MarcinZ Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam.Chciałbym porównać te dwa kije, blanki.Mam już mhxa a chciałbym kupić o oczko mocniejszy kijek pod pstrąga.Z opinii gdzieś tam wyczytanych ponoć batson realna moc ma 8lb....Chcjalbym to zweryfikowac, a przy okazji może ktoś doradzi inny blank.Pozdrawiam.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 O to samo pytałem w "wybór blanku" [emoji41] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 O to samo pytałem w "wybór blanku" [emoji41] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaPodasz mi link? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 O tu:http://jerkbait.pl/index.php?/topic/61802-Okoniówka-UL----wybór-blanku#entry2522611Ale jak oddzielny wątek to bardzo dobrze. Może użytkownicy się wypowiedzą. Z polecenia pod to co szukam polecono mi jeszcze blass f 6lb, ale nie macałem. Macałem tylko kraag, ale jest poza moim zasięgiem cenowym. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Batson jest mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.Z MHX fajna pstrągówka to MHX S842-2, mocniejszy od 871-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Masz jeszcze ciut tańszy rx6 który również sprawdzi się na pstrągach batson sp781-2 bardzo porównywalny z mhx 871-2. Szczyt ma 1,8mm fajnie się sprawdza pod woblery, blaszki,jigi. Progresywne ugięcie na całej linii. Ja na nizinnej rzece ogarniałem nawet nim szczupaki takie 60-70cm i dawał radę więc z pstrągalem takim do 40dych powinien dać radę Edytowane 20 Stycznia 2019 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Batson jest mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.Z MHX fajna pstrągówka to MHX S842-2, mocniejszy od 871-2A jeśli chodzi o czucie przynęty, głównie wobler i blacha, oraz czucie brań i hol to który lepiej wypada mhx czy batson?Czy mhx S 842 2 można porównać z Batson Revs 72-2ul? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Masz jeszcze ciut tańszy rx6 który również sprawdzi się na pstrągach batson sp781-2 bardzo porównywalny z mhx 871-2. Szczyt ma 1,8mm fajnie się sprawdza pod woblery, blaszki,jigi. Progresywne ugięcie na całej linii. Ja na nizinnej rzece ogarniałem nawet nim szczupaki takie 60-70cm i dawał radę więc z pstrągalem takim do 40dych powinien dać radę Ok. Tylko szukam o oczko mocniejszego niż mhx s871.Ale ten sp 781-2 kupię z ciekawości... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Dam watkowi pare dni, zobaczymy czy sie rozwinie i czy ewentualnie polaczyc go z innym Sporo na temat S871 znajdziesz tez tutaj:http://jerkbait.pl/topic/20230-s-871-2-mhx-vs-fx-701-2-porównanie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 A jeśli chodzi o czucie przynęty, głównie wobler i blacha, oraz czucie brań i hol to który lepiej wypada mhx czy batson?Czy mhx S 842 2 można porównać z Batson Revs 72-2ul? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalkawszystko na podobnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Batson jest mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.Z MHX fajna pstrągówka to MHX S842-2, mocniejszy od 871-2Zawsze myślałem że S842-2 to fajny kijek na okonie, mam i polecam, pstrąg ? hm, muszę spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zawsze myślałem że S842-2 to fajny kijek na okonie, mam i polecam, pstrąg ? hm, muszę spróbować. To samo myślałem o S 871-2 jak się okazało i pstrągi daje rade.. Fakt jeszcze się większy niż 35 nie uwiesił... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 To samo myślałem o S 871-2 jak się okazało i pstrągi daje rade.. Fakt jeszcze się większy niż 35 nie uwiesił... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaS871-2 to taki przyjemny uniwersał i zależnie od preferencji można go stosować zarówno na okonia jak i na pstrąga, zależy to również od sposobu łowienia i używanych przynęt. Seria Spinning z MHX to typowe amerykańskie Freshwatery które mają ogarnąć lekkie łowienie pstrągów, crappie, i innych panfishy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 A jaki blank obsłuży smużaki od 1gr na rzece do 30m szerokości z przeznaczeniem na pstrąga + przyłów klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi