Skocz do zawartości

Sage One 9' #10 lub #9

Wydra7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś miał lub ma do czynienia z kijami Sage One w mocniejszej klasie, czyli tak jak w temacie #9 lub #10. Mam osobiście One ale w niższych klasach #3 oraz #5 i jestem w tych kijach zakochany!

Chciałbym się dowiedzieć jakie są te kije w wyższych klasach (szukam kija do dużych streamerów) wcześniej miałem Sage Zaxisa 10#7 i osobiście nie przypadł mi do gustu tak jak przypadły mi zaxisy w niższych klasach.

Z góry dziękuję za odpowiedź i informacje.

Pozdrawiam

Paweł

• Like 1

Mam 990-4. Świetny kij. Bardzo szybki, na sucho sztywna szpada, ale pod obciążeniem  ładuje się dość głęboko. Jak go testowałem to na dzień dobry założyłem do niego OBS. Byłem załamany, bo haulując dynamicznie, nadawałem taką prędkość lince, ze po każdym wyprostowaniu pętli odczuwałem mocny kopniak. Mniej dynamiczny haul i linka z dłuższym przednim taperem rozwiązały problem.

Kij jest niewiarygodnie lekki, w ciemno w życiu bym nie powiedział że to 9. Łowiłem nim dzień w dzień po 8-10h szczupaki na szkierach, bez dyskomfortu fizycznego, a wiadomo jak szczupaki to raczej  duże przynęty i sporo wymachów, bo ściągasz zestaw pod same nogi....

Chętnie bym kupił wersję #12 jakby się trafiła w rozsądnych pieniądzach.

Rozważam jeszcze xi2 lub xi3 ale akurat te dwie serię to naprawdę mocne pały.... W rachubę wchodzi też salt ale niestety salt to już dużo wyższa cena. Ja osobiście będę szukał one a czy trafi się #9 lub #10 to bez różnicy :)

Dziękuję za info.

Pozdrawiam

Paweł

• 4 miesiące temu...

Witam czy ktoś miał lub ma do czynienia z kijami Sage One w mocniejszej klasie, czyli tak jak w temacie #9 lub #10. Mam osobiście One ale w niższych klasach #3 oraz #5 i jestem w tych kijach zakochany!

Chciałbym się dowiedzieć jakie są te kije w wyższych klasach (szukam kija do dużych streamerów) wcześniej miałem Sage Zaxisa 10#7 i osobiście nie przypadł mi do gustu tak jak przypadły mi zaxisy w niższych klasach.

Z góry dziękuję za odpowiedź i informacje.

Pozdrawiam

Paweł

Łowiłem nim dzień w dzień po 8-10h szczupaki na szkierach, bez dyskomfortu fizycznego, a wiadomo jak szczupaki to raczej duże przynęty i sporo wymachów, bo ściągasz zestaw pod same nogi....

W którym wymachu do przodu przy ściągnięciu linki z przynętą pod nogi wywalasz linkę?

Pytanie też do innych.