Skocz do zawartości

Brexit ?

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Władimir P. i Xi Jingping są wdzięczni za takie opinie. 

Władimir P. za rozbijanie jedynej siły na starym kontynencie, która dysponuje realną polityczną, gospodarczą i militarną siła mogącą przeciwstawić się zapędom FR. (...)

Moim zdaniem mylisz się zasadniczo Kolego ! Gospodarczo filar EU mimo sankcji współpracuje z Władymirem P. ile wlezie. A militarnie tenże Władymir mógłby połknąć Europę na pierwsze śniadanie Boi sie tylko NATO !

• Like 6

Widze , ze niektorym sie wydaje , ze jestesmy potega ekonomiczna i jakbysmy z tej Unii wyszli , to dopiero bysmy rozwineli skrzydla :)
Mysle, ze mniej wiecej tak jak Ukraina czy Bialorus ...

Wielka Brytania, bedaca w pierwszej piatce na swiecie (pod wzgledem wielkosci gospodarki) moze miec spore problemy po Brexicie, wiec nie wiem jak poradzilaby sobie biedna Polska skazana na laske USA, Rosji i obrazonej Unii.

https://www.investopedia.com/insights/worlds-top-economies/

Edytowane przez hlehle
  • Like 7

Widze , ze niektorym sie wydaje , ze jestesmy potega ekonomiczna i jakbysmy z tej Unii wyszli , to dopiero bysmy rozwineli skrzydla :)

Mysle, ze mniej wiecej tak jak Ukraina czy Bialorus ...

Wielka Brytania, bedaca w pierwszej piatce na swiecie (pod wzgledem wielkosci gospodarki) moze miec spore problemy po Brexicie, wiec nie wiem jak poradzilaby sobie biedna Polska skazana na laske USA, Rosji i obrazonej Unii.

https://www.investopedia.com/insights/worlds-top-economies/

Można sie bawić w zgadywanki. Tak dla przypomnienia: wszystkie tzw azjatyckie tygrysy miały bardzo długo zakaz inwestycji zagranicznych i importu na szersza skalę... dobrze że zaznaczyłeś Kolego że Wielka Brytania "może mieć" kłopoty...

Ja będę się upierał że będzie wręcz przeciwnie... gospodarka uwolniona z gorsetu licznych przepisów i regulacji... A ze Unia możne się "obrazić" i walnąć cla zaporowe to jest realne ale co na to powiedzą eksporterzy z Niemiec Francji i innych ? Zdaje się już niejaki Napoleon B. chciał złamać Anglię blokadą  :)

• Like 3

Daniel nie przesadzaj, Polak potrafi. Od 1772 roku, tylko 50 lat pracowaliśmy na siebie, i tak strasznie ten kraj nie wygląda. 

Co do samego Brexitu, jestem ciekaw jak to się skończy, natomiast do entuzjastów Unii Europejskiej nie należę.  

• Like 2

Daniel nie przesadzaj, Polak potrafi. Od 1772 roku, tylko 50 lat pracowaliśmy na siebie, i tak strasznie ten kraj nie wygląda. 

Co do samego Brexitu, jestem ciekaw jak to się skończy, natomiast do entuzjastów Unii Europejskiej nie należę.  

Rozpisalem sie ... ale DELETE poszedl w ruch.

Patrze na to co dzieje sie w PL obecnie, na nastroje i jakies zakrzywione postrzeganie rzeczywistosci. Jednoczesnie mam stycznosc z ludzmi z roznych zakatkow swiata, sam dosc duzo podrozuje i mam nieodparte wrazenie, ze za jakis czas ponizszy cytat bedzie ideanym podsumowaniem:

Miałeś, chamie, złoty róg...

Dlatego, zeby nie obudzic sie z reka w nocniku z reszta lemingow gnajacych w kierunku klifu na leb na szyje, staram sie uniezaleznic moje zycie od decyzji zmanipulowanego tlumu. Zreszta to samo zrobilem pod katem wedkarstwa - lowie tam gdzie sa ryby, a nie gdzie banda tumanow zzera wszystko co zlowi i nawzajem przekonuja sie, ze to kormorany, wydry, rybacy , kosmici...

PS. Gdyby nie EU , bylibysmy dzisiaj w glebokiej ... 

Edytowane przez hlehle
  • Like 13

Rozpisalem sie ... ale DELETE poszedl w ruch.

Patrze na to co dzieje sie w PL obecnie, na nastroje i jakies zakrzywione postrzeganie rzeczywistosci. Jednoczesnie mam stycznosc z ludzmi z roznych zakatkow swiata, sam dosc duzo podrozuje i mam nieodparte wrazenie, ze za jakis czas ponizszy cytat bedzie ideanym podsumowaniem:

Miałeś, chamie, złoty róg...

Gdyby nie EU , to bylisbysmy w glebokiej ...

Będę zobowiązany gdybyś chciał bliżej wyjaśnić na czym polega owo  'zakrzywione postrzeganie rzeczywistości"  Jeśli wyjaśnienie będzie trącić polityką proszę na priv

Z uwagą odnośnie gdzie bylibyśmy pozwolę sobie nie zgodzić się. Wystarczy spojrzeć, jak kto pamięta, na postęp jaki dokonał się w latach 1989-2004 i to w czasie gdzie z pewnej perspektywy patrząc popełniono mnóstwo błędów...

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...