Skocz do zawartości

MHX S871-2 vs Batson Revs 72-2ul - porównanie

MarcinZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Chciałbym porównać te dwa kije, blanki.
Mam już mhxa a chciałbym kupić o oczko mocniejszy kijek pod pstrąga.
Z opinii gdzieś tam wyczytanych ponoć batson realna moc ma 8lb....
Chcjalbym to zweryfikowac, a przy okazji może ktoś doradzi inny blank.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

O tu:

http://jerkbait.pl/index.php?/topic/61802-Okoniówka-UL----wybór-blanku#entry2522611

Ale jak oddzielny wątek to bardzo dobrze. Może użytkownicy się wypowiedzą. Z polecenia pod to co szukam polecono mi jeszcze blass f 6lb, ale nie macałem. Macałem tylko kraag, ale jest poza moim zasięgiem cenowym.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Batson jest  mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.

Z MHX fajna pstrągówka to MHX S842-2, mocniejszy od 871-2

• Like 1

Masz jeszcze ciut tańszy rx6 który również sprawdzi się na pstrągach batson sp781-2 bardzo porównywalny z mhx 871-2. Szczyt ma 1,8mm fajnie się sprawdza pod woblery, blaszki,jigi. Progresywne ugięcie na całej linii. Ja na nizinnej rzece ogarniałem nawet nim szczupaki takie 60-70cm i dawał radę więc z pstrągalem takim do 40dych powinien dać radę :)

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 1

Batson jest mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.

A jeśli chodzi o czucie przynęty, głównie wobler i blacha, oraz czucie brań i hol to który lepiej wypada mhx czy batson?

Czy mhx S 842 2 można porównać z Batson Revs 72-2ul?

Masz jeszcze ciut tańszy rx6 który również sprawdzi się na pstrągach batson sp781-2 bardzo porównywalny z mhx 871-2. Szczyt ma 1,8mm fajnie się sprawdza pod woblery, blaszki,jigi. Progresywne ugięcie na całej linii. Ja na nizinnej rzece ogarniałem nawet nim szczupaki takie 60-70cm i dawał radę więc z pstrągalem takim do 40dych powinien dać radę :)

Ok. Tylko szukam o oczko mocniejszego niż mhx s871.

Ale ten sp 781-2 kupię z ciekawości...

Batson jest  mocniejszy od MHX S871-2, grubszy szczyt, grubszy dolnik, moc to dobre 8lb, szczytówka 1,8mm. Dobry blank pod pstrąga łowionego na blaszkę lub woblera. Można pojigować, ale nie jest to kijek do paprochów.

Zawsze myślałem że S842-2 to fajny kijek na okonie, mam i polecam, pstrąg ? hm, muszę spróbować.

Zawsze myślałem że S842-2 to fajny kijek na okonie, mam i polecam, pstrąg ? hm, muszę spróbować.

To samo myślałem o S 871-2 jak się okazało i pstrągi daje rade.. Fakt jeszcze się większy niż 35 nie uwiesił...

To samo myślałem o S 871-2 jak się okazało i pstrągi daje rade.. Fakt jeszcze się większy niż 35 nie uwiesił...

S871-2 to taki przyjemny uniwersał i zależnie od preferencji można go stosować zarówno na okonia jak i na pstrąga, zależy to również od sposobu łowienia i używanych przynęt. Seria Spinning z MHX to typowe amerykańskie Freshwatery które mają ogarnąć lekkie łowienie pstrągów, crappie, i innych panfishy.

• 1 rok później...