Skocz do zawartości
  • 0

Coś dla wielbicieli na "S" i na "D" czyli wojna na wielkości, masy i średnice...

zorro

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

U mnie i Turki i Efki mieszkają a i 95 le?źa i nie gryza się <_< doprowadzone do pracy jakiej wymagałem.,Turek Z3000iA z tego samego kija i linki ma większy zasięg od 98 o jakieś 4m :lol: ,jakoś z szerszej szpuli lepiej umyka lina. :lol:

bardziej gabarytowo do turka pasuje mi stelka 3000/400095 ale rotorowo tylko nie bodowo:)

• 0

U mnie i Turki i Efki mieszkają a i 95 le?źa i nie gryza się <_< doprowadzone do pracy jakiej wymagałem.,Turek Z3000iA z tego samego kija i linki ma większy zasięg od 98 o jakieś 4m :lol: ,jakoś z szerszej szpuli lepiej umyka lina. :lol:

bardziej gabarytowo do turka pasuje mi stelka 3000/400095 ale rotorowo tylko nie bodowo:)

Tego ostatniego zdania to nie zrozumialem. Serio Embarassed

• 0

@Guzu tak się składa, ?źe akurat ZiT w pawlaczu siedzą :D Ale ciepło i sucho tam mają :D W szafie pancernej - pozostałość po moim drugim hobby - niestety tylko aluminiowe pudełeczka się mieszczą :mellow:

A tak wracając do tematu wojny D i S, często spotykam się z opiniami - nie tylko młodych sta?źem wędkarzy - ?źe

Panie Daiwa to g...., tylko Shimano i odwrotnie.

- A łowił Pan Daiwą, Shimano?

- Nie bo to g.... jest!

Ręce opadają na takie podejście :(

• 0

haja1978 jak kto łowił jakimś alivio albo innym platikiem zajechał i gada takie głupoty to drugi posłucha kolegi i ju?ź ma zdanie ,bo gdzieś ktoś zajechał.to ja takich znam te?ź, co nie łowili a głupoty gadają..ja nie powiem ?źe to czy to jest lepsze są modele kt?łre pasują mi bardziej i mniej w S i są w D.a ZiT fajna jest,prosta do b?łlu :D

• 0

haja1978 jak kto łowił jakimś alivio albo innym platikiem zajechał i gada takie głupoty to drugi posłucha kolegi i ju?ź ma zdanie ,bo gdzieś ktoś zajechał.to ja takich znam te?ź, co nie łowili a głupoty gadają..ja nie powiem ?źe to czy to jest lepsze są modele kt?łre pasują mi bardziej i mniej w S i są w D.a ZiT fajna jest,prosta do b?łlu :D

Dokładnie tak jest.

A ZiT to dla mnie taka szczeg?łlna pamiątka z młodości. Strasznie się śliniłem na jego widok w katalogu i kiedyś dostałem od ojca 2500. Utopiłem go wędkując razem z nim na jez. Wytyckim, z całą resztą sprzętu. Cudem wyszliśmy z tego zdarzenia cało. Potem ju?ź nigdy z ojcem nie wsiedliśmy do pontonu :D Jakoś kojarzy mi się z tym szczęśliwym finałem :D

• 0

U mnie też D i S się nie gryzą, ale przydział roboczy maja inny.

S (niestety nie nie wszystkie to stelloza :( ) 2000, 2500, 3000 i 4000 to odpowiednio okoń, pstrąg, kleń i boleń.

a

D (X) 2000, 2500 i 3500 to odpowiednio sandacz, sandacz i troć. 

A i małe zmiany w rozmiarach co do gatunku tak aby dobrze wyważyć kijek.

No i sobie nie wchodzą w drogę. 

Edytowane przez jabr