Skocz do zawartości

Wędkarski Świat - z gazety odeszli J. Kolendowicz i M. Szymański

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

"Wędkarski Świat" ?? Bez draki, nie ma nad czym płakać. Dla mnie jedynym pismem wartym uwagi był "Wędkarz Polski" ! Realistyczny do bólu głos zwykłych wędkarzy....... w każdym calu.

• Like 10

W moim odczuciu Kamil_Olsztyn źle zrozumiał artykuł.

Treść była prześmiewcza, napisana celem żartobliwego obnażenia głupoty w pędzie za modą, komercją i wyścigiem na rybach.

Tu jest część:

https://wedkarskiswiat.pl/tim,n,723

Moim zdaniem głos rozsądku, a nie żalu nad czymkolwiek. Szymański to urodzony rebeliant. Tak trzymać!

• Like 11

W moim odczuciu Kamil_Olsztyn źle zrozumiał artykuł.

Treść była prześmiewcza, napisana celem żartobliwego obnażenia głupoty w pędzie za modą, komercją i wyścigiem na rybach.

Tu jest część:

https://wedkarskiswiat.pl/tim,n,723

Moim zdaniem głos rozsądku, a nie żalu nad czymkolwiek. Szymański to urodzony rebeliant. Tak trzymać!

Oczywiście, że ten artykuł jest prześmiewczy. Nie pamiętam czy w nim czy w innym p. Szymański pisał o biwakowania nad wodą w lepszych miejscówkach. O tym, że zmienia się jedynie obsada przyczepy kempingowej co 2tyg ;)

Ja mogłem przeczytać cały tekst z tej prostej przyczyny, że mam wszystkie numery WŚ (i zapewne będę kupował kolejne tak jak i Wędkarstwo 360)

Lekturę całości (a przede wszystkim kilku końcowych zdań)  polecam szczególnie wszystkim recenzentom i wszystkowiedzącym krytykom :good:

• Like 7

Niestety Pan Marek może zaklinać rzeczywistość ale nie zmieni to faktu, że wędkarstwo w tą stronę właśnie podąża i nikt tego nie zatrzyma. Dowodem jest odchodzenie wędkarstwa klubowego - sportowego od PZW. Również największe zawody zaczynają się przekształcać w autonomiczną ligę i to nie GP Polski będzie teraz najważniejsze w kalendarzu .... Sad ? Nie wiem but True na pewno ....

Nie wędkarstwo a sport wędkarski...

Zwykli wędkarze dalej beda sobie siedzieli ze splawiczkiem nad rzeką albo bajorem i to do nich ma być skierowane pismo.

Oni mają gdzieś timy, drużyny, grandprixy i mogą być najwyżej wkurzeni jak im sie wodę na imprezę na tydzień zamyka...

• Like 10

Dokładnie. Sport wędkarski a wędkarstwo hobbystyczne to już dwie różne sprawy... Te "popularniejsze" zawody wędkarskie to już przypominają bardziej zorganizowane polowania wędkarskie. Na 1km rzeki co 50 metrów członek tego samego klubu i każdy łowi na coś innego. Tylko naganiaczy z kołatkami w wodzie brakuje.

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 5

Tyle dymu, spekulacji, mącenia, recept dla innych...a jak pojawia się "nowy", stary WŚ to zero ocen i komentarzy?! :P  :D

Jak zapowiadałem, kupiłem i zapewne będę kupował dalej...przynajmniej przez jakiś czas ;)

Póki co w mojej ocenie, tak na szybko?

Wstępniak nowego naczelnego. Proszę wybaczyć Panie kolego Rafale Mleczaku ...grafomaństwo i takie wiadra wazeliny skierowane do potencjalnych nabywców (do mnie również), że naprawdę przykro czytać. Demagogia pomieszana ze słodkimi słówkami. Mam jednak nadzieję i daję szansę aby to "słodkie pi...nie" zamieniło się w fakty na papierze. Szczerze trzymam kciuki.

Druga strona i tekst vice naczelnego Pana Wojciecha Krzyszczaka...tekst prosty treściwy, krytyczny i zdaje się prawdziwie autentyczny. I co mnie w nim uderzyło najbardziej? ...wspomnienie, dobre słowo i uhonorowanie Marka Szymańskiego za jego wkład i postawę wobec rozwoju wędkarstwa w Polsce. Brawo Panie Wojtku, czuje się, że nikt Panu nie kazał a tekst płynie z serca. 

I tutaj ciśnie się na myśl pytanie? co musiało się stać, że nowy naczelny nawet jednym słowem nie wspomniał swojego poprzednika? Co takiego musiał wywinąć Jacek Kolendowicz aby nie skierować w jego stronę jednego słowa "dziękuję"?!

Ja to więc zrobię ... Jacku i Marku, DZIĘKUJĘ.

A co dalej w gazecie? Oczywiści wszystkich tekstów jeszcze nie przeczytałem, ale na pierwszy rzut oka nic się nie zmieniło. Szata graficzna, skład, reklamy bez zmian. Jednak dla mnie, osoby wrażliwej na kolor zmieniła się zasadniczo jakość druku i koloru. Co tu dożo ukrywać ...porażka. Sine fiolety, brak rozpiętości dynamicznej waloru i koloru. Wyjaśnieniem może być zmiana drukarni.

Aby było jasne. Trzymam kciuki aby było tylko lepiej. ... i czekam z niecierpliwością na debiut nowej gazety ze "starymi" redaktorami.

• Like 4