Skocz do zawartości

Daiwa Generation Black 3000

marek25

Rekomendowane odpowiedzi

To dobrze że nie ma opinii:D mniej wędkarzy z takim młynkiem. Kolego to jest nic innego jak daiwa caldia 11' tylko w czarnym wydaniu. Ja mam wersje 4000 pod ciężką orkę ale 3000 też spokojnie da radę na cięższe łowienie. Ten młynek pojawił się u nas ponieważ nie wyprzedano wszystkiego na rynku australijskim.Nie ma go w europejskiej dystrybucji oficjalnie. Ja osobiście polecam.

• Like 2

To dobrze że nie ma opinii:D mniej wędkarzy z takim młynkiem. Kolego to jest nic innego jak daiwa caldia 11' tylko w czarnym wydaniu. Ja mam wersje 4000 pod ciężką orkę ale 3000 też spokojnie da radę na cięższe łowienie. Ten młynek pojawił się u nas ponieważ nie wyprzedano wszystkiego na rynku australijskim.Nie ma go w europejskiej dystrybucji oficjalnie. Ja osobiście polecam.

Dzięki za wyczerpującą  historię tego jak znalazł się na naszym rynku ;) ... a z drugiej strony przyznać trzeba, że prezentuje się ciekawie.

• 4 tygodnie później...

Czy może ktoś napisać jaka jest kultura pracy tego modelu? Czy można porównać do modelu BG lub BG Magsealed ?

Wg mnie kręci bardzo dobrze

Trochę lżej i przyjemniej od BG

Może z racji tego ze ma przełożenie mniejsze niż BG

GB to taka czarna caldia

Jaki model posiadasz ?

Obecnie żadnego

Miałem BG 2500 I GB 2500

Porównując je do siebie to GB kręciła lepiej ,lżejszy start ,kultura pracy sporo lepsza

No i waga GB jest lżejsza

Zależy do czego ma to być

Na średnio lekko to GB

Jak jakiś opad i ciut ciężej to BG

No i znacząca różnica jest w cenie

Kupiłem obydwie przez ciekawość ale żadna nie została na dłużej

;)

Edytowane przez Siwy gołąb

U mnie jest nadal i wiem że się jej nie pozbędę. Stosuje do cięższego łowienia a w tych kwotach ciężko o młynek do takich zastosowań który fajnie kręci i podoła zadaniu. Mocna konstrukcja i nie oszukujmy się bo jest to czarna caldia 11" o niej w sieci sporo jest...Sam miałem z caldią do czynienia więc wiem czym jest GB. Zakupił bym ponownie w ciemno.

Ją kupiłem w zeszłym roku na alliexpres daiwr caldie 3500 .przesyłką przyszła że Szwecji po ok 30dniach.obawialem się czy to będzie lipa ale warto było zaryzykowac.kolowrotek wyszedł chyba ok 470zl.kreci idealnie. Teraz patrzyłem na Alliexpresie są znowu w promocji ale rozmiary 2000,2500,4000. Nie płaciłem oczywiście cła

• 1 miesiąc temu...

4000 GB to potężna konstrukcja.Dla tego tyle waży.Wieksza przekładnia wiekszy korpus.Tutaj miedzy ballistic a GB jest różnica w przełożeniu. Gb ma PG przełożenie i ciągasz tym woblery sumowe bez zająkniecia i koguty 30-40g.Młynek z przeznaczeniem na salt water. Wszystko zależy pod co będziesz stosował.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...