrafvP1QwQ0

Jesteś w swojej ocenie więcej niż wysublimowanym komentatorem, ja tam wolę nazywać rzeczy po imieniu. Może, za kilka lat będę w bardzo pilnie zwalczanej grupie twardogłowych, lecz dzisiaj ....

I tu przypomina mi się stary dowcip:

Przychodzi syn do ojca i mówi: Tato, jestem gay'em. Ojciec frasobliwie zamyślił się i po chwili zapytał: synku, czy ty masz dobrze płatną pracę? - Nie, odpowiedział syn. Czy ty masz mieszkanie? - Nie, zwów odpowiedział syn. Czy ty masz samochód? - Nie, ponownie odpowiedział syn.

TO TY JESTEŚ ZWYKŁY PEDAŁ! - rzekł ojciec.

To było na temat kultury. Smak zachowań pozostawię bez odpowiedzi, bo sam nie jestem doskonały.

Generalizując: niech sobie będą jacy chcą, tylko ja nie chcę o tym wiedzieć, i wara im od mojego podwórka. A Sztautyngera polecę im następnym razem, nie tylko do czytania. Także dla wysublimowanego smaku.

Czyli wybierasz Matrixa? :D Też sposób. Jak człowiek nie słyszy, ze bierzemy udział w napaści na obcy kraj w imię „ratowania pokoju”, a wymachiwanie genitaliami przed kościołem jest formą walki o tolerancję, to unikamy dysonansu poznawczego. Mnie osobiście bawią te róże zabiegi socjotechniczne rodem z Monty Pythona. Najnowsza niekoniecznie plotka mów, że nasze śmigłowce w Afganistanie nie mogły ruszyć błyskawicznie na odsiecz żołnierzom bo były wyładowane po dach opium :lol: Stare PRL-owskie trepy wiedzą, że wojna to najlepszy interes. Ruscy ich nie dopuścili do interesów w czasie inwazji to tera się chłopaki odkują :lol:

Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece.

Wpadła mi niedawno w ręce książka wydana przez/dla Świadków Jehowy.

Całkowity upadek ludzkości to kwestia kilku chwil.

Poszerzcie kąt widzenia chłopaki. Ile się da :mellow:

Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece.

Poczatkiem konca bylo wprowadzenie w zachodnim swiecie tak kretynskich wynalazkow jak poprawnosc polityczna, stosowanie wobec innych nacji i kultur takich samych standardow jak wobec europejczykow i na koncu pozwolenie wszelkiej masci lewakom na prowadzenie dzialalnosci politycznej. To z srodowisk europejskiej lewicy wychodzily najgorsze i najglubsze projekty polityczne i gospodarcze w Europie. Kazdy taki eksperyment kosztuje sporo. Jest nas coraz mniej. Jestesmy coraz starsi i coraz slabsi ekonomicznie...

koniec OT ...

JW :(

Iskierka nadziei jest po tym jak trybunał konstytucyjny Niemiec orzekł, że Traktat Lizboński owszem tak ale prawa unijne nie będą nadrzędne nad prawem niemieckim. I tak się zakończył skok na suwerenność krajów unii :D Ironia losu, Niemcy nam uratowali dupę pokazując jak ważna jest suwerenność. Jak w świetle tego wyglądają ci nasi politycy co na wyścigi podpisywali się pod jak najszybsza ratyfikacją? No i ta cisza w temacie w polskojęzycznych mediach :lol:

• 1 miesiąc temu...

A teraz troche poezji:

Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie

rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie

zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm

i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może

dać tylko otaczająca go przyroda.

Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby

jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje

wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta

liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale

szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą

ludzką.

Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych

korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim

rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w

którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu

należytego wykształcenia.

Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju.

A oto i sam wiersz:

................................

Słońce w górze zapierdala,

Żaba w wodzie dupę moczy,

Kurwa, co za dzień uroczy...

A teraz troche poezji:

Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie

rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie

zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm

i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może

dać tylko otaczająca go przyroda.

Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby

jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje

wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta

liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale

szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą

ludzką.

Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych

korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim

rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w

którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu

należytego wykształcenia.

Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju.

A oto i sam wiersz:

................................

Pozwolę sobie dodać coś od siebie, aczkolwiek poznałem wersję tego pięknego wiersza w wersji czterowersowej:

Ptaszek sobie frunie z dala,

Lublin.

XV wiek.

Po krużganku swojego pałacu niecierpliwie krąży książę. Oczekuje listu od ukochanej. Czeka już trzy dni i trzy noce. Nagle na horyzoncie zauważa pocztowego gołębia. Wyczerpany podróżą gołąb ląduje niedaleko księcia. Ten cały szczęśliwy chwyta list, który dostarczył gołąb, drżącymi z emocji dłońmi otwiera kopertę i czyta:

Kuję miecze. Niedrogo!