Skocz do zawartości
  • 0

Zima bez lodu...

JohnnyJohn

Pytanie

Ostatnio gdy miałem zamiar wybrać się do sklepu w celu uzupełnienia podlodowego arsenału zadałem sobie pytanie- a jeśli zima będzie ciepła a lodu nie będie przez większość grudnia ,to co?

Czy ktoś może mi zdradzić gdzie wybiera się na ryby w grudniu ,gdy lodowa pokrywa nie skuje powierzchni wody??

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pamiętam(y), Most Śląsko-Dąbrowski. Pracuje niedaleko i czasami urządzam sobie spacerki. Tak na marginesie, w zatoczce na dole zdjęcia złowiłem pierwszego bolenia :D

A powaznie... Co z tym mozna zrobić? Czy to zimowisko? Nieopodal jest posterunek policji.

• 0

Mały granatnik kal. 46mm... przenośny, stroma trajektoria pocisku dobra w warunkach miejskich/zadrzewionych, trudno też ustalić skąd nastąpił odpał (bez echolokacji) <_<

tylko uważać trzeba, bo czytałem taką historię z II WŚ że młodzi żołnierze ustawili sobie granatnik pod drzewkiem i... mogiła niestety bo pocisk rąbnął w gałęzie nad nimi :wacko: tak ze coś za coś

ps. nie wiem dlaczego tak mi się skojarzyło :unsure: bez związku raczej, żeby nie było potem że usiłował siłą obalić i osłabiał

• 0

Siedzą i wybijają zimowisko. :(

W niedzielę też widziałem kilku kolesi szarpiących krąpie na zimowisku poniżej pewnej główki.

Niestety nic poza telefonem na Policję lub PSR nie da się zrobić. Za duże ryzyko.

To samo w przypadku zimowiska przy śląsko-dąbrowskim. :(

• 0

Niestety @mgor, nie wszystkie rzeczy które masz ochotę zrobić bliźniemu... tak że czasem lepiej się powstrzymać...

Wyłapywać i sterylizować? Reedukować? To już było w wydaniu obrzydliwem... może mozolna praca u podstaw za kilka pokoleń da efekt?

ostatnio jak tam błem to jakiś d...ek usiłowAł mnie przekonać że w Słupi czy Parsęcie łapie na maliny trocie przy pełnej aprobacie straży rybackiej. Potem wyjaśnił mi że ta malina to ikra i to jest dozwolone :( :wacko: a co do tych ( bez nazwy bo Remek nie puści) to wystarczy normalna kontrola, ale to przekracza możliwości niektórych. Przekraczanie limitów, łapanie ryb pod ochroną itd to normalka w tym miejscu, a najlepsze że to trwa kilka lat i nikt temu nie próbuje temu przeciwdziałać :( :( :(

• 0

1. Czy mamy tu prawnika, który mógłby pomóc napisać wzór?

2. Sprawa obrębów ochronnych podlega wojewodzie albo samorządowi (jakoś tak, nieraźnie jest to opisane na np. http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/regulamin/zwm_uchwala _367.html#top). Podzwonię i popytam.

• 0

Najbardziej perfidny jest taki cienki lodek, na który wypłynąć już nie idzie, wejśc jeszcze nie idzie, z brzegu woda niedostępna <_< <_< <_< a jeszcze żeby tak na srodku jeziorka została taka kałuża bez lodu, mmm... <_< <_< <_<

Idealna sytuacja. :mellow: :lol: :mellow: kłusol stoi nad wodą i żre pazury w bezsilności <_<

• 0

a ten komisariat nieopodal? jakby im często zawrać głowę, to może dla świętego spokoju...

Dokładnie tak !!!!!!!! A jeżeli nie będą reagować to wtedy na piśmie i codziennie aż zrozumieją, jeżeli i to nie pomoże to do ich przełożonych. Bat nad dupą napewno podziała.

• 0

@Pablom,

nie Remek, tylko Sebek. :D Rognis_oko to ja Sebek. :D

@All,

sprawa zimowiska przy moście śląsko-dąbrowskim jest znana wszystkim, zarówno Policji, jak i PZW, jak i lokalnym mediom, które co roku nagłaśniają sprawę łowienia na zimowisku.

Nadal nic to nie daje, nie pomogły żadne interwencje, gazety, fotografie, itp.

Uważam, że nic się nie zmieni dopóki miejsce to nie zostanie oficjalnie zamknięte od wędkowania i nie zostanie oznaczone statusem zimowiska ryb.

Policja nawet nie może nic wskórać, bo niby za co ma ganiać łowiących tam wędkarzy, którzy robią wszystko zgodnie z regulaminem i łowić im wolno w tym miejscu...

• 0

Sorry Sebek masz racje Embarassed ale to jak sie człowiek śpieszy.... itd. jeszcze raz przeprszam.

Aswoją drogą czemu PZW nie oznakowywuje zimowisk, znam jeszcze kilka (zresztą nie tylko ja)a kontroli czy oznakowania i pilnowania tych miejsc nigdy nie widziałem, wyjątek, jak nam się nudziło to sprawdzaliśmy, ale jako SSR można sami wiecie co :angry: :wacko:

• 0

Mój kumpel widział kłusoli na Słupi jak na lód wleżli i łapali tam przebywające pod nim trocie... Na prąd chyba :angry:. Chciał po straż pójść a tu kolejny kilometr i ich nie ma . Zarybiają i przepławki montują skanery ,cuda niewidy a nikt tego nie pilnuje. A potem mówią ,że w tym roku dobrze si ę spisali bo wpuścili 20 000 małych łososi>

Tymczasem kłusole całymi tonami co roku trocie odławiają...

• 0

@Pablom - sądze, że pisma wędkarskie położą laskę na takie info. W końcu największe redakcje znajdują się w także Wawie i jakoś przez lata nic nie zrobiły w tej kwestii (albo przynajmniej ich działania nie przyniosły efektów - bo może coś robiły tylko ja nic nie wiem).

Jest tu na forum kilku kolegów z Wawy i dziwi mnie tylko, że mimo iż wśród nich są prawnicy, ludzie wykształceni sami nie mogą się zebrać i napisać słów kilka do odpowiednich służb.

Dużo się pisze w necie, psioczy na lewo i prawo, ale jak przychodzi co do czego to niema komu...

Polska!