marek25 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Może ktoś posiada i mógłby napisać kilka słów, nigdzie nie mogę doczytać miarodajnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 To dobrze że nie ma opinii:D mniej wędkarzy z takim młynkiem. Kolego to jest nic innego jak daiwa caldia 11' tylko w czarnym wydaniu. Ja mam wersje 4000 pod ciężką orkę ale 3000 też spokojnie da radę na cięższe łowienie. Ten młynek pojawił się u nas ponieważ nie wyprzedano wszystkiego na rynku australijskim.Nie ma go w europejskiej dystrybucji oficjalnie. Ja osobiście polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 To dobrze że nie ma opinii:D mniej wędkarzy z takim młynkiem. Kolego to jest nic innego jak daiwa caldia 11' tylko w czarnym wydaniu. Ja mam wersje 4000 pod ciężką orkę ale 3000 też spokojnie da radę na cięższe łowienie. Ten młynek pojawił się u nas ponieważ nie wyprzedano wszystkiego na rynku australijskim.Nie ma go w europejskiej dystrybucji oficjalnie. Ja osobiście polecam.Dzięki za wyczerpującą historię tego jak znalazł się na naszym rynku ... a z drugiej strony przyznać trzeba, że prezentuje się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Czyli main gear jest odlewany jak w Caldii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Nie grzebałem w środku jeszcze . To konstrukcja bliźniacza jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Czy może ktoś napisać jaka jest kultura pracy tego modelu? Czy można porównać do modelu BG lub BG Magsealed ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Czy może ktoś napisać jaka jest kultura pracy tego modelu? Czy można porównać do modelu BG lub BG Magsealed ?Wg mnie kręci bardzo dobrze Trochę lżej i przyjemniej od BG Może z racji tego ze ma przełożenie mniejsze niż BG GB to taka czarna caldia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Wg mnie kręci bardzo dobrze Trochę lżej i przyjemniej od BG Może z racji tego ze ma przełożenie mniejsze niż BG GB to taka czarna caldiaJaki model posiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) Jaki model posiadasz ?Obecnie żadnego Miałem BG 2500 I GB 2500 Porównując je do siebie to GB kręciła lepiej ,lżejszy start ,kultura pracy sporo lepsza No i waga GB jest lżejsza Zależy do czego ma to być Na średnio lekko to GB Jak jakiś opad i ciut ciężej to BG No i znacząca różnica jest w cenie Kupiłem obydwie przez ciekawość ale żadna nie została na dłużej Edytowane 11 Lutego 2019 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 U mnie jest nadal i wiem że się jej nie pozbędę. Stosuje do cięższego łowienia a w tych kwotach ciężko o młynek do takich zastosowań który fajnie kręci i podoła zadaniu. Mocna konstrukcja i nie oszukujmy się bo jest to czarna caldia 11" o niej w sieci sporo jest...Sam miałem z caldią do czynienia więc wiem czym jest GB. Zakupił bym ponownie w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Ją kupiłem w zeszłym roku na alliexpres daiwr caldie 3500 .przesyłką przyszła że Szwecji po ok 30dniach.obawialem się czy to będzie lipa ale warto było zaryzykowac.kolowrotek wyszedł chyba ok 470zl.kreci idealnie. Teraz patrzyłem na Alliexpresie są znowu w promocji ale rozmiary 2000,2500,4000. Nie płaciłem oczywiście cła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Zastanawiam się nad kupnem tego kołowrotka w rozmiarze 4000 ale dziwi mnie fakt, że między 3000 a 4000 jest aż 100g różnicy w wadze!!!Nie wiem do końca czy młynek wart 700-800zł czy dołożyć 200zł i kupić daiwę ballistic 4000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 4000 GB to potężna konstrukcja.Dla tego tyle waży.Wieksza przekładnia wiekszy korpus.Tutaj miedzy ballistic a GB jest różnica w przełożeniu. Gb ma PG przełożenie i ciągasz tym woblery sumowe bez zająkniecia i koguty 30-40g.Młynek z przeznaczeniem na salt water. Wszystko zależy pod co będziesz stosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Tutaj masz dla porownania stella 2500,4000,GB400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Czyli mi by pasowała w rozmiarze 3000 Dzięki za foto z porównaniem Edytowane 26 Marca 2019 przez dyliog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderman Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Z okazji urodzin stałem się posiadaczem GB 3000 . Myślę ,że do pod sandacza na ciężko, czyli wg mnie do 40g będzie idealny w połączeniu z cxt fastcast 10-35g oraz pletka momoi ryujin 0.16mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baboon Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Mam model 2000 i jest bardzo mały - używam go do ultralajta , teraz chcę kupić 3000 pod sandaczowy kijek, mam z Daiwy jeszcze PROREX XR 2500 RA i wolę ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Odkopię…Znajomy chce sie pozbyć GB 2500, nada się na sandacza do ok 30g masy łacznej przynęty, czy będzie za delikatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi