coma Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 o legii było na poprzedniej stronie, i juz tłumaczyłem że to wersja poprawiona politycznie i skrócona... Wiedziałem, że gdzieś to ostatnio widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Zastanów się zanim zamówisz fast fooda https://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201802/1517552039_cTdLiH.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Edytowane 2 Lutego 2018 przez anpart 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 smacznego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Zabawa z koniem... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 "Cyknąłem" dziś rano z TVMistrz drugiego planu z relacji na żywo w TVN Jakaś przepowiednia? ... albo tylko parcie na szkło 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 http://m.demotywatory.pl/4829678 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 ... niedługo wyjdzie , że ADOLF to nasz rodak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Edytowane 2 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Chyba nie zrozumiałes aluzji... Więc wprost - zarekomendowalem deja-vu ze słownikiem języka polskiego oprócz rozdziału o ortografii rzuć też okiem na interpunkcję...Chyba rendez -vous .... nie deja-vu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Chyba rendez -vous .... nie deja-vu Nawet nie wiesz jak na ten komentarz czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Przychodzi baba do lekarza; panie doktorze dałbyś pan jakiej maści bo mojemu chłopu strasznie się zapadają oczy.Proszę pani, w tym regionie jest taka sprawdzona metoda; po prostu trzeba jajka położyć na oczy i po problemie.Taaak to bardzo dziękuje.Po dwóch tygodniach baba spotyka doktora na bazarze. Panie doktorze jaki to cudowny sposób z tymi jajkami , wcale nie trzeba kłaść na oczy,wystarczy że podciągnełam mu do pępka a oczy mało mu z orbity nie wystrzeliły., 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 http://pieczeniewdupie.blogspot.com/2014/05/surstromming-skisy-sledz.html https://www.youtube.com/watch?v=vu6_Pi_a1lI 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Przychodzi baba do lekarza; panie doktorze dałbyś pan jakiej maści bo mojemu chłopu strasznie się zapadają oczy.Proszę pani, w tym regionie jest taka sprawdzona metoda; po prostu trzeba jajka położyć na oczy i po problemie.Taaak to bardzo dziękuje.Po dwóch tygodniach baba spotyka doktora na bazarze. Panie doktorze jaki to cudowny sposób z tymi jajkami , wcale nie trzeba kłaść na oczy,wystarczy że podciągnełam mu do pępka a oczy mało mu z orbity nie wystrzeliły., To jest chyba jakaś współczesna wersja. We wcześniejszej chodziło o chorego wodza Indian. Uleczyć go miało przykładanie jajek do oczu. Niestety się nie udało i wódz zmarł... bo wojownikom jaja udało się dociągnąć jedynie do pępka. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Pluszszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A znacie legendę mówiącą o powstaniu tej "potrawy"? Znacie - no to posłuchajcie... Dwóch rybaków wypłynęło na ryby. Nałowili całą kastę śledzi. Kiedy przybili do brzegu, znaleźli na strandzie (strefa przyboju)100 litrową beczkę rumu, wyrzuconą przez fale. 100 litrów to ilość na tyle duża, że przytomność odzyskali po miesiącu. Obudzili się skacowani i głodni i przypomnieli sobie o kaście ze śledziami. Po miesiącu w słońcu i deszczu śledzie były mocno nadgniłe, ale w ich stanie bardzo pomogły na głód i kaca. I tak narodziła się ta tradycja "zgniłych śledzi" jako najlepszej zakąski.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Superduet !!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Himilsbach miał propozycję zagrania w zachodnim filmie, był tylko jeden warunek angażu: musiał opanować język angielski. Ponieważ zdjęcia miały się rozpocząć za długi czas, nauczenie się języka w chociaż w stopniu podstawowym było jak najbardziej wykonalne. Po długim namyśle Jan jednak odmówił. Kiedy znajomi pytali go o powody odrzucenia tak intratnego kontraktu Himilsbach wypalił: - Pomyślcie sami - ja się nauczę angielskiego, a oni jeszcze gotowi odwołać produkcję filmu. I co wtedy? Zostanę jak głupi z tym angielskim... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Himilsbach miał propozycję zagrania w zachodnim filmie, był tylko jeden warunek angażu: musiał opanować język angielski. Ponieważ zdjęcia miały się rozpocząć za długi czas, nauczenie się języka w chociaż w stopniu podstawowym było jak najbardziej wykonalne. Po długim namyśle Jan jednak odmówił. Kiedy znajomi pytali go o powody odrzucenia tak intratnego kontraktu Himilsbach wypalił: - Pomyślcie sami - ja się nauczę angielskiego, a oni jeszcze gotowi odwołać produkcję filmu. I co wtedy? Zostanę jak głupi z tym angielskim...Było tak.Dokładnie jak to przedstawiłeś...A talentu to jemu nie brakowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ehh,dzisiejsza młodzież... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi