Skocz do zawartości

Jerkbait sie śmieje :)

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Klimat podobny ale to XIX w. Może pani w niebieskiej sukience oglądająca jeden z najsłynniejszych obrazów będzie łatwiejsza

Claude Monet? Zaznaczam, że z malarstwem nie obcuje na codzień więc jesli błądze prosze o łagodny wymiar kary.

Co do tego mrocznego to Caspar David Friedrich. Tak, dziękuję że sie czegoś nauczyłem. Tak, też stawialem na Beksińskiego.

Edytowane przez snup
  • Like 3

Claude Monet? Zaznaczam, że z malarstwem nie obcuje na codzień więc jesli błądze prosze o łagodny wymiar kary.

Bingo ! "Nenufary" na codzień w MOMA w N.Y.(najwaznejszszy obraz z cyklu) W Europie parę lat temu mozna było go podziwiać w Berlinie na wystawie dzieł z Nowojorskiego Muzeum - osobiście nie przepadam za tym obrazem

Edytowane przez Marcin Rafalski

I tak największy szok związany z malarstwem przeżyłem kiedy pierwszy raz, świadomie, sam udałem się do muzeum... Naście lat temu. Kolejny tydzień, wolny weekend, Niemcy, Drezno, daleko od domu, co robić...

Szok się pojawił kiedy spostrzeglem, że tak popularne anioły to fragment wiekszego dzieła.

post-54279-0-09078000-1512333715_thumb.jpg

I tak największy szok związany z malarstwem przeżyłem kiedy pierwszy raz, świadomie, sam udałem się do muzeum... Naście lat temu. Kolejny tydzień, wolny weekend, Niemcy, Drezno, daleko od domu, co robić...

Szok się pojawił kiedy spostrzeglem, że tak popularne anioły to fragment wiekszego dzieła.

Galeria Strych Mistrzów w Dreżnie to jedna z najbliższych Polsce wspaniałych zbiorów malarstwa z Madonna Sykstyńską Rafaela( stąd aniołki) czy Vermeerem na czele. zresztą tam aż sie roi arcydzieł

Jajko sadzone w wersji azjatyckiej :)

Jest w Wawie knajpa o nazwie Benihana, gdzie Azjaci robią takie sztuczki.

Kolacja dla 8 osób z własnym sztukmistrzem około 300 zł.

Polecam, bo smacznie i atrakcja spora, zwłaszcza że pomysłów mają więcej :)

• Like 2

Dwóch wędkarzy. Skąd masz takie duże robaki? Kładę ze słupa w ziemię230 v i wyłażą. OK Ja mam słup 22000 będą wyłazić większe, Spotykają się nazajutrz a ten w gipsie. Co się stało? Napięcie było za wysokie i cię prąd sponiewierał? Nie. Zamiast robaków wyszli górnicy i mi najebali

????

Szczęść Boże, wszyszystkim Gornikom.

P.S.

Mieszkał u mnie na osiedlu chłopak, giął w dwóch palcach te stare 1-złotówki(wyglądało to jakby to był kspsel od piwa)

Miał naturalną siłę. Nie był jednego dnia na siłowni.

Gość nie dość że był mega silny, to miał jak to się dziś mówi charakterystyczną urodę. Był podobny do typa ktory grał Hellboya ????. ...i miał Gołębie Serce. Nie skrzywdzilby nawet muchy.

????

• Like 5