Skocz do zawartości
  • 0

Coś dla wielbicieli na "S" i na "D" czyli wojna na wielkości, masy i średnice...

zorro

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A tutaj mamy por?łwnanie wielkości szpuleczek (od największej średnicy)...

.

A teraz bez obrazk?łw masy:

turek-Z2500 250-255 gram?łw

stalka F2500 250 gram?łw

stalka F4000 325 gram?łw

turek-Z3000 335 gram?łw

Wniosk?łw własnych nie dodam bo mnie czarna sotnia czyli klub miłośnik?łw... zadziobie.. <_< :lol: :lol:

post-1991-1348916600,8852_thumb.jpg

post-1991-1348916600,9734_thumb.jpg

• 0

Wniosek jest taki ?źe Stella najlepsza :unsure: :o :lol:

Oj aby ta pewnosc cie kiedys nie zgubiła <_<

Tour,kowitez raczej nic nie brakuje,lec jak by blizej mi do S

ale co do tej wojny,to patrząc na modele,D i S rozm 2500,i wage to jakby to samo,ale juz po szpuli r?łznice są zauwa?źalne,miałem stelke 2500dh i on a jest kurde malutka,jak kolwiek by to nie brzmiało.

• 0

Dareczku no jest malutka to tak jak Tp2500 to takie daiwowskie 2000 ale milutkie toto i lepiej kręci po mojemu jak np.certate :D.

Wiem J?łziu,ja własnie,certate zamieniłem na stelle 2500.a dla chłopa z wielkimi łapskami,i cały czas operujacego korbami,cos koło 400gr,to jak dorwie taką stelle,(tp)2500 to wrazenie jest comajmniej dziwne

• 0

To rywalizacja modeli sprzed epoki SW.

Modele ktore jeszcze w XX wieku weszly na rynki.

Rywalizacja o tyle wygrana, ze przeciez kazdy wie :

jak rozmiar 2500 to Daiwa

jak rozmiar 4000 to Shimano.

Dla mnie tyle w tym temacie B)

Pozdrawiam

Guzu

p.s. u mnie sie tam one nie gryza

• 0

Do tej pory byłem pewny, ?źe pan zorro gustuje tylko w D a tu jednak i D i S :D Mimo wszystko mam wra?źenie, ?źe w tym przypadku to jednak bli?źej do D i nie ma objaw?łw stellozy :D

No a i tak nam wszystkiego nie pokazał :unsure: ,bo i nie tylko S ale i S-ss :mellow: w tej jak?źe pieknej kolekcji.

• 0

Eee tam zaraz wojna :D

Przerzuciłem większość pełno i prawie pełnoletnich modeli D i S i mam bardzo podobne zdanie jak kolega @Guzu. W wielkości 2500 - to fakt, dość rzadko przeze mnie u?źywanej - maleńka przewaga i więcej D (tutaj TD-X2506C, TD-X2500iA, TD-Z2500CU i kanciaki wiodą prym, ze stelli tylko sski i shallow special'98), ale w wielkości 4000 (albo precyzyjniej w wadze powy?źej 300 gram) stelloza prawie absolutna :mellow: (ale tylko stare, tzn. '98, F i Milenki), choć i tu mam te?ź jakieś turkaweczki, w tym takie, kt?łrych nie oddam i na nic nigdy nie zamienię, nawet gdyby miały łowić tylko raz w roku, czyli kanciaste T-Z3000iT

Jak widać na moim przykładzie, da się miłością obdzielić i D i S :D :D :D,

...choć nie po r?łwno <_<

• 0

Eee tam zaraz wojna :D

Przerzuciłem większość pełno i prawie pełnoletnich modeli D i S i mam bardzo podobne zdanie jak kolega @Guzu. W wielkości 2500 - to fakt, dość rzadko przeze mnie u?źywanej - maleńka przewaga i więcej D (tutaj TD-X2506C, TD-X2500iA, TD-Z2500CU i kanciaki wiodą prym, ze stelli tylko sski i shallow special'98), ale w wielkości 4000 (albo precyzyjniej w wadze powy?źej 300 gram) stelloza prawie absolutna :mellow: (ale tylko stare, tzn. '98, F i Milenki), choć i tu mam te?ź jakieś turkaweczki, w tym takie, kt?łrych nie oddam i na nic nigdy nie zamienię, nawet gdyby miały łowić tylko raz w roku, czyli kanciaste T-Z3000iT

Jak widać na moim przykładzie, da się miłością obdzielić i D i S :D :D :D,

...choć nie po r?łwno <_<

Gdybym tak skupil sie na tych modelach co wymieniasz...to jakas taka zaskakujaca zbieznosc z tymi z mojego arsenalu sie wyloni :huh:

Przypadek ?

O co w tym wszystkim chodzi ? :D

Pozdrawiam

Guzu

p.s nikt nie mowil ze ma byc po rowno :D

• 0

Kiedys wstawialem fotke ze spotkania dwoch starszych panow, a tu inne takie spotkanie ponad podzialami :

Tym razem 2 panie

Trzytysiaczka Yks i Stellina 4000 :

.

Spotkaly sie jakis czas temu przypadkiem u mnie, w mych goscinnych progach. Ale obie tylko przejazdem

Material z meskiego spotkania w linku ponizej :

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=247546 &&srch=dwoch+starszych#msg_247546

post-16-1348916602,1557_thumb.jpg

• 0

@Guzu ta zbie?źność to musi być przypadek

A ze spotkania starszych pan?łw, jakoś ten po lewej przystojniejszy, pewnie dlatego, ?źe siwizna mu takiej szlachetności przydaje :D

Cale szczescie ze to przypadek - zbieg okolicznosci.

Bo juz sie balem ze wspoldzielimy szafe :o :mellow: