Kuba Standera Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Za to z drugiej mańki: Język watykański (jensyk watykanschki) – dialekt oparty na leksyce i gramatyce polskiej, okraszony niemiecką fonetyką i łacińską składnią. Używany podczas pielgrzymek i przemówień Benedykta XVI do narodu jego poprzednika. W praktyce Ojcze Nasz po watykańsku...: Eutsche nasch, kturysch je?t w njebje, schwjentsch schje imje Twoje, pschyjtsch krule?two Twoje, bontsch wola Twoja, jako w njebje, tak i na sjemi. Hleba naschego powschednjego daj nam tschyschjaj, i odpuschtsch nam nasche winy, jako i my odpuschtschami naschim winowajtzom, i nje wutsch na? na pokuschenje, ale na? sbaw ode zwego. Amen. oraz Zdrowaś Maryjo: ?trowasch Marijo, uaskie peuna, Pan s tobom. Buogoslawjonasch ty mientzy njewia?tami i buogosuawjony owotz schiwota twojego Jesu?. Schfjenta Marijo, Mattko Boscha, mudl schien sa nami gscheschnymi tera? i w godschine schmjertschi naschej. Amen. Niemal każde wystąpienie papieża rozpoczyna się od kultowych już słów: ?erdetschnje postrafjam fschistkich tu sghromatzonych Polakuf i s ?ehrtza im buogoslawje! Polacy ciepło wspominają jedne z pierwszych słów papieża: ?erdetschnje postrafjam Polakuf. Sblischa schje urotschistoschtsch Wschistkich Schwjentich. Dschjenkujemi Bogu sa schwjatkuf wjari, ktuschi ?o dschjischaj beli schwjetntzeni s Hri?tu?em w miuoschtschi, a dschjisch utsche?tnitscho wjego hwale. Ich w?tawjenniztwo i opjetze poletzam wschi?tkich wieschontzich. Papież z okazji pierwszej rocznicy objęcia tronu watykańskiego: W pjerwscho rotschnitze pontifikatu dschenkuje Wam sa schytschliwoschtsch i sa modlitwe. Njech pokuj, ktury pschynoschi smartwichstauy Hristus ?tale towaschischi Wam i fschytkim Waschym rodakom. Njeh Bug Wam buogo?lawi! Papież do członków polskiego rządu po swojej pielgrzymce: W?pomjinam was tschjule. Papież do polskich żołnierzy: Tschouem, schounjesche! Znane polskie słowo: Gscheghschuhka. Pozdrowienie narodu polskiego: Postrafiam fas tschiule a sfuaschtscha tzietzi. Znane polskie nazwisko: Gschegosch Bschentschischtschikjewitsch. Znana polska miejscowość: Hschonschtschischewoschitze powjat Uenkouodi. Znane polskie zdanie: W Schtschebscheschinje hschonschtsch bschmi w tschtschinje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Z życia.„Adam Michnik, redaktor naczelny „GW” wygrał z IPN proces przed niezawisłym sądem, że jego ojciec, Ozjasz Szechter, nie uprawiał szpiegostwa na rzecz Związku Radzieckiego, a został skazany tylko za zdradę państwa i próbę oderwania odeń części terytorium” Jak mnie teraz drogówka zatrzyma za przekroczenie dozwolonej prędkości to powiem, że to nie przekroczenie tylko jechałem za szybko. Powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KokoN Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Mąż słyszy, jak żona mówi przez sen: Rysiek...Rysiek...a że on Rysiek na imię nie miał, wywnioskował, że żona ma kochanka. Powiedział żonie, że jedzie na konferencję z pracy po czym...zamknął się w szafie i czekał. Wieczorem zjawia się niesamowicie przystojny Rysiek...Zaczyna się rozbierać. A tam TAKA klata, kaloryfer na brzuchu...Mąż sobie myśli-Nie, no Rysiek widać ćwiczy...szacun..Rysiek ściąga spodnie, a tam umięśnione uda, wyrzeźbione łydki....Mąż znowu sobie myśli-Nie, no Rysiek kozak jest...Rysiek rozbiera się do końca pokazując ponadprzeciętnej wielkości przyrodzenie. Mąż znowu zadziwiony-Nie, no Rysiek spoko koleś...Po chwili zaczyna się rozbierać żona...Mąż sobie myśli-Ku**a, ale wstyd przed Ryśkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Milej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 http://demotywatory.pl/523021/Kto-jest-za-tym Haa ha h.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Arab at the airport:- Name?- Abdul al-Rhazib.- Sex?- Three to five times a week.- No, no... I mean male or female?- Male, female, sometimes camel.- Holy cow!- Yes, cow, sheep, animals in general.- But isn't that hostile?- Horse style, doggy style, any style!- Oh dear!- No, no! Deer run too fast ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ach, te studia... http://demotywatory.pl/536996/Kanapka-studencka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zal do szczupaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 @Pasiasty, a jak znajdujesz to ? http://demotywatory.pl/543158/Uczelnia-wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Smutne, ale prawdziwe PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzior Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=lGik8C_KDGk Czekam na kolejne żenujące odcinki Chyba parę razy tam bluzgnął przy braniu więc +18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Solidny lód, tylko mnie zastanawia jak oni zaczęli wiercić?!Rąk nie starcza żeby trzymać za uchwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Nie wiedziałem że w świdrach do lodu są takie patenty Dzięki za oświecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Śmieszne to musi być jak się takie wiertło zakleszczy i świder zaczyna wywijać facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Pierwszy zagraniczny przeciwnik Pudzianowskiego w MMA: http://www.youtube.com/watch?v=aULZ_qpxQtk&feature=relat ed budzi groze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A ja myślałem, że to będzie on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARMAGEDDON Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Pasiasty, gdzie Ty go znalazłeś?! I kto to jest?, gość jest NIESAMOWITY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Znalazłem go w otchłani YouTube'a Jak to kto to jest? The Best Figher In The World!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARMAGEDDON Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 No the best to on jest bez wątpienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=pfUFYtXNN0A a tego tancerza widzieliście? ma bardzo oryginalny styl ale chyba i jako takie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Prince pajacuje, co mi się niepodoba, bo każdemu przeciwnikowi powinien okazać szacunek i traktować poważnie, ale trzeba przyznać, że ma szybkość, unik itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Gdy po raz pierwszy widziałem walkę tego tancerza uznałem go za strasznego dupka. Jednak po obejrzeniu kilku walk stwierdziłem że jego technika, choć kontrowersyjna, jest skuteczna i bardzo ciekawa. Szybkość, balans ciałem wręcz imponujące.Ktoś wie co się z nim teraz dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Mówi się artysta w swoim fachu - to z pewnością o nim. Nie podoba mi się taki styl, ale not za styl oficjalnie w boksie nie ma.Widać poza tym, że gość dobrze się bawi.To przyciąga, bo poza pajacowaniem, ma nawet nokautujący cios.. Przepraszam za tą niewybredną uwagę, ale ten tancerzpotrafi się też całkiem dobrze wysłowić, nawet zaraz po walce Kolejne +5pts do wokółringowych skillsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi