zuraw16 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Szukam linki pływającej do tego kijka.Może ktoś miał i wie jakiej użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Miałem, łowiłem Xi3 #8 wcześniej mocniejszym Xi3 #9. Zdecydowanie do obu polecam - RIO INTOUCH OUTBOUND SHORT WF-F/I.Praktycznie linka rozwiąże wszystkie Twoje problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Wielkie dzięki, lepiej przeciążyć czy w 8 klasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Do tego kija miałem linki: RIO OutBound Short WF8F/I i OutBound WF8F stara seria z długą głowicą. Obydwie dobrze współpracują, obsługiwały muszki do 20 cm. Kija już nie mam, łowię czym innym natomiast linki zostały i dobrze im z nową #8 9'6". Fajny jest też Guideline Pike DC, łowiłem nim kilka sezonów, duży PLUS. Linki 1:1 bez przeciążeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Linki które wymieniłeś mają przeciążenie o 1,5 klasy w pakiecie, nie trzeba już nic dodawać od siebie. Tez je używałem tylko do xi2. Szczerze nie lubiałem tej wędki. Jakaś wolna i kołkowata była jednocześnie. Z drugiej strony double haula opanowałem lepiej jak juz się jej pozbyłem, wiec może wcale nie była taka zła tylko operator? Teraz łowiąc szybkimi kijami wole linki o dłuższym przednim taperze takie jak loop booster, jednak ona występuje tylko w klasie #9... ale można szukać czegoś o podobnym profilu głowicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Linki które wymieniłeś mają przeciążenie o 1,5 klasy w pakiecie, nie trzeba już nic dodawać od siebie. Tez je używałem tylko do xi2. Szczerze nie lubiałem tej wędki. Jakaś wolna i kołkowata była jednocześnie. Z drugiej strony double haula opanowałem lepiej jak juz się jej pozbyłem, wiec może wcale nie była taka zła tylko operator? Teraz łowiąc szybkimi kijami wole linki o dłuższym przednim taperze takie jak loop booster, jednak ona występuje tylko w klasie #9... ale można szukać czegoś o podobnym profilu głowicy. Co do Xi2 mamy podobne doświadczenia, tyle że moja była szóstką spod ręki Daniela XRods. Kijek bardzo ładnie wykonany, kilka osób machało i każdy na początku narzekał. Jak go opanowałem na Sanie jednym pociągnięciem sięgałem środka rzeki. Jak to zwykle bywa - poszedł do ludzi a ja dalej pod prąd... Moja pierwsza Guideline Pike miała długą głowicę i taper, muchy kładło się bardzo delikatnie bez chlapania, kijek #9 Xi3. Tak mocną pałka można było spokojnie łowić pstrągi na mokrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wielkie dzięki Andrzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Miałem xi3 tylko #9 zbrojoną z blanku przez Krzyśka Zielińskiego dla mnie ideał jeśli chodzi o kij na szczupaki. Xi2 jakoś mi osobiście nie przypasował. Co do linek to powtórzę to co napisał Andrzej ;-) RIO OUTBOUND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi