Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, ale weź przybliż mi (jestem bardzo ciekawy- może nie tylko ja...) tak sobie przeglądasz internet w poszukiwaniu najnowszych trendów w modzie czy jak...? ;)

Proszę bardzo ! Owszem interesuję się, ale klasyczną modą męską choć sam najczęściej chodzę dżinsach - polecam np blog http://www.szarmant.pl/  Te wgibasy modowe podesłała mi strona fejsbukowa  "Kretynika Potyliczna" ktora kiedys tam polubiłlem  :)

Dodam tylko ze to jest ekologiczne lowienie. I jak ktos zjada tunczyka, to powinien wlasnie kupowac takiego z zaznaczeniem ze jest zlowiony na 'wedke' (pole and line)

Takie lowienie:

- daje zatrudnienie lokalnej spolecznosci, a nie tylko napycha brzuchy jakiejsc tam korporacji 

- nie niszczy dna morskiego, co robia wielkie tralowce ciagnace kilometry sieci

- nie lapia sie inne gatunki ryb lub ssakow (delfiny itd) jak to ma miejsce przy tralowaniu sieciami.

itd

Tzw racjonalna gospodarka rybacka w pozytywnym znaczeniu tego wyrazenia :)

• Like 10

Zdziwienie?Oburzenie?

Przecież nasze poczciwe karpie w podobny sposób są traktowane.

Że nie wspomnę o drobiu,czy świnkach.

To nasz pokarm i tak będzie.No chyba,że przestawimy nasze jadłospisy na pokarm roślinny...

Nie widziałem tu żadnego zdania oburzenia. A zdziwienie i owszem, może komuś się udzieliło. Ten pierwszy filmik (lub bardzo podobny), widziałem kilkanaście lat temu w telewizji, rzeczywiście technika budziła lekkie zdziwienie. Piszę lekkie, gdyż w tamtych czasach powszechne było łowienie uklei na zawodach w tempie 4-5 ryb na minutę.

• Like 1

Tylko sprawdzałem, kto cenzuruje i się nie przedstawia, nie wiedziałem, że akurat trafię w 10, znaczy w Janusza :D

Wybrałeś dziwną formę testowania forum. Nawet nie musiałem zgłaszać tego mydła bo i tak wiedziałem, ze wyleci w pi...u.

Ale i tak masz sukces...Janusz potraktował cie wyjątkowo delikatnie :huh: