Skocz do zawartości

Nie żyje Prezydent Gdańska, Pan Adamowicz

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

(*)

Może przy okazji tej tragedii i myśli "by nie zwalczać przemocy przemocą" zastanowimy się także sami nad tym?

Zaczyna  się zwykle mało poważnie, ot tak jak u nas na forum na zasadzie "spotkał baran barana i nastawia rogi" co implikuje: bluzgi, potem groźby, opisy możliwych scenariuszy wspólnych spotkań a potem nie wiadomo kiedy eskaluje, jak daleko,- różnie,- dla pana Adamowicza za daleko...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 5

Bardzo trzeźwe słowa, wiele osób boi się głośno to przyznać mimo że większość ma świadomość tego co się dzieje dookoła, przykre że stało się tak a nie inaczej i cierpienia rodzinie ani bliskim to nie usmierzy ale może wielu osobom otworzy oczy i zapobiegnie czemuś podobnemu w przyszłości.

• Like 1

Do teraz jestem w szoku, z resztą jak tu chyba wszyscy. Piękny obrazek z "Marszu Przeciwko Nienawiści i Przemocy"... Szkoda tylko, że (jak to pokazała tragedia smoleńska) Polacy mają "krótką pamięć" i za parę dni wybuchnie na nowo wojna Polsko-Polska... Obym się mylił.   

R.I.P.    [*]  

• Like 1

Jacku widać, że Kolega pisał emocjonalnie i na spontanie. Nie zgodzę się jednak, że  "Zabił bo ten kraj zabił w nim człowieka dużo wcześniej. Zabił bo nie miał już nic do stracenia, bo wszystko mu odebrała ta nasza Polska"

Nasz (Mój) kraj nie zabija i nieczego nie odbiera. Dośc o tym mordercy można znaleźć w sieci..

Trzeba walczyć z przeciwnościami losu, uczyć się, pracować a nie czekać aż Polska da na rozrywki z jakich czerpał po napadach rabunkowych ten gnojek.  Nie będę rozwijał tematu bo w tym temacie nie o to chodzi.

Zresztą mam swoją teorię i jesli niedługo ten ....  zginie w " niewyjaśnionych okolicznościach w kąciku sanitarnym" tylko ją potwierdzi...

Szkoda prezydenta Adamowicza, szkoda czlowieka... szkoda, że normalni padają ofiarą nienormalnych..

• Like 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...